Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuuuuuuuuuuuu

zaraz mi cycek rozerwie

Polecane posty

Gość ratunkuuuuuuuuuuuuu

do mam karmiących - jestem dwa tygodnie po porodzie, karmie swoim mlekiem (odciagam laktataorem) do tej pory wszystko było ok a od wczoraj nie moge sie dotkac do jednego cycka-odciagam z rykiem mleko, ale leci zdecydowanie mniej niz wczesniej a po odciagnieciu wcale ból i obrzmienie nie przechodza. do tego mam takie lekkie zaczerwienienie w miejscach gdzie boli njbardziej. od dzis czuje tez ze mnie łamie w kościach troche jak na grype, temperatury jeszcze nie mam ale czuje sie jakbym miała. coo robic> ? lekarz konieczny ? a jak tak to jaki?

pewnie, ze lekarz potrzebny - moja znajoma w ciazy, podczas karmienia miala cos podobnego i okazalo sie, ze zbiera jej sie ropa i miala zabieg w szpitalu

Masz najprawdopodobniej zastój pokarmu w kanaliku. Okładaj roztłuczonymi liśmi kapusty - to taki domowy sposób na obrzęki i jeśli możesz to idź do lekarza. Pierś należy masować i koniecznie ściągać pokarm.

Gość lalalallatataa
dziewczyno do lekarza szybko!

Gość ratunkuuuuuuuuuuuuu
okładam kapustą za rada położnej, myślałam że to sie zdarza i przejdzie ale widze ze bez lekarza sie nie obejdzie cholera

lekarz i antybiotyk. Duomoks zazwyczaj zapisują. Ojej współczuje. Też to miałam. Weź też pieluche tetrową, nalej na nią zimny kefir, sporo dosc i zrób okład na piersi, ściągnie gorączke. I możesz tylko paracetamol brac z leków przeciwgoraczkowych, jesli karmisz.

Mnie też się zrobił, jakieś 2 mies. po porodzie, mimo, że karmiłam synka regularnie piersią. W jednym miejscu miałam zaczerwienienie a cała pierś była obolała. Przeszło po 3 dniach, niestety po 2 kolejnych dniach zaczęła mnie boleć druga pierś :( ale już nie tak bardzo, bo szybko zadziałała. Ja dodatkowo miałam w pierwszym dniu bardzo wysoką gorączkę, dlatego poszłam do mojej ginekolog - poradziła mi okłady i masowanie, nie zapisywała antybiotyków, chociaż w niektórych wypadkach okazują się konieczne. Powodzenia.

Gość ratunkuuuuuuuuuuuuu
dzieki dziewczymy, jutro ide do lekarza..