Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

siemka

DEPILACJA okolic BIKINI, WRASTANIE, krosty.

Polecane posty

dzi艣, po 5 miesi膮cach zapuszczania ow艂osienia 艂onowego postanowi艂am wydepilowa膰 miejsce ich wyrastania. wygl膮da to tak: w艂osy mia艂y ok. 3cm d艂ugo艣ci, s膮 do艣膰 g臋ste, mocne, czarne, twarde i kr臋c膮 si臋. przed zabiegiem najlepiej odby膰 przyjemn膮, ciep艂膮 k膮piel, 偶eby sk贸ra zrobi艂a si臋 mi臋kka i 偶eby 艂atwiej by艂o wyrywa膰 w艂osy, po k膮pieli dok艂adnie si臋 wysuszy膰 i zrobi膰 masa偶 depilowanego miejsca, 偶eby nie powsta艂 krwiak pod sk贸r膮. zaczynaj膮c od wosku, postanowi艂am, 偶e troch臋 je przytn臋 (偶eby jak wiadomo nie by艂o tak, 偶e ko艅c贸wki si臋 przyklej膮 i b臋d膮 bezskutecznie i bole艣nie szarpane), do d艂ugo艣ci 0,5cm, zrobi艂am to mniej wi臋cej r贸wno, gdzieniegdzie by艂y innych d艂ugo艣ci.. rozgrza艂am porz膮dnie suszark膮 plaster wosku, przyklei艂am go zgodnie ze wzrostem w艂osa (pami臋taj膮c, 偶e w owym miejscu w艂osy maj膮 do艣膰 specyficzny styl wyrastania mniej wiecej taki: \\\\||//), poci膮gn臋艂am zdecydowanym ruchem, z ca艂ej si艂y, blisko sk贸ry i lipa. Sk贸ra si臋 naci膮gn臋艂a i efekt by艂 taki, 偶e prawie nic si臋 nie wyrwa艂o (b贸l by艂 do zniesienia, niezbyt du偶y) kupi艂am na allegro past臋 cukrow膮 camsakizi za 25z艂, kt贸r膮 (przypomn臋) mo偶na sporz膮dzi膰 w艂asnor臋cznie (1 szkankal cukru, 1/4 szkankil. miodu, sok z p贸l cytryny- zagotowa臋 mieszaj膮c na ma艂ym ogniu, masa powinna mie膰 lej膮c膮 si臋 konsystencje, po zbr膮zowieniu p艂ynu nale偶y go sch艂odzi膰 i ma powsta膰 twarda jak kamie艅, br膮zowo-bursztynowa masa) z owej twardej masy wyd艂uba艂am no偶em kawa艂ek (mo偶na sobie u艂atwi膰 podgrzwaj膮c przez kilka sekund powierzchni臋 masy, uwa偶aj膮c, 偶eby nie zrobi艂a si臋 p艂ynna - w przypadku tej metody) ugniata艂am w palcach to \"co艣\" a偶 zrobi艂o si臋 bursztynowe, w p贸藕niej matowe (depilowa艂am juz tym sposobem nogi - wyrywa w艂oski skutecznie, b贸l jest minimalny, ale nie usuwa wszystkich.. te kr贸tkie zostaj膮, nawet po kilkakrotnym zastosowaniu w tym samym miejscu.) przydatna jest instrukcja, kt贸r膮 zamieszcz臋 poni偶ej: http://www.seawoman.cba.pl/pasta%20cukrowa/pokaz/slides/Pokaz%20depilacji.html zmy艂am oczywi艣cie dok艂adnie resztki wosku ze sk贸ry, specjalnie przeznaczonym do tego p艂ynem i nawil偶on膮 chusteczk膮, p贸藕niej wymy艂am wod膮 z myd艂em i DOK艁ADNIE osuszy艂am. ponownie pami臋taj膮c o specyficznym kierunku wzrostu w艂os贸w w tym miejscu nanios艂am na nie dok艂adnie wyrobion膮, matow膮 past臋 cukrow膮, bardzo precyzyjnie przyciskaj膮c j膮 do sk贸ry. znowu pr贸bowa艂am oderwa膰 i nic. naci膮gn臋艂a si臋 sk贸ra i nie by艂am w stanie oderwa膰 ani masy, ani w艂os贸w.. mo偶na powiedzie膰, 偶e mam jak膮艣 wpraw臋 w depilacji woskiem i w cukrowej - je艣li chodzi o nogi. mam r贸wnie偶 depilator, kt贸rym pr贸bowa艂am potraktowa膰 to miejsce.. jednak b贸l by艂 zbyt du偶y, naprawd臋. wi臋c postanowi艂am spr贸bowa膰 z kremem do depilacji Veet - nikomu nie polecam. w艂osy si臋 depiluj膮.. ale nie do ko艅ca. ju偶 od razu po depilacji wida膰 bardzo kr贸ciutkie czarne w艂oski.. a 偶eby pozby膰 si臋 tych kr贸ciutkich w艂osk贸w bardzo delikatnie ogoli艂am to miejsce maszynk膮 jednorazow膮, r贸wnie偶 zgodnie z kierunkiem wzrostu w艂osk贸w (uwa偶aj膮c, 偶eby si臋 nie zaci膮膰). po ogoleniu oczy艣ci艂am miejsce tonikiem i spirytusem salicylowym (mo偶e by膰 pantenol, albo inny 艣rodek dezynfekuj膮cy - oczyszczenie miejsca jest wa偶ne, 偶eby nie zrobi艂y si臋 \"krostki\", je艣li jednak samo oczyszczenie miejsca nic nie da艂o i krostki si臋 zrobi艂y, mo偶na je leczy膰 \"sudocremem\"). z tego efektu r贸wnie偶 nie by艂am zadowolona.. bo by艂o wida膰 ciemne plamki ju偶 odrastaj膮cych, lub nie do ko艅ca wygolonych w艂osk贸w.. odradzam golenie w艂osk贸w, kr贸tszych ni偶 1cm (dla bezpiecze艅stwa), bo kr贸tkie s膮 twarde i mo偶na si臋 nie tylko zaci膮膰, ale np. golenie si臋 w tym miejscu dzie艅 po dniu powoduje straszne robienie si臋 krost. by艂am zdeterminowana, wi臋c wzi臋艂am penset臋 i wyrwa艂am bez 偶adnego problemu i bez najmniejszego b贸lu znaczn膮 cz臋艣膰 w艂osk贸w. dalej mi si臋 nie chcia艂o, ale zaraz pewnie to doko艅cz臋. ;) a je艣li nie dzi艣, do za tydzie艅, gdy b臋d膮 mia艂y jednakow膮 d艂ugo艣膰, spr贸buj臋 ponownie z past膮 cukrow膮, kt贸ra pono膰 jest IDEALNA do tego.. ehh. wiele kobiet boryka si臋 z problemem wrastaj膮cych w艂osk贸w, zapaleniem mieszk贸w w艂osowych w okolicach bikini.. mo偶na temu zapobiec stosuj膮c regularne peelingi, specjaln膮 g膮bk臋, kt贸ra sciera nask贸rek i smaruj膮c mieszank膮 gliceryny z aspiryn膮 (podobne dzia艂anie ma p艂yn o nazwie Folisan): tabletk臋 aspiryny trzeba rozpu艣ci膰 w wodzie,doda膰 gliceryn臋 (dost臋pna w aptece za 2 z艂ote) i wymiesza膰. Proporcje dobiera si臋 w zale偶no艣ci od potrzeb i wra偶liwo艣ci sk贸ry. wszystkie wymienione tutaj produkty mo偶na kupi膰: pasta cukrowa camsakizi - allegro; od 11 do 25z艂 sudocrem - r贸偶ne drogerie, Rossman; ok. 10z艂 aspiryna - apteka, supermarkety, drogerie; 11z艂 gliceryna - apteka; 2z艂 pantenol - drogerie, apteka; ok 15z艂 wosk do depilacji - od 10 do 20z艂 krem do depilacji Veet - 30z艂 maszynki jednorazowe (w zale偶no艣ci od jako艣ci i ilo艣ci) od 5 do 20z艂 [polecam wilkinson swim - maj膮 super pasek nawil偶aj膮cy] depilator - od 80 do 200z艂 (pami臋taj膮c o specjalnej nak艂adce do okolic bikini) jest jeszcze co艣 takiego jak \"trymer\" do przycinania w艂os贸w 艂onowych, jednak nie posiadam tego czego艣. ;) wysoce skuteczna depilacja laserowa: moim zdaniem najpierw nale偶y wydepilowa膰 w艂osy metod膮 wosku, pensety, albo pasty cukrowej, 偶eby wszystkie w艂osy przy depilacji laserowej by艂y w fazie wzrostu(tylko w艂osy b臋d膮ce w tej fazie s膮 usuwane na d艂ugi okres) zabieg jest troch臋 bolesny, bardzo drogi i trzeba go powt贸rzy膰 kilka razy.. je艣li chodzi o depilacj臋 woskiem u kosmetyczki - jak najbardziej polecam. kosmetyczka wie jak wykona膰 bezb艂臋dnie ten zabieg, przy okazji same mo偶ecie si臋 nauczy膰 jak zrobi膰 to w domu. b贸l jest 艣redni, kr贸tkotrwa艂y, cena wysoka, chocia偶 wszystko zale偶y od salonu kosmetycznego, w niekt贸rych nawet nie wykonuj膮 tego typu zabieg贸w i jestem pewna, ze wi臋kszo艣膰 kobiet ma lekkie \"opory\" przed rozbieraniem si臋 przy obcych ludziach. do wykonania pasty samodzielnie: cytryna cukier mi贸d cena zalezy od sklepu, w kt贸rym si臋 kupuje.. ;) to by艂a moja przygoda z depilacj膮.. ch臋tnie pos艂ucham Waszych i mam nadziej臋, 偶e dowiem si臋 czego艣 nowego, co pomo偶e mi w przysz艂o艣ci z depilacj膮 okolic bikini. ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mi艂Moja
Witaj, Aniu, zabieg depilacji jest prosty tu masz film jak wygl膮da zabieg depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pami臋taj us艂ugi nie jest , polecam dowiedzie膰 si臋 troch臋 o r贸偶nicach mi臋dzy laserami Vectus i lightsheer

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mi艂Moja
Witaj, Marto, zabieg depilacji jest szybki i bezpieczny tutaj masz filmik jak wygl膮da zabieg depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pami臋taj te偶 偶e cena zabiegu nie jest najwa偶niejsza laser laserowi nie r贸wny , dowiedzie膰 si臋 troch臋 o r贸偶nicach mi臋dzy laserami Vectus i lightsheer

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosia 444
Pom贸偶cie! Moje nogi wygl膮daj膮 dramatycznie. Po goleniu mam ca艂e nogi w czerwonych krostkach i nic nie pomaga. Zastanawiam si臋 nad depilacj膮 laserow膮, ale nie wiem na jaki laser si臋 zdecydowa膰. Podobno Palomar Vectus jest najlepszy, czyta艂am o nim troch臋 tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Czy to prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosmetyczka 24
Najlepsza jest natrualna depilacja Od wielu lat stawiam na past臋 cukrow膮. Jestem bardzo zadowolona, 偶adnych problem贸w. Z samego pocz膮tku kupowa艂am gotow膮 past臋 cukrow膮, od roku sama ja robi臋, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Tutaj znajdziesz troch臋 informacji http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosmetyczka 24
Naturalne metody s膮 najlepsze Od jakiego艣 czasu stawiam na past臋 cukrow膮. Nie mam 偶adnych problem贸w z wrastaj膮cymi w艂oskami i bliznami. Z samego pocz膮tku kupowa艂am gotow膮 past臋 cukrow膮, teraz robi臋 ja sama. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewix 21
Naturalne metody s膮 najlepsze Od ponad dw贸ch lat u偶ywam pasty cukrowej. Do tej pory widz臋 same plusyNie mam problemu z podra偶nieniami. Z samego pocz膮tku chodzi艂am do sklepu gotow膮 past臋 cukrow膮, ale mo偶na j膮 zrobi膰 samemu. Tutaj znajdziesz troch臋 informacji http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosmetyczka 24
Kuzynka mia艂a depilacj臋 laserow膮, to by艂 gabinet z laserem Palomar Vectus. Teraz wszystkim poleca. Wystarczy艂y chyba 4 zabiegi i efekt super. By艂o w sumie bezbolesne.S艂ysza艂am, 偶e po depilacji innymi laserami mo偶na mie膰 nawet oparzenia. Laser ma czytnik, kt贸ry dostosowuje moc do typu sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasix 26
Moja przyjaci贸艂ka posz艂a na depilacj臋 laserem, jak dobrze pami臋tam, to szuka艂a gabinetu z laserem Palomar Vectus . Jest ogromnie zachwycona. Sama by艂am zaskoczona rezultatem. Ju偶 po jednym zabiegu wida膰 by艂o efekty dzia艂ania lasera. To by艂 艣wietny wyb贸r. Depilacja by艂a bezbolesna. W pe艂ni zadowalaj膮cy rezultat. Je艣li macie dylemat czy warto zdecydowa膰 si臋 na depilacj臋 laserow膮, to gor膮co gor膮co polecam. depilacja-laserowa.bydgoszcz.pl

Udost臋pnij ten post