Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tabletka

Tabletki antykoncepcyje

Polecane posty

Gość Tabletka

Czy może ktos mi coś powiedziec o ich działaniu ?? Czy to prawda ze po nich się tyje?? zamierzam iść do lekarza i poprosić o tabsy ale troszke sie boje bo słyszałam same złe rzeczy o nich....

Gość cosinuss
to ja ci pwoiem + otoz brak boli miesiaczkowych,a miewalam tak duze ze tabl.przeciwb.nie pomagaly, dobrze dobrane tabletki nie powoduja tycia,po za tym te dzisiejsze tabletki maja mala dawke hormonow.nie mialam zadnych skutkow ubocznych,nie przytylam. biore yasminelle od maja.

Gość Tabletka
Ja tez mam bardzo bolesne miesiączki :( co miesiac mdleje z bólu..jak ketonalu nie wezmę to jest źle. Pozatym stosuje antybiotyki przeciw trądzikowi czy to nie bedzie źle wspólgrało jesli bede je braa razem z tabsami anty ?

Gość cosinuss
no rozme antybiot.moga oslabiac dzialanie tabletek.ale czasem niektorym cera sie poprawia.mysle ze musisz powiedziec swemu lek.o swych obawach.lekarz przepisujac tabletki powinien wyslac cie na badania chyba hormonow i wtedy latwiej dobrac tabletki.jednak w praktyce lekarze rzadko to robia.ale zawsze mozesz sie dopomnioec.

Gość Tabletka
A jak badają te hormony ?? tzn jak przebiega badanie ??

Gość cosinuss
ojj ja juz tego nie wiem,niestety nie odpowiem ci w tek kwestii.:)

Gość Tabletka
Mimo wszystko dzięki za pomoc :):) pozdrawiam !

Gość Anka-Malowanka
Badania hormonów to badanie krwi i tyle. Idziesz jak na normalne badanie. A co do tabletek biorę już 12 lat. PIerwsze zaszkodziły - dostałam je bez badań, lekarz po prostu zapisał, bo wszystkie biorą i niestety był potem duży problem. Następna lekarka najpierw zrobiła mi wszystkie badania - poziom hormonów (estradiol, testosteron, prolaktyna), próby wątrobowe (też badania krwi), kazała zrobić USG jajników i dopiero wtedy przepisała i jest spoko :) Schudłam, mam o niebo lepszą cerę, zero bolesnych miesiączek, napięcia przedmiesiączkowego. Za miesiąc ostawiam czas na dzieciaka :)

Gość Tabletka
Anka :P pocieszycielko Ty :P aż mi się lepiej na sercu zrobiło jak to napisałas :D aby do czwartku i lece po tabsy :D

Gość cosinuss
prosze:) i powodzenia.

Gość reni.renata
czy ktoś słyszał o soku grejfrutowym a popiciem nim tabletek czy naprawde jest to zagrożenie.

Gość cosinuss
podobno zadnych tabl.nie powinno sie popijac owym sokiem.ale nie wiem jak sie to ma do anty.

Gość reni.renata
dopiero zaczełam brac tabletki i wszystkiego sie boje..... o soku wyczytałam dziś.... chyba ten miesiąc bedzie też ostrożny mimo tabletek=)