Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona onaaaa

Czytałyście??????

Polecane posty

Gość nie bądzmy naiwne
brednie jakies, pewnie meridie do tego wziela czy inne swinstwo... ja do treningu czasem trzy dwa litry wypijam do tego normalnie w ciagu dna tez sporo i dobrze sie czuje

nie brednie. w myśl hasla "wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. tylko dawka decyduje o tym co jest trucizną" na 1 pomocy nas uczono, ze jeśli w ciągu doby wypijesz ponad 8 litrów płynow nie są w stanie cię uratować. z odwodnienia ratują, z przewodnienia sie nie da!

Gość bo wszystko trzeba z umiarem
tak samo jak smiesza mnie te wszystkie diety cud typu koenhaska.najpierew sie katujecie a potem zrecie wszystko co jest pod reka i dopada was jojo./zal

Pewnie że brednie , ja jk byłam w ciazy piłam 6 litrów dziennie , teraz po ciazy mi zostało pije 3 litry i naraz potrafie tez duzo wypic . NO I kiedys jak bylan nastolatka to z towarzystwem swojim gralismy w karty na litry wody i jakos do dzis wszyscy zyja .

zauwazvcie ze ta kobieta przyjmowala wylącznie plyny. nie podali ile sie juz doklądnie odchudzala ale co innego przyjac jednorazowo 6-7 litrow a do tego jeszcze cos zjesc... a co innego pić tylko plyny przez dluzszy czas. to nie są brednie! zapytajcie lekarzy!

byc moze ta kobieta miala klopoty z zatrzymywaniem wody w organizmie, wtedy ten art bylby sensowny...

Gość doktorwhooo
Art jest jak najbardziej sensowny. Przyczyną śmierci kobiety nie było zatrzymanie wody w organizmie tylko tzw. hiponatremia (zatrucie wodne). W najcięższych wypadkach prowadzi to do obrzęku mózgu i śmierci właśnie.

Gość _tiatiatia_
to jest artykuł z Daily Mail ! tak jakby naszemu Faktowi wierzyc na słowo... Cos tam prawdy pewnie jest, ale rozdmuchane na maxa i w cudnie populistycznym duchu. Woda zabija

Gość a jak__
dlatego nie pijmy wody

Gość a jak__
masz mnie za idiotę? troche dystansu nie zaszkodzi...Boże, delikatne poczucie humoru takze nie zaszkodzi.

Gość a jak__
nie zaszkodzi

Gość brednia
nie zaszkodzi...

u mnie wikipedia nie dziala ale jesli wam dzialą prosze wpiszcie haslo przewodnienie. dowiecie sie ze zbyt duza ilosc wody wypita "na raz" moze doprowadzic do tzw przewodnienia - obrzeki rowniez obrzek mózgu, wylewy w rezultacie śmierć.

Gość nie rzucać się
"Tragedia wydarzyła się, kiedy kobieta oglądając telewizję wypiła 4 litry wody w ciągu 2 godzin." po za tym 500kcal. pice 4 litrów wody na DZIEŃ. nie zabije. Przykład to ja:P od rana: dzika róża 250 zielona 500 owoce sadu 250 zielona 500 wieloowocowa 250 a teraz popijam rooibosa z 300ml kubka, a w kuchni chłodzi się woda na kolejną zieloną. i zaręczam że mam się świetnie:D

Gość nic nowego
nie znacie się, można pic duze ilosci wody, ale rozłożone co kilka godzin jesli wypijecie ileś litrów naraz dojdzie do zaburzeń elektrolitów, siądą nerki, dojdzie do zaburzeń pracy serca ale z Was ignorantki, też piję dużo wody, ale wypijam szklankę co godzinę a nie 4 litry w ciągu 5 minut co do zapotrzebowania organizmu, to oczywiste że przy intensywnym treningu, w gorącym klimacie itp zapotrzebowanie na wodę moze się zwiększać powyżej tych sugerowanych 2 litrów picie zbyt dużych ilosci wody powoduje wypłukiwanie elektrolitów wraz z moczem, ich brak zaburza pracę mięśni, w tym mieśnia sercowego kurcze same ekspertki na tym forum

No bo byla glupia normalny człowiek wie ze przy odchudzaniu trzeba tez jesc , bo po gloduwce sie je jeszcze wiecej i waga powraca.