Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ilubczyk

WZW typu B

Polecane posty

spotykam się z pewnym facetem, rewelacja, związek kwitnie, ja mimo wcześniejszych oporów zaczynam się cholernie angażować... Mężczyzna życia można rzec!! :) Ale do rzeczy... Niedawno , tzn wczoraj mi powiedział, że ma WZW typu B... Powiem, że to bardzo dojrzałe z jego strony i świadczące o jego zaufaniu do mnie... Lecz teraz jestem zdruzgotana, nie wiem co to za choroba, nokogo nie znam, kto by na nią chorował.... Jak to jest?? Co mu grozi?? Co mi grozi?? Powiem że jeszcze żadnych intymnych stosunków nie mieliśmy... Poważnie podchodzę co tego związku, więc z niczym się nie spieszę... Podpowiedzcie mi coś... Chcę być przygotowana na kolejną rozmowę z nim... Wczoraj byłam tak zdezorientowana, zaskoczona, że nie mogłam racjonalnie myśleć...

Gość lalalaaa2222
wzw to nie jest zoltaczka tylko wirusowe zapalenie watroby typu B wywolane przez wirus HBV, ktore moze objawaic sie zoltaczka... moze dojsc to zakazenia przez stosunki seksualne i przez krew. Tak jak poprzednicza napisala zaszczep sie i poczytaj na necie wiecej o tej chorobie

czytałam na necie... spokojnie, wiem jak wykorzystać google....:) po prostu pomyślałam że na forum znajdzie się osoba, która ma podobnie, która żyje z tą chorobą, związała się z kimś, kto na to choruje... Nie wiem jak teraz postąpić, czy on może mieć ze mną dzieci?? jestem w kropce Dziękuję tym co odpisali :)

mój mąż też ma WZW B i jakoś szczególnie życia nam to nie utrudnia. Ja byłam szczepiona - jest to szczepionka na całe życie. Teraz jestem w ciąży i wszystko jest ok. Można z tym normalnie żyć, a u wielu chorych dochodzi do samowyleczenia.

Gość psttt
chorowałam na WZW typu B ale sie wyleczyłam i mam dwójke dzieci . bardzo odpowiedzialny człowiek ze poinformował Cię o swojej chorobie.

jeszcze raz dziękuję za posty :) tak się zastanawiam, on teraz kontynuuje leczenie... czyli, że po zakończeniu terapii będzie zdrowy.... w sensie nie będzie zarażał?? Kocur - jeśli jeszcze to przeczytasz... jak z życiem intymnym seksualnym?? tak naprawdę nasz związek powoli zaczyna się rozwijać, nawet się nie całowaliśmy, to takie święte dla nas, a w tej sytuacji... dla mnie trudne, czy można?? co z seksem?? skłamałabym gdybym powiedziała, że nie myślałam o nas w takiej sytuacji... może lepiej nim cokolwiek zrobię, zrobimy to pójść się zbadać?? Kiedyś szczepiłam się przeciwko WZWB... teraz kwestia tych przeciwciał, czy mam ich wystarczająco... Jak wygląda wasze życie, tzn Twoje i męża?? czy dziecko urodziło się zdrowe??

Zdrowy to on nigdy nie będzie. Wirusowe zapalenie wątroby uszkadza wątrobę. Zalezy w jakim stopniu uda mu sie ja zregenerować. Ale dieta, dieta i jeszcze raz dieta. No i kontrola u lekarza.

Witam, znajomośc nasza kwitnie w dalszym ciągu, i rozwija się z kazdym dniem coraz bardzej... Dzięki wzw postawilismy na szczerość... i dobrze nam z tym :) Kocham go!!