Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaDorotki27

corka wypluwa smoczek i za chwile za nim placze, na okraglo!

Polecane posty

Gość mamaDorotki27

pomozcie, tak jest przez caly dzien, zmienialam smoczek 4 razy co to moze byc?

Gość ertttaaa
ile ma miesiecy\lat Twoja córka????? byc moze wychodza jej zęby i ssanie smoczka podraznia jej dziąsła,a bardzo go lubi i stad ten płacz:-)

Gość mamaDorotki27
dzieki dziewczyny jestescie kochane! ona nie umiala tez ssac brodawki i to i moze to samo jest ze smoczkiem? ile uczylyscie ssania? bo moja ma juz 6 tygodni. co do plesniawek to ma taki bial osad ale nei wiem czy to plesniawki, ma na jezyku i chyba na podniebieniu tez widzialam, ale zanim to zobaczylam to tak samo sie dzialo z tym smoczkiem

pleśniawki to takie plamki są. Najlepiej moim zdaniem zadziałał na nie cebion. Owijałam palec gazikiem, smarowałam cebionem a potem ścierałam delikatnie te kropelki.

no trochę zeszło. moja też nie umiała ssać cycka w klinice. nie miałam jej 2 dni po porodzie bo była na intensywnej. tam nauczyli jeść butle i już cyca się nie umiała chwycić. naucza się ale z cumelkiem jej trochę schodziło. kładłam ja koło siebie na poduszce i dawałam cumla, non stop bo wypluwała i darła się o niego. leżałam koło niej i przytrzymywałam palcem. bardzo leciutko, ledwo co go dotykałam, i jak czułam ze wylatuje to lekko wpychałam, i tym sposobem nauczyła się ssać. Teraz ma 14 tygodni i rewelacyjnie jej to idzie. w sumie szybko załapała, ale nie pamiętam dokładnie ile. Musiałam ja nauczyć cumla bo miała straszliwą potrzebę ssania. Non stop by na cycku wisiała, nie żeby jeść tylko żeby pociumkać.

Gość mamaDorotki27
madooona- zapytam o ten srodek na plesniawki w aptece, dziekuje za rade:) olenka7olenka-no moja tak samo ma wielka potrzebe ssania,lezy tak w lozeczku a kolo niej 4 rozne smoczki i kazdy jej wypada:) tez jej przytrzymuje jak z nia leze a tak to biegam tysiac razy i wkladam, skoro mowisz,ze to kwestia nauki, to jest nadzieja:) dziekuje wam za pomoc!

Gość fdsa
no to ja ci powiem jak robiłam kładłam dziecko na boczku wkładałam smoczka i przykładałm do niego poduszkę blokując tego smoczka i nie wypadał;) oczywiscie jesli na to patrzyłam,nie zostawiałam tak samej!!

Gość mamaDorotki27
pieluszka ja od dawna blokuje ale mala tak rzuca glowa,ze to na nic:) i jeszcze specjalnie ten smoczek czasami jezykiem wypluwa i za chwile za nim placze.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuppppppppp
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppp