Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka1990

Matura z biologii

Polecane posty

Gość maturzystka1990

Hej! :) Jak się przygotowujecie do maturki? Podręczniki szkolne czy vademecum jakieś? I czemu akurat taki sposób wybraliście?

Gość maturzystka1990
Nie ma tutaj takich osób? :( To niech się chociaż wypowiedzą Ci, którzy zdają inne przedmioty :)

Gość Okrąglinek
Ja w zeszłym roku zdawałam mature,w tym z biologii.We wrześniu obkupiłam sie tonami repetytoriów, po czym z niczego nie skorzystałam,zaczełam się uczyć tydzień przed maturą z podręcznika.

ja mam swietne notatki ze szkoly (zajebista nauczycvielka) wec z nich sie bede uczyc (silne postanowienie) :P ... poza tym doczytac moge w podreczniku (Operon) i potem powtorze sobi przed sama matura z vademecum Operonu. w miedzyczasie robie testy.

Gość maturzystka1990
He he czy to jest aluzja? :> Ja jutro wyjątkowo mam na poźniejszą godzinę ;) Bo w sumie to jest tak, że w vademecum są wszystkie ważnie informacje, treści podane w książce często odbiegają od tych najistotniejszych rzeczy.

Gość maturzystka1990
Ja też się chciałam uczyć z książek Operonu, ale gubię się w tym wszystkim. Nie wiem, co mam zapamiętać, czego nie. Z ręsztą jak już pisałam często tam są jakieś niepotrzebne informacje w tych książkach. Ale z drugiej strony boję się, czy samo vademecum to nie będzie za mało...

bedzie. ja wiem ktore rzeczy sa wazniejsze wlasnie z notatek z lekcji. ale moge ci p-oradzic jeszcze przystepne ksiazki, z ktorych fajnie sie uczy. Przede wszystkim: Biologia, H. Wisniewski wyd. AGMEN ksiazki Waldemara lewinskiego do Biologii i najlepsza jaka dotad widzialam: Fizjologia organizmow z elementami anatomii czlowieka, Pawel Hoser

a tym czasem lece do chemii ;) tylko jeszcze pytanko: skad jestes (wojewodztwo) ? moze bedziemy sie wzajemnie do nauki motywowac;P

Gość maturzystka1990
Bo to jest vademecum z Operonu i właśnie facetka nam na lekcji mówiła, że ono obejmuje wszystko to, co może być na maturze... No sama już nie wiem.

Gość maturzystka1990
Warmińsko-Mazurskie a Ty? :)

Gość maturzystka1990
To poradź jak się do niej przygotowywać ;)

Mazowieckie. Vademecum faktycznie zawiera wszystko, ale to jest w pigulce i jesli wczesniej cvzegos nie umialas czy nie rozumialas to z vademecum sie nie nauczysz. jak dla mnie vademecum jest swietne do powtorzenia p;o tym jak juz sie naucze z innych zrodel. ok lece do chemii ;) odezwij sie ktoregos dnia na gadzie: 12095102 ;) pozdro

Wiesz biologia to na pewno ogromny kawałek materiału :) ja jej akurat nie zdawałam, ale masz jedno dobre - biologii w szkole średnie jest dużo, więc po prostu powtarzaj sobie materiał. Nie wiem, jak Ci się najlepiej uczy, czy jesteś wzrokowcem, czy wolisz słuchać.. ja uczyłam się na parę dni przed maturą + słuchanie czegokolwiek na lekcjach przez te 3 lata i maturę zdałam i dostałam się na studia, więc.. ;) da się. A orłem nigdy nie byłam.

Gość Stu- dętka
Ja się uczyłam tylko z vademecum i zdałam pięknie