Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Simba Bremen

Co podawac 8 miesieczniakowi do jedzenia ,zeby przyzwyczail sie do grudek?

Polecane posty

Moj synek,prawie wymiotuje jak mu podam sloiczek dla 8 miesieczniakow,sa tam juz kawalki makaronu lub innych grudek,jak go przyzwyczaic do takiego jedzenia?Co moge oprocz sloiczkow mu podawac,biszkopty moga juz byc?

Gość moj Syn ma rowniez
odruch wymiotny gdy podaje Mu sloiczki z grudkami (dlatego z reguly robie z grudek papke)ale o dziwo flipsy, biszkopty, skorke od chleba potrafi gryzc:D. Ja biszkopty podaje od jakiegos miesiaca na ogol z owocowa papka:)

Gość A JAKI JEST SENS
najlepiej miksujcie dzieciom jedzenie do 3 roku z a pozniej zakladajcie tematy ze nie potrafią żuc gryżć itd jak co podawac? Zamiast słoikowe zupki ugotuj zupke z ziemniaka marchewki i piersi kurczaka i nie gniec mu tego wszystkiego widelcem tylko w miare drobno pokroj ziemniaki marchewke w kostke i juz masz zupke . Mozesz tez moczyc lekko skorke od chleba w zupie tak by nie byla sucha zeby sie dziecko nie zakrztusiło, mozesz kupic tez jakąś kielbaske suchą dla dzieci u mnie są z cielęciny i suche ala kabanoski i dawac dziecku do zucia. Chrupki ciasteczka itd pamietaj ze jak pozstanowilas nie rozdrabniac pokarmow to nie rozdrabniaj juz ich wcale tak by maluch sie przyzwyczail kilka dni i sie nauczy a jak dzis dasz kawalek ziemniakow a jutro papke to bedzie cudowal.

Ja rozdrabnialam najpierw grudni widelcem na pol gladka konsystencje albo mieszalam pol sloiczna dla 8 m dziecka z polowa gladka dla 6 m. No i chlebek lub flipsy do reki :)

Gość z czasem sie przyzwyczaji