Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jakie mleko modyfikowane podajecie niemowletom?

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

slyszalam ze bebilon najlepsze a podaje nan ha i jest ok .karmie nanem tylko na no w dzien cyc

Gość poniedziałek też
a dlaczego karmisz mlekiem HA? trochę to dla mnie dziwne ja karmię bebilonem, po nanie mała miała straszne zaparcia,po bebiko plastelinowatą kupkę, a po bebilonie jest ok

a nanem ha po to sie karmi zeby właśnie nie było min. zaparć kolek i mniejsze ryzyko alergii

Gość bebilon dawalam

Gość patrisia
e tam nie ma czegoś takiego jak najlepsze mleko dla jednego dziecka najlepsze będzie bebiko, dla innego bebilon,jeszcze inne będzie jadło humane nie to jest najlepsze co najdroższe, ale to co komu pasuje/smakuje i takie mleczko po którym nasze dzieci nie mają sensacji żołądkowych a bebilon uważany jest za najlepsze pewnie dlatego, że jest najdroższe analizowałam skład bebika i bebilonu i są minimalne różnice, śmiem twierdzić, że mleko jest niemalże identyczne z tą różnicą tylko, że bebiko po wstrząśnięciu butelką pieni się jak diabli, a bebilon nie

Właśnie się zastanawiałam, dlaczego ono się tak strasznie pieni. Poza tym czym ono się ma różnić? Co nowego wymyślą? Wszystkie te mleka są mniej więcej podobne w składzie. NAN np. bardzo słabo się rozpuszcza.

Ale po co wstrząsać butelką z mlekiem. Bebiko się super rozpuszcza, wystarczy delikatnie zamieszać łyżeczką:)

ale a propo tych receptowych, moja córka sie tak przywiązała do niego że nie patrzy nawet na inne, juz nie musi go pić bo alergia jej przeszła, kupiłam jej bebiko ale nawet nie powącha

Właśnie po Nan-ie to było zaskoczenie, że się rozpuszcza tak doskonale. Ale roztrzepywanie to już chyba przyzwyczajenie. Takim sposobem Miki pije mleko z pianką :D. Myślałam, że jest bardziej tłuste, ale to nie to :D.

Gość no cóż ...
nutramigen 1, bebilon 2, Nestle junior

oko - coś napiszę... tylko nie pisz, że upierdliwa jestem:P Dając małemu tą piankę, dajesz mu powietrze, a po co? Potem są wariacje w brzuszku - więcej pierdków i więcej odbijania. Ale jeśli nie ma żadnych problemów z brzuszkiem to niech pije z pianką:D

Tak też myślałam, ale nic się nie działo :D. Teraz i tak już nie mieszam tak energicznie jak na początku :D. Może jakbym od początku mieszła łyżeczką. Ale z NAN by to nie przeszło. To mleko można by i pół dnia mieszać, a i tak pewnie zostałyby resztki. Stąd moje przyzywczajenie :D. Tylko właśnie dziwi mnie dlaczego tak się robi. Mam jeszcze ja pytanie, przesypujecie to mleko do czegoś innego? Mówię o mlekach w torebkach.