Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sawcia81

plamienie w ciaży!!!ratunku

Polecane posty

Gość sawcia81

powiedzcie mi czy plamienie kilkudniowe w ciazy jest grozne?bylam z tego powodu 2 razy w szpitalu niby nic groznego przesilenie oszczednalu!!! tryb etc.teraz jestem w 14tc mialam od tygodnia fajne bulgotki w brzuchu czulam ze cos fajnego tam sie dzieje teraz od 2 dni totalna cisza i to niewielkie kilkudniowe plamienie!co wy na to?ida swieta nie chce znowu byc w szpitlu moze nie warto robic panieki??

Gość mandarynka...
ja bym skontaktował sie jednak z lekarzem. bo z plamioeniami to jest różnie.ja też miałam plamienia ale to od nadżerki.

Gość ....................89
Paniki nie warto robić ale natychmiast iść do lekarza, upewnić się że wszystko jest ok! najlepszego życzę

Gość mandarynka...
właśnie wizyta nie zaszkodzi

Może jestem przewrażliwona, ale ja bym paniki narobiła w końcu chodzi o Twoje dziecko. Ja w pierwszej ciąży lekko krwawiłam i skończyło się to poronieniem. Druga ciąża bez plamień, ale w obecnej dość mocno krwawiłam i okazało się, że kosmówka się odkleiła, ale wszystko już ok. Tak więc z plamieniami różnie bywa. Radzę pilną konsultację z lekarzem prowadzącym.

Gość sawacia81
a czy to normalne ze jednego dnia tzn.przez kilkadni mialam bulgotanie przelewanie w brzuchu czulam ze cos fajnego sie tam dzieje a kolejne dni to totalna cisza nic sie w nim juz nie dzieje?czy to normalne na tym etapie ciazy?

14tc to wczesnie na bulgotanie czy ruchy dziecko ma duzo miejsca i sobie plywa a jesli juz nawet to ruchy nie moga byc regularne na tak wczesnym etapie ciazy. A plamienie czasem moze oznaczac cos niepokojacego a nie musi ja plamialm 9tc i w 20tc i nie bylo to nic groznego. Najlepiej skontaktowac sie ze swoim lekarzem bo gdybanie nic nie pomoze.

Gość
Ja radze bys odwiedziła jednak lekarza zbada Cie zrobi USG ..i bedziesz spokojniejsza bo to zapewne nic groznego!

Gość sawacia81
w sumie dzisiaj juz 15tc

Gość ja radze isc
do gina jak najszybciej , bo byc moze to nic takiego ale moze tez sie okazac ze dzieje sie cos zlego . nIe chodzi o to zeby ci straszyc . ja takie plamienie mialam w 9 tyg , gin przepisal mi luteine ktora bralam az do 20 tc ( od momentu zazycia leku plamienia ustaly ) dziwne ze lekarz nie przepisal ci luteiny ,moze zmien ekarza w koncu dziecko najwazniesze powodzenia

Gość sawacia81
ja biore mase lekow 3x nospe duphaston tez 3x1 magnez folik i elevit moze ze wzgledu na duphaston nie mam luteiny????nie wiem w szpitalu mi tak dawali i teraz to biore!

Gość sawcia81
oj wlasnie poczulam znowu bulgotanie plywanie dzidzi!!!!!!!hura kamien spadl mi z serca

Gość
sawcia jak duphaston to juz nie luteina.jest ok:)

Gość sawcia81
no wlasnie tez tak myslalam przeciez to hormon i to bardzo dobry i skuteczny

Gość ja radze isc
tak zgadza sie jak duphaston to juz luteiny nie trzeba . tyle ze dupaston jest strasznie drogi a luteina ktora kladzie sie na jezyk az do momentu rozpuszenia ( obrzydliwe ale da sie przezyc ) kosztuje grosze . ponoc jest tez luteina dopochowa . jak lekarz mi przepial luteine nie uswiadomil mnie ze jest jeszcze doopochowa . no i troche sie z poczaktu meczyla ale pozniej sie juz przyzwyczailam do tego gorzekiego smaku luteiny. jak bierzesz ten duphastonto mysle ze nic zlego nie powinno sie wydarzyc . ale do lekarza powinnas isc byc moze zwiekszy ci dawke leku .

Plamienie jak wyzej czytam moze byc powazne ale nie musi. to zalezy czy pierwsza ciaza , czy byly juz jakies problemy. Bulgotanie czy ruchy tez nie musza znaczyc ze jest ok czy ich brk ze nie jest. Jezeli masz kase to ja bym na Twoim miejscu najpierw do prowadzacego lekarza, ale jesli z jakiegos wzgledu jego opieka wyda Ci sie niewystarczajaca to pojdz na konsultacje prywatnie do innego lub do innego szpitala - moze to cos da. Ja mialam tez kiedys krwawienie z nadzerki. Zycze powodzenia i Radosnych Swiat w domku:)

Gość sawcia81
nie moze mi zwiekszyc dawki biore juz max 3x1 jedynie moze mi przepisac cyklonamine zastrzyki przeciw krwotoczne i przeciw plamieniom!!!w szpitalu to bralam ewentualnie kroplowka rozkurczowa bo mam dol brzucha twardy albo macica rosnie albo znowu twarda bo ja prawie cala ciaze mam twarda nie wiadomo czego troche nospa pomaga teraz zaczelam brac forte

Gość dorcia33
U mnie plamienie dalo poczatek ciazy pozamacicznej.Nic przyjemnego.