Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LINIJKA12345

MAM MARTWĄ JEDYNKĘ. POMOCY

Polecane posty

Gość LINIJKA12345

Mam martwego zęba nie lubie się przez to uśmiechać. Napiszcie proszę czy da się jakoś go wybielić czy tylko zostaje mi wstawienie sztucznego

Gość LINIJKA12345
NAPISZCIE COS MOŻE KTOŚ Z WAS MA PODOBNY PROBLEM. CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ.

Gość koronka porcelanowa
Tylko to Cie uratuje,tez tak mialam

Gość LINIJKA12345
MARTWI MNIE TA KORONKA. A PODOBNO JAK WYMIENIAĆ JEDNA TO I DRUGĄ, A I KASE TRZEBA MIEĆ PEWNIE Z 1000 ZL

Gość moze go spokojnie wybielic
to, ze jest martwy nie znaczy, ze trzeba go wyrywac. wystarczy wybielic. idz do dobrego stomatologa nich ci wszystko wyjasni. a od koronki lepszy jest implant.

Gość koronka porcelanowa
No niestety kosztuje to troche kasy,dobrze zrobiona korona nie rozni sie ani kolorem ani ksztaltem.Wlasne zeby moga zciemniec a koronka pozostanie jasna.Ja po 10 latach musialam robic nowe koronki.

Gość koronka porcelanowa
Nie jestem ekspertem,ale martwego zeba nie da sie wybielic.Korone zaklada sie na wlasny opilowany zab,nic nie trzeba wyrywac.Implant moze zostac odrzucony przez organizm.

Gość moze go spokojnie wybielic
mozna wybielic, wystarczy poszukac w google jest wiele ofert wybielania zebow m.in. martwych. byc moze nie da sie kazdego, ale sie to stosuje. ja nie zalozylabym koronki bo niszczy ona zdrowe sasiadujace zeby. lepiej na kredyt albo raty wstawic implant. niczym nie rozni sie od reszty zebow. tym bardzej warto, ze to jedynka.

Gość koronka porcelanowa
Autorka powinna sie zglosic do dobrego stomatologa,ile sie pojawi tu wpisow tyle bedzie opinii.Licowki porcelanowe to tez jest jakas opcja,na zab naklada sie ""koszulke"" z porcelany,od strony podniebienia jest dostep do zeba.

Gość ewelao
Mój mąż też miał podobny problem.Dentysta wybielił mu ząb od środka.Na kilku wizytach wkładał mu do środka zęba jakiś środek wybielający.Teraz ząb wygląda lepiej chociaż nie jest super biały.Zapytaj swojego dentystę,może Ci coś poradzi.Zapytaj o takie wkłady wybielające.To niedużo kosztuje.

Gość dentysta
Pewnie trzeba prawidłowo przeleczyc ząbkanałowo Ciemnieją zęby nieprawidłowo leczone następnie wybielic Jeśli korona zęba jest zniszczona nie ma co ryzykowac -trzeba zrobic korone lub licówke ceramiczną

Gość oj...nieładnie
mam lewą górna jedynkę martwą.Stomatolog założył mi piekną koronke i jest ok.

Gość iksigrekzet
Wybielałam martwą jedynkę u dentysty z bardzo dobrym efektem, wszystko zależy od tego jak długo ten ząb jest martwy no i jak zareaguje na wybielenie. Musisz tylko znaleźć dobrego dentystę, który będzie umiał to zrobić;)