Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rexona86

asymetryczna zuchwa

Polecane posty

Gość Rexona86

mam asymetryczna zuchwe, bardzo mi to przeszkadza, zauwazylam to po przezyciach z ósemka, ktora juz zostala usunieta, ale zuchwe mam dalej asymetryczna:( wygladam okropnie, a tak bylabym nawet ladna... co mam zrobic? do jakiego lekarza sie udac? Prosze Was serdecznie o pomoc i docencie to, ze nie macie takiego okropnego problemu:(

Gość riiiiiiiii
a od kiedy tak masz? od czasu problemow z zebem ? czy juz wczesniej tak bylo? moze trzeba zrobic przeswietlenie szczeki?

Gość rexona86
mialam przestwietlenie, dentysta powiedzial ze tak niektorzy maja;( ale to niemozliwe! bo ja nie widze zeby ktos tak mial, to bardzo widac, mam zamiar isc do dentysty jeszcze raz ale do jakiego lekaza powinnam sie zwrocic? przed wyrwaniem zeba mialam tylko opuchlizne z tej strony, myslalam ze to zejdzie po wyrwaniu zeba ale to sie okazalo ze to nie opuchlizna, ech dlaczego?!

Gość riiiiiiiii
jak widac dentysta nie wie co to jest wiec pieprzy od rzeczy i na sile uspokaja idz do przychodni i spytaj kto to powinien obejrzec :( lepiej nie zwlekaj a kiedy ci ten zab wyrywali? ile czasu juz minelo?

Gość rexona86
bardzo dziekuje za zainteresowanie ząb byl wyrywany w maju i po tym jeszcze bylam dwa razy u niego (dentysty) z tym ze ten policzek jest wiekszy, za pierwszym razem powiedzial wlasnie ze to opuchlizna ze sie goi a za drugim ze ludzie tak maja czasem;( ale no wlasnie to nie prawda przeciez!, wiem bede musiala isc do przychodni pewnie ale to strasznie krepujace, Boze dlaczego mnie to spotkallo... i nie moge normalnie funkcjonowac, ciagle to widze w lustrze, strasznie sie tym przejmuje,

Gość riiiiiiiii
koniecznie idz do lekarza...u dentysty ratunku nie szukaj..on sam byc moze w twoim przypadku popelnil jakis błąd... :/ niestety sama sie na tym nie znam ale na twoim miejscu juz dluzej bym nie zwlekala z tym lekarzem...gdyby cie bolalo mozna by podejrzewac stan zapalny ale skoro to nie boli to juz sama nie wiem

Gość rexona86
no wlasnie nie boli, ale jeden policzek jest wiekszy:( nie chce juz zyc, po prostu mam slaba psychike, i nie mam juz sily, pojde do specjalisty a on mi tez powie ze tak niektorzy maja? nie znioslabym tego,

Gość kochamm mojegomiska
dobry lekazr nigdy tak nie powie :) szukaj az znajdziesz gdzies musi byc przyczyna na kafe nikt ci nie doradzi

nie wiem jak wyglada to skrzywienie, ale na Twoim miejsu wybralabym sie do ortodonty mysle, ze moglby Ci pomoc.

Gość rexona86
no i tak zrobie.... musi mi ktos pomoc, a jak nie... to popelnie samobojstwo ;(

jesli ta asymetria pochodzi od zebow to mozliwe, ze ortodonta pomoze, ale przyczytna tez moze byc zupelnie gdzie indziej. mozna masz jakis stan zapalny, o ktorym nie wiesz? moze bedzie potrzebne leczenie antybiotykiem? idz koniecznie do lekarza, bo stomatolog, ktorego wybralas jest niekompetentny.

nie dramatyzuj:) zawsze jest jakies wyjscie. napisz jak ci sie wydaje czy to kwesta tego, ze zychwa jest krzywa czy cos od srodka? bo od tego zalezy do jakiego lekarza powinnas pojsc. najlepiej idz do rodzinnego i on moze dac Ci skierowanie do chrurga szczekowego, ale innego specjalisty. nic sie nie boj.

Gość rexona86
dziekuje bardzo za odpowiedzi, naprawde :)

Gość rexona86
no wiec to mnie wogole nie boli... a zuchwa jest tak krzywa, ze z jednej strony kosc bardziej wystaje i jest jakby grubsza... tak to wyglada, i troche bardziej pulchniejszy jest policzek, jejku jak dobrze ze mnie wkoncu ktos wysluchal,

w takim wypadku idz do lekarza rodzinnego i zapytaj go co to moze byc. niech poleci ci jakiegos lakrza, ktry sie tym zajmie. pewnie trzeba bedzie wykonac troche badan aby znalezc przyczyne. moze przeswietlenie. jesli osemka byla ukryta przed usunieciem moze pozostawila po sobie stan zapalny. mozliwosci jest wiele. wiec nie zastanawiaj sie tylko idz do lekarza, bo to, ze nie boli nie znaczy, ze tak powinno byc. powodzenia.

Gość rexona86
dziekuje bardzo :) tak wlasnie zrobie, pojde do rodzinnego, dziekuje za rady ;*