Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska starsza manka starsza

ja wyleczylam sie z tradziku i chce o tym napisac

Polecane posty

nie będę pisać co stosowałam a czego nie, bo pewnie nie starczyłoby mi miejsca;/ mam 24 lata wiec nie byl to problem młodości. wybrałam się poraz milionowy do dermatologa. Pani popatrzyla na mnie i przepisala mi recepty 1) summamed 500 ( 6 tabletek) pierwsze 3 tabl.bierzemy np pn, wt, śr , a kolejne 3 w klejne 3 poniedziałki po kolei po tabletkach tych przezywałam katusze miałam straszna biegunkę, podejrzewam ze antybiotyk ten miał zadziałac oczyszczajaco-przeczyszczajaco jednak nie zauwazylam po nim jakis wiekszych zmian. do tego pani przepisala mi skinoren żel oraz detromecyne. nigdy w zyciu nie robiłam czegoś tak systematycznie. codziennie rano i wieczorem nakładałam skinoren a ze dziala wysuszajaco 1-2x w tyg smarowalam tą natłuszczajaca detromecyna. na efekty trzeba bylo poczekac przynajmniej w moim przypadku ok 5 tyg !!! na początku nie wierzylam myslalam ze to chwilowa poprawa, ale mija obecnie 3 miesiac a moja buzia jest prawie nieskażona!!!!!! dodam ze mialam przebarwienia, dziury,i chropowata buzie, a skinoren dziala tez wlasnie na przebarwienia i inne stany. ja jestem zachwycona, a wy nie poddawajcie sie. idzcie do lekarza i sprobujcie tego co tu napisalam. zycze wszystkim powodzenia;) w razie pytań piszcie:)

a czy on jest na recepte? ile kosztuje? jesli chodzi o antybiotyki to bralaś je równolegle ze stosowaniem maści?

gratuluję :) Mi akurat dermatolog nie pomógł, bo były to zaburzenia hormonalne. Dopiero jak zaczęłam brać tabletki anty, to cera zrobiła się śliczna i od razu schudłam. Jednym pomaga to, innym tamto. Chyba nie ma złotego środka

Gość czekoladowa wlosy dzis mam
ja tez mialam hormonalny dermatolog nie pomogl a zaskzodzil dzis lecze blizny i w wogole bliznowce wiec mam inne zmartwienia

ja też miałam podwyższony testosteron dlatego biorę cyprest (także antykoncepcyjne) ale p. dermatologo nie widziała związku z tym :o summamed jest na recepte i kosztuje k 60zł, skinoren żel ( chyba stężenie 20%, ) nie jest na recepte koszt ok 45-50zł detromecyna na recepte koszt ok 7zł tak jak pisałam wczesniej nie wiem czy ten summamed miał wpływ duzy na stan mojej cery bo nie zauwazylam bezposrednio po nim poprawy. ale ten skinoren przy systematycznym stosowaniu działa cuda!naprawde! uwierzcie mi, bo miałam całe policzka wysypane w ropnych krostach, pełno blizn i przebarwień. do tego wykupiona cała apteke. myłam buzie szarym mydłem, żelami vichy, do skóry atopowej, wrażliwej, pianki maści, kremy, globulki, maseczki, wszystko!!! pomógł skinoren spróbujcie:)

Gość ------------------- ----------
up

chyba nikt nie chce sobie pomóc wasza sprawa:)

A cóż to za dermatolog, jeśli nie widzi związku między podwyższonym testosteronem a trądzikiem. To ewidentnie jest powiązane. Przy podwyższonym testosteronie mogą pomagać antokoncepty, ale potem organizm sie przyzwyczai do nich i po odstawieniu trądzik może wrócic ze zdwojona siłą. Ale oby tak nie było w tym przypadku.

Gość kshdfgjkhsdg
chyba nikt nie chce sobie pomóc wasza sprawa dlaczego uważasz, że nikt nie chce sobie pomóc? bo nie wpisuje się masowo? już tyle było tego typu tematów... a czego oczekujesz? podziękowan na kolanach?

hahaha stokratosssss po pierwsze to ja dokladnie napisalam co mi pomoglo! i nie były to tabletki anty, ale widze ze masz problemy z czytaniem:)))) ale to nic :) kshdfgjkhsdg nie o to mi chodzi... poprostu dziennie pojawiaja sie tu topiki marudzacych lasek, ktore oczekuja ze po piciu bratka im przejdzie:D wiec napisalam proste rozwiazanie problemu. gdybyscie widzieli moja buzie kiedys a teraz to byscie uwierzyli o co mi chodzi.. pozdrawiam :))))

Gość a mi to pomoglo
zwlaszcza ze tez mam takie ropne krostki,ale glwonie na czole... i mysle ze sprobuje ten skinoren ,bo jak na razie nic mi nie pomoglo...

kup sobie ten mocniejszy:)) aha i smaruj nie punktowo, a całe czółke:D :) powodzenia

Wiem, co chciałaś napisać, ale w temacie jestem dobrze obeznana i radzę Ci zmienić dermatologa, skoro nie widział powiązania między trądzikiem a podwyższonym testosteronem.To ewidentny błąd. Podejrzewam, że leki które wymieniasz tylko zaleczyły Ci trądzik a nie wyleczyły.

hehe, chyba jednak nie jestes obeznana w temacie:))))) leczyłam się już diane i też nic nie pomogło pomógł dopiero skinoren i od 3, 5 miesiaca nie mam na twarzy nic, a nic, nawet przed okresem mi nic nie wyskakuje. dodam, że leczyłam się ok 2 miesiecy wiec nie było to natychmiastowe uzdrowienie:) pozdrawiam:)