Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załłłamannaa

Sposób na łupież

Polecane posty

Gość załłłamannaa

Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie sie łupieżu- od 2 miesięcy nie mogę sie go pozbyć :-(

Gość a ll y
tez nie moglam sie pozbyc, poki nie kupilam NIZORALu. teraz nie mam lupiezu, ale i tak raz w tygodniu najpierw myje swoim szamponem, potem myje nizoralem i splukuje :) jest genialny! Uzywalam jakichs z aptek, Head&Shoulders, z Elseve, z Timotei --> nic .. ! NIZORAL jest swietny :) polecam :) kosztuje ok 25 zl, mala buteleczka, ale ja juz uzywam jej 1,5mca. mam wlosy za ramiona:)

Gość załłłamannaa
Mi też włosy szybko sie przetłuszczają, w zasadzie muszę je myć codziennie. Dzieki za rade kupie ten nizoral

Gość na mnie Nizoral nie działa
bo mam gronkowca skóry i stąd łupież,pozdrawiam!

Gość Dr. Kornicki
Z domowych sposobów polecam mycie głowy następującą miksturą: -ząbek czosnku -100 ml mleka (koniecznie pasteryzowane) -dwie łyżki soku z cytryny -łyżeczka pieprzu białego -łyżeczka tranu Wszystko zmiksować do uzyskania emulsji, myć intensywnie wcierając raz dziennie aż do ustąpienia łupieżu (max 7 dni)

Jak masz mocny łupież to kup Subrinę Recept przeciwlupieżową i wybierz szampon do swojego typu włosów ( tłuste,suche itp. ) i i do tego taki lotion INTENSIVE.

Gość subriną to mozna najwyżej
umyć włosy jak sie ma normalne bez łupiezu, albo tyłek

Gość wolkineksi
Bardzo skuteczny na łupież jest też szampon Eva Medica z trikenolem. Cena według mnie też atrakcyjna.

Gość kachulica
a mi zadne nizorale z aptek, tylko poprostu szampon head&shouders i do tego szczotka anty dandraff therapy z donegala :) z łupiezem walczylam moze z miesiac ;) juz nie mam.

Gość hoonooratkaa
Ja też wywalczyłam łupież szczotka anty dandraff therapy z Donegala, no i uzywałam zwykłych szamponów przeciwłupieżowych typu czarna rzepa, no i pomoglo. szczotke zamowilam przez internet http://www.donegal.com.pl/

Gość faustynkaa
a ja natomiast nie powiem nic nowego szczotka anty dandraff therapy z Donegala oraz szampon dla dzieci Hipp. skuteczna metoda.

Gość zatańczmy!
szczotką to sobie można conajwyżej pomasować głowę i wyszczotkować te białe płaty łupieżu - ale to problemu nie zlikwiduje, bo łupież to choroba skóry a takie szczotkowanie usuwa tylko objawy. Trzeba kupić dobry lek do skóry głowy, w postaci szamponu (Pirolam np. może być, w aptece dostaniesz).

Gość gość
Żałosny spam żałosnego zapewne środka (bo to, co dobre, takiej pożal się boże "reklamy" nie potrzebuje.

Gość AmandaW
Najlepiej iść do apteki i zapytać, który będzie najlepszy. Szamponów i preparatów przeciwłupieżowych jest sporo - http://www.doz.pl/apteka/k328-Kuracja_przeciwlupiezowa Mi pomógł Nizoral, ale być może dla kogoś innego może być nieskuteczny. Na pewno nie polecam tych najtańszych. Z 30-40 zł trzeba będzie wydać.