Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ugh

chcę w końcu schudnąć raz na zawsze.

Polecane posty

witam Was mam na imie kasia mam 21 lat i chce w końcu schudnąć. Mam 175cm i waże 62 kg. Moim celem jest 55kg. nie chce sie głodzić chcę schudnąć racjonalnie. Obecnie od 2 dni jem sałatke z kapusty pekińskiej rok temu moja dietę też zaczełam od jedzenia sałatki z kapusty pekińskiej zaczynałam wtedy waząc 70kg. po trzech miesiącach zeszłam do 60kg. w wakacje przybrałam 4 kg. od września zabierałam się do diety ale mi sie nie udawało teraz jestem zdeterminowana postanowiłam zacząć tak jak rok temu od kapusty pekinskiej poniewaz wtedy mi sie udało. jesli ktos chce odchudzać sie ze mną serdecznie zapraszam.

Gość ja mam 174cm i ważę 61kg
moim celem jest 57kg :( od wakacji się staram :P...ale jakoś mi nie wychodzi =/ lubię jeść i mam słabość do słodyczy. od dziś postanowiłam nie jest po godz. 18. - na razie tyle, no ewe jakiś owoc + większe ilości zielonej herbaty zobaczę czy w taki sposób coś zgubię. nie mam silnej woli do diet :(...zawstanawiam się nad jakimś sportem, ale nie mam za wiele czasu.

Gość pivonka
a ja mam 172 cm i waze 63 kg nie jestem gruba czy cos ale chce schudnac 7 kg juz kupilam drenafast i bede jeszcze cwiczenia laczyc z dieta z reszta nie mam problemow ze schudnieciem dołączzam sie :D

witajcie :) ja tez nie jem po 18 wtedy rano brzuszek jest płaski :). ja gram w siatkówke wiec cwicze codziennie. co jest waszym najwiekszym problemem ? moim boczki

Gość madevi
no i w koncu topik dla mnie ! mam podobne wymiary do was dziewczyny 170/63 i tez chcialabym zejsc do 55kg. niby tylko 8kg. ale dla mnie to az 8kg. teoretycznie bez szalenstw 2 miesiace i mam to czego chce (ale wiecie jak to z ta teoria) zaczynam od niejedzenia kolacji i obciecia wegli ! a moj najwiekszy problem hmm ... raczej brzuch i boczki :/

Taaa, ja też brzuch i boczki. Mnie w zasadzie waga nie interesuje, ważne aby brzuch był płaski. Od dziś ograniczam jedzenie, ale wiadomo, codziennie to planuję i codziennie odwlekam na jutro. Ach, marzy mi się bieżnia... Takie samo ograniczanie jedzenia do niczego dobrego nie prowadzi, wiem z własnego doświadczenia. Tu potrzebne są ćwiczenia.

ja niestety nie mam z reguły czasu by przygotować sobie posiłek typowo obiadowy, więc robię kanapki - z razowego chleba oczywiście i z chudą wędliną, białym serkiem, pomidorem i papryką. niestety, kanapki jem też na śniadanie i na kolacje :P... może podrzucicie jakieś pomysły, czym można to zastąpić? co nie będzie czasochłonne w przygotowaniu. zastanawiam się nad tuńczykiem, bądź inną rybką, ale z puszki :(, albo warzywami ub owocami...też z puszki:P (ponoć groszek konserwowy jest bardzo zdrowy:P). bo chciałabym też zacząć zdrowiej jeść przy okazji zrzucania kg... moich naj. problemem jest pupa:( i uda, talię, brzuch, ramiona mam szczupłe. 84 w biuście 68 w talii.

wiiitam:) ja mam 172 i 65 - tez mi sie marzy 50kilka ... mysle, ze 55 byloby super.. tylko jeszcze nie wiem jak;/ moja zmora jest brzuch i boczki..

sałatka z kapusty pekinskiej kapusta, kukurydza lub groszek lub fasola, ogórek, pomidory i moze byc feta lub jak macie to mozna jakies miesko wkroic pycha !!!

brzuch i boczki to chyba charakterystyczne dla "jabłek" :) ? chyba bez ćwiczeń się nie obejdzie. ja jestem typową gruchą, bllle =/

ja bym ta salatke polala sosem z knorra :) tylko trzeba zrobic go na bazie wody a nie oleju...

ugh- ale jakiś sosik czy coś do tego dajesz? czy po prostu mieszasz i gotowe?

dziewczyny napiszcie swoje wymiary ...

a co myslicie o dokladnym rozplanowywaniu posilkow? stale pory, 5 posilkow. U mnie ciezko z tym.. Jem jak mam ochote;/ aaa i pamietam, ze kiedys fajnie chudlam jak jadlam na sniadanie co chcialam a pozniej coraz mniej... po 18 to juz nic... tylko trzeba sie przywyczaic..

ja daje jogurt moja mama oliwe z oliwek wymieszana z oregano :) jak wolisz :)

ja tez jem jak jestem glodna ostatni posilek o 18 pierwszy okolo 10

biust przynajmniej masz :) u mnie te moje 84-85 ledwo widać w talii też wszystko gra - 68cm a w biodrach mam 96!!! uda 55cm =/ muszę zacząć ćwiczyć bo samą dietą to pewnie dalej będę z cycek spadać :P

kurcze, proporcje macie zachowanie, a to jest najważniejsze. myślę, że chudnąc na samej diecie byście nadal dobrze wyglądały. a zamierzacie pić wodę ?? ja nie znoszę :O, i nigdy mi to nie wychodzi. założyłam sobie co najmniej 2-3 kubki wysokogatunkowej zielonej herbaty dziennie:)

Gość madevi
ja dokladne wymiarki podam jak nabede metr :P wlasciwie nie jestem typowym jablkiem bo pupe i uda tez mam masywne - ale jednak najbardziej zalezy mi na plaskim brzuszku i na tym by nic nie wylewalo sie z nad paska

Wiecie co? Tak patrzę na to forum Kafeterii i dopiero teraz uderzył mnie fakt, jak wiele Polek chce schudnąć, jak wiele nas jest niezadowolonych ze swojego ciała. Właściwie codziennie pojawia się jakiś temat w dziale "Diety". Kiedyś chyba nie było takich problemów, prawda? Owszem, były osoby otyłe i szczupłe, ale to nie rzucało się aż tak w oczy, z tego co wiem. Media są straszne, to od nich wszystko się zaczęło ;>

ja wiem, ze wazac 55 wygladam duuuzo lepiej... i czuje sie lepiej... Wiec najwyzszy czas wrocic do wagi z liceum :P ( mam 21 lat jakby ktos byl zainteresowany ;) ) a wode moge pic.. ale tez wole herbatke. Nawet bez cukru. Za to kawe pije zawsze z mlekiem..

Gość madevi
oj kawka z mleczkiem i lyzeczka cukru :) czy jest cos lepszego? chyba tylko druga :P u mnie 55kg. to tez waga z liceum z tym ze ja mam juz 26lat ! ale to chyba nie szkodzi by wrocic to czasow swietnosci he he :) ps. woda z cytryna (lub limonka) jest najlepsza

ja kawy nie piję od wakacji (mam tak jasne szkliwo na zębach, że przebarwienia bardzo szybko było widać)...za to mam gorszy grzeszek...czekolada na gorąco 😭 bbbardzo słodka, każdego dnia do śniadanka :( lat mam 24 :)

ja już od dziś nie jem kolacji ;) takie "od jutra" to ja już znam :D ;)

ok, to ja tez :D musi sie w koncu udac... teraz sesja na studiach wiec duzo nauki to i moze o jedzeniu myslec nie bedzie czasu ;) gorzej ze swietami ajj

Gość madevi
ja podobnie do " ja mam 174cm i ważę 61kg" zaczynam od niezedzenia dzisiaj kolacji a od jutra pelna para :) licze ze sie tu spotkamy ..... jutro i w nastepne dni az do osiagniecia celu !!!!