Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość evolet90

uczelnie wyższe we Wrocławiu.

Polecane posty

Gość evolet90

Pewnie wielu licealistów , a przyszłych maturzystów nurtuje to pytanie...jakie studia wybrać? na jakiej uczelni? Ja mam straszny dylemat w związku z tym...jestem sfrustrowana , ponieważ od kilku dni stwierdzam ,że...to wszystko jest bez sensu.. moim wymarzonym kierunkiem była fizjoterapia , ale właśnie kilka dni temu weszłam sobie na jakieś forum ,żeby sprawdzić jak to jest z tą fizjoterapią , czy nie trudno jest znaleźć pracę i czy zarobki są w miarę satysfakcjonujące(oczywiście byłam przekonana ,że nie będzie problemu z pracą i wynagrodzenie też będzie godne tej ciężkiej pracy , bo nikt mi nie powie ,że ta praca jest niepotrzebna!!!) i...gorzko się rozczarowałam.Wypowiadały się tam osoby ,że pracują od 10 , 20 lat w tym zawodzie i jedyne czego się dorobili to ból kręgosłupa i najwyższa wypłata ok 1.100 zł, a niektórzy to nawet 850 zarabiają!!. Ogólnie studenci w ogóle nie polecają tego kierunku...płace w szpitalach są marne w prywatnych gabinetach Spa oczywiście jest lepiej , ale tylko w większych miastach i jak się ma dobre znajomości aby się tam dostać.Myślałam też o biologii potem specjalizacji mikrobiologii to znowu były komentarze ,że potem nie ma pracy , jedynie jako nauczyciel...myślałam też o biotechnologii , ale też w Polsce ponoć nie ma pracy.I tak jestem kompletnie załamana...na maturze zdaję biologie rozszerzoną i geografie rozszerzoną...więc za duży możliwości chyba nie mam? :/ jakbym chociaż chemie rozsz. zdawała...ale nie chciało się uczyć to teraz się ma...więc co mi polecacie? oczywiście mówię tu o Wrocku...dzienne? a jak się nie dostane to na wieczorowe , a potem na dzienne? czy może zaoczne? w sumie może też być Legnica albo Jelenia Góra...ale jakie studia wybrać? proszę Was o pomoc.Przeglądałam różne fora ale i tak nie dowiedziałam się dokładnie to co chciałam.Na prawdę opinii jest tak wiele...są podzielone.Bardzo proszę osoby z doświadczeniem o dobre rady :) Pozdrawiam.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować