Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oladublin

doradźcie kobitki

Polecane posty

Gość oladublin

Witam. Mam długie proste ciemne włosy do pasa. I tak sie zastanawiam czy macie może kobitki pomysł co zrobić z takimi włosami żeby fajnie wyglądały? Żeby je podniesc jakoś, pofalowac itp.? Nie chce ich ścinać ani cieniować, bo wiadomo jak to fryzjer podetnie to ciachnie mi ich połowę, a nie mam już siły i pomysłu co do nich. Jakieś rady?

Gość gerooo
Z taka plerezą to niewiele mozna zrobić. Co najwyżej jakoś upiąć. Najlepiej taką pelerynę jakoś ściąć, długie włosy są ładne, ale bez przesady - nei do pasa.

Gość oladublin
Jak ściąć? Kiedyś próbowalam je cieniować żeby podnieść to były z nich pióra :/ myślałam raczej o nawijaniu może na wielkie wałki, czy jakimś skutecznym środku do zwiększania objętości.

Wymodeluj je jakoś ładnie grubą szczotką, albo upnij w ciekawy sposób. A swoją drogą strasznie zazdroszczę Ci tak długich włosków ;) Do - gerooo. Kwestia gustu. Jedni uwielbiają krótkie, inni średnie, a jeszcze inni właśnie do pasa. Albo wcale :D

Nie ścinaj włosów. Też mam długie do pasa, ciemne włosy. Podstawą jest ich odżywianie, polecam naturalne maseczki z olejku rycynowego i żółtka. Na codzień splatam w warkocz, bo szybko, nie niszczą się i mi nie przeszkadzają. Jeżeli chodzi o ich upinanie to polecam koki. Można je upinać nisko nad karkiem lub wysoko co pozwala uzyskać różnorodne efekty. Ja ostatnio mam ochotę zrobić duże loki i utrwalić lakierem;). Np.: http://www.stylistka.pl/szybkie-fryzury-na-wieczor/ Proste i rozpuszczone też wyglądają świetnie. Mój ulubiony kok: -zrobić luźny warkocz nad karkiem ale z włosów podzielonych na 3 różne części (grube pasmo, cienkie i średnie) -zakręcić go wokół własnej osi (tak jak przy zwykłym koku) -podpiąć wsuwkami Proste i efektowne upięcie tuż nad karkiem. Do koków używam wsuwek tzw. harnakli, czyli wyglądających jak długie U.

Gość Natka13
mi osobiście się podobają długie , ciemne włosy ,ale jak chcesz to możesz zrobić sobie jakieś fajne , pasemka ;)