Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

***zbieramy na wesele*****

Polecane posty

Macie pomysly, jaki można dorobic pieniązki?? Od niedawna pracuję, ale wypłaty zbyt dużej nie mam, moj kochany od lutego zacznie ale raczej nie damy rady do przyszlego roku do listopada uzbierac calej kwoty.. Szukam sposobów na zarobienie ddatkowych pieniązków.. Moze podrzucicie jakies pomysly?? Ps. tylko bez glupich komentarzy proszde

Gość Weźcie po 2 etaty

myslalam o tym, ale pracuje od 8- 16, wiec nie bardzo jest mozliwosc, zeby wziac drugi etat, ... A wiecie mozę cos na temat pracy chałupniczej? bo wiem ze jest duzo oszustów i nie chce ryzykowac

Gość Weźcie po 2 etaty
Drugie etat może spróbuj wziąć w jakimś barze, wieczorami.

Gość Przełóżcie ślub

Gość nothing special
wyjedzcie zagranice

przełożyc?? nigdy, nie po to czekamy 1,5 roku zeby potem przekladac. Najwyzej wezmiemy kredyt, jesli nie da rady, ale wolelibysmy, zeby to byla ostatecznosc. miesiecznie mozemy odlozyc ok 2 tys, wiec nie damy rady uzbierac calosci, z tego co obliczalismy, potrzebne będzie ok 30 tys. Wezciepo 2 etaty - u mnie niestety taka pracy odpada, strasnzie trzęsą mi się ręce i po prostu nie mogę, wystzsko bym porozlewała

Ginorossi, ja zawsze marzylam o weselu , takim prawdcziwym i bardzo bym chciala spelnic to marzenie. To jedyna taka noc w zyciu.... A rodziny mamy dosc duże i wyjdzię ok 110 osób, a i tak nie zapraszamy wsyztskich...

za 30 tys to takie normalne wesele dla 80-100 osób. może ustukajcie tyle, ile możecie a na reszte kredyt? na pewno czesc wam sie zwróci po weselu, to można szybciej spłacić pozyczke.

Gość Wezciepo 2 etaty
Ale jako barmanka, do nalewania piwa to wiele nie trzeba ;)

Gość malreonee
Po roznych fabrykach np ciastek sa 3 zmiany czyli nocne. Tam dorobisz, ciezko bedzie ale jak chcecie takie wystawne wesele to trzeba sie poswiecic.

Rodzice niby chca pomoc, ale ja nie chce. pOzyczyli kiedys bratu pieniadze i chyba będą mu to wygadywac do konca zycia, ciagle i tak slucham ,ze nie umiem sobie w zyciu radzic, wiec nie chcę, już mam dosyc nerwow przez nich, nerwicę ,itd Wezcie po 2 etaty - chcialabym ,ale wiem ze ta praca nie dla mnie, mozecie sie smiac, ale dla mnie to stres, a sytuacja w domu sprawila, ze jestem nerowową osóbką, po prostu ie dam rady

malreonee - chwilke próbowałam w ten sposób, ale nie dało rady - mieszkam na "zadupiu", wiec wcale nie bywalam w domu, potrafilam przez 2 doby bez snu byc najpierw w jednej pracy, potem w drugiej, z tej znowu do pierwszej, itd, nie mialam kiedy wrocic do domu, bo dojazd zajmowal zbyt duzo czasu. musialam zrezygnowac bo w ciagu dnia bylam nieprzytomna i robilam troche błedów. Dlategop ciagle szukam jakiejs alternatywy, co można bvyłoby jescze robioc, żeby chociaż jakies pieniązki wpadły ... A jeśli nie da rady, to na pewno wezmiemy kredyt...

Gość Tatrika
Może zróbcie berdziej oszczędne wesele, bez takich wielu 'niepotrzebnych' pierdułek.

tatrika, szczerze to nie mamy zamiaru robic nie wiadomo czego, takie tradycyjne wesle, a ze mamy duze rodziny to uzbiera sie 100 osob...

Gość Tatrika
W takim razie, może weźcie ten kredyt.

Gość gość
Kredyt na wesele na jedną noc? Myślisz, że to będzie warte tych pieniędzy? Myślę, że to tak pięknie wygląda tylko patrząc z boku i nie warto tyle dawać. No chyba, że masz super rodzinę, zżytą ze sobą i pragniesz spędzić z nimi tę noc :) Bo jeśli nie łączą Cię z tymi osobami dobre stosunki (a nie wierzę, że z tyloma jest to możliwe) to nie warto. Noc szybko minie a dług zostanie. A Ty jeszcze dodatkowo chcesz harować dzień i noc na to? No nie wiem, Twój wybór. Dorobić możesz korepetycjami, jeśli czujesz, że mogłabyś czegoś uczyć. Lub sprzątaniem domów ;)