Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaa1987

pigułki a ciąża,pomocy,błagam

Polecane posty

Gość Aniaaaa1987

Błagam poocie,biore yasminelle juz ok 9 miesiecy.zawsze okres odstawalm drugiego dnia przerwy wieczorem.teraz jest 3 dzien a okresu ani sladu.ani razu nei zapomnialam tabletki,biegunek tez raczej nie mialam,a jak jzu to na pewni nie ciezkie.tlyko ze nei zawsze biore o tej samej godiznie,no ale to nie sa duze roznice.czy ja moge byc w ciazy?:(((((((((

jak ja brałam tabletki też miałam tak że krwawienie przychodziło zawsze tego samego dnia, ale mimo to zdarzyło się raz czy dwa że krwawienie pojawiało się w innym dniu. Jesli masz wątpliwości zrób test!

jak nie zapominasz o tych tabletkach i je bierzesz cały czas, to nie wydaje mi sie żebyś była w ciąży, poczekaj na okres, mi przychodzi 4 dnia teraz a na poczatku tez przychodzil 2 i tez świrowałam, czy to nie ciąża :)

Gość Aniaaaa1987
niwiem czy test juz wyjdzie jezeli to ciąża:/ poza tym mojemgo teraz nie ma w miescie,a sama sie boje:// booooze:(

Gość Aniaaaa1987
no nei zapominam,nigdy. ale nie stosujemy zadnego innego zabezpieczenia.tyle tlko ze przez te kilka meisiecy bylo wszystko ok.no troche mnie pocieszylyscie ze wam etz sie dni pozmienialy.mam nadzieje ze u mnie tez po prostu przyjdzie poznije:( bo inaczej to neiwiem co:(

Gość Aniaaaa1987
poczkema do jutra,boje sie robic test narazie.za duzy stres:/

Gość Aniaaaa1987
wiem,ale jak tu sie nei stresowac.moj chlopak to powiedzial ze anwet fajnei by bylo,glupek:/// a ja bym byla zalamana.jestem dopeiro an 3 roku studiow:/ a moja praca ejstz wiazana z moim wygladam,wiec ciaza wszytsko przekresli:/

Gość a mojej siostrze raz nie przys
zedl wcale i bylo ok, byla u gina i powiedzial ze tak czasem moze sie zdarzyc. Teraz ma 2dniowe @.

Gość Aniaaaa1987
no aj chyab zwariuje jakw cale nei przyjdzie,ale slyszlam ze tak tez moze byc:/

przecież dałoby mysle rade pogodzic szkole z ciążą, sama byś nie została, sądzac po reakcji Twojego chłopaka. praca... przerwalabys na jakis czas, po porodzie byś zadbała o siebie i mogła wrócić do niej.

Gość Aniaaaa1987
no sama bym nie zostala na pewno.on jest w pelni gotowy na to.ma meiszkanie,swietna prace itd itp.ale ja nie cche jeszcze konczyc takiego beztroskieog zycia i zaczynac zabawe w dom:(:(: ehh,nie po to sie faszeruje pigulami:(

Gość bio...
jestem w Twoim wieku, tez 3 rok studiow i tez wariuje ze strachu gdy mi sie spoznia okres, tabletki biore juz ponad 3 lata, a te obecne bo raz zmienialam 2 lata, na poczatku okres dostawalam drugiego dnia, po niecalym roku zaczelam dostawac 3 dnia rano, pozniej po paru miesiacach 3 dnia wieczorem i tak juz zostalo, chociaz czasem zdarza sie ze dostane dnia 4, nigdy wczesniej tylko zawsze pozniej, takze nie masz sie co martwic, poczekaj pare dni jeszcze

Gość bio...
a tak wogole to wydaje mi sie ze w ulotce pisze ze okres moze nie przyjsc wcale, ale ze trzeba wtedy isc do lekarza i zmienic tabletki

to pomyśl ze czasem lepiej jest miec dzidziusia wcześniej niż później wcale. ale nie nastawiajmy sie tak od razu na ciąże, bo jak bralaś tabletki to powinno być ok i okresik lada dzień powinnien nadejść :)

Gość Aniaaaa1987
dziekuje wam dziewczyny.wiem wiem,tragedii by pewnie nie bylo.ale napawde.wolalbymz tym pczoekac,jeszcze conajmniej 3 latka. mam andzieje ze ten upragniony o przyjdzie:/

jest napisane w ulotce ze jak okres nie przyjdzie to trzeba sie skontaktowac z lekarzem zeby wykluczył, bądź potwierdził ciąże, tak bynajmniej w mojej napisali:P a przestudiowalam to uwaznie w tej kwestii bo jak wspomnialam wczesniej tez rozważałam ciązę

Gość Aniaaaa1987
wiem,u mnie jest napsiane,ze jesli raz nei przyjdzie to raczej malo prawdopodobn ciaza jesli wsyztsko bylo przyjmowane zgodnie z czasem,a jak dwa arzy nei przyjdzieto mozliwa ciaza i skonsultowac sie z lekarzem.kurde,ale jak nie przydjzie wogle to bed emiaal schizy starszne

he i pewnie co chwila chodzisz do toalety sprawdzac, czy go nie ma :P postaraj sie jakos wyluzowac, zamij sie czyms, zebys nie miala czasu o nim czy przyjdzie czy nie rozmyslac, bo to bardziej stresuje

Gość bio...
nie no wiadomo ze nie jest napisane doslownie tak jak napisalam , przy braniu tabletek jest naprawde male prawdopodobienstwo zajscia w ciaze i jesli krwawienie nie wystepuje badz wystepuje za czesto to wtedy lekarz robi badania i najczesciej zmienia tabletki na inne, mi przynajmniej zmienil na inne... a w ulotce mojej pisze ze jak krwawienie nie wystapilo mimo brania regularnie tabletek to nic nie trzeba robic, wziac kolejne opakowanie a jak kolejny raz bedzie brak krwawienia to wtedy do lekarza dopiero...

Gość bio...
no wlasnie a stres moze opoznic okres wiec tym gorzej dla Ciebie

Gość kolejna narwana
okres ma pojawiać się w ciągu 7dmiodniowej przerwy więc nie panikuj że nie że na razie masz jeden dzień opóźnienia.... możesz się martwić jeśli nei pojawi się wcale tyle czasu bierzesz tabsy i histeryzujesz bo masz 1 dzień spóźnienia ?! myśl rozsądnie, sama przecież piszesz że nie pominełaś żadnej tabletki....

Gość Aniaaaa1987
wiem,NIGDY wczesnije nie panikowalam,nie zabezpeiczam sie ianczej bo ufam tabletkom.po prostu zawsze bylo jak w zegarku.i dlatego mnie to dziwi i tak zareagowalam:/

Gość Aniaaaa1987
no,a do toalety faktcznie co chiwle chodze i tylko zale sie mojemu na skypie a on sie ze mnei smieje:P

Gość Aniaaaa1987
dostałąm @!!!! dzieki dziewczyny!