Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenieczka*

Prawidłowy śluz a kwaśny zapach

Polecane posty

Gość lenieczka*

Witajcie. Czy wy też tak macie? W tej chwili mam jak najbardzej prawidłowy wg mnie śluz niepłodny, ale toważyszy mu dość kwaśny zapach, który pojawia się wraz z początkiem śluzu płodnego. Wydaje mi się, że nie jest to tzw. rybi zapach towarzysząy upławom. A może przesadzam z laktacytem i zbyt zakwasiłam sobię pochwę? Nie wiem, może głupotę w tej chwili wypisuję :(

Gość z ciekawwości
a uplawy ma sie w okresie płodnym ??

Gość gwiazdka_71
Hmm, wydaje mi sie, ze w okresie plodnym sa zwlasnie zwiekszone uplawy A co autorki- nie mam pojecia...

Gość słonkooo1234575
mi sie wydaje ze powinien byc kwasny zapach w koncu w pochwie jest kwasne srodkowisko

Gość cytuje****
"Podczas cyklu menstruacyjnego dorosłej zdrowej kobiety także pojawia się wydzielina. Jej wygląd zmienia się w poszczególnych etapach cyklu. Bezpośrednio po zakończeniu miesiączki w pochwie jest sucho. Potem pojawia się przezroczysty śluz, który ułatwia w okresie owulacji przeniknięcie plemników do pochwy i dalej do narządu rodnego. W drugiej połowie cyklu wydzielina robi się gęsta i biała, a zasychając, zostawia na bieliźnie żółte plamy. Prawidłowa wydzielina ma charakterystyczny kwaśny zapach. Nie powinna tęz niepokoić nawet znaczna jej obfitość. Dopiero zmiana zapachu i wyglądu śluzu, a także inne objawy )ból, pieczenie, swędzenie) mogą sygnalizować infekcję. "