Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona Agnieszka

seks a hiv

Polecane posty

Gość Zielona Agnieszka

tak pytam z ciekawości ile z Was robiło sobie test na HIV? w związku ze swym pożyciem seksualnym? sama do tej pory miałam 4 partnerów i tak sobie myślę że nim zdecduję się iść z kolejnym do łózka, zrobię sobie test a i Jego poproszę o to....mówię oczywicie o stałym nowym partnerze

Gość fggfhhrer
jestem facetem, robilem test na Hiv we wroclawiu rok temu, robilem rapid-test wynik byl mpo 20 minutach, w anonimowym punkcie niby byli tam geje i narkomani, ale lekarz-konsultant BARDZO sympatyczny i fachowy

Gość ja wam dam reset
Nie uprawiałem jeszcze seksu z inną osobą, nie jestem narkomanem, nie miałem transfuzji krwi. Czy powinieniem się przebadać ?

Gość fggfhhrer
przed zrobieniem badania, czytalem o hiv bardzo duzo nie, nie masz powodu do przebadania sie szansa ze zaraziles sie u dentysty jest praktycznie zerowa (aczkolwiek mogles sie zarazic np. wirusem HCV ktory jest DUZO bardziej rozpowszechnony od HIV i latwiej sie nim zarazic i jest takze bardzo grozny) no ale nie chce straszyc, szansa ze go masz jest mala

Gość bardzo dobrze adsada
ja spalam z ok 12 kolesiami z 3 nie pewnymi , chyba zron=bie test ale sie booooojje

Badanie na obecność wirusa HIV dobrze jest zrobić za każdym razem gdy się zmienia partnera seksualnego. Najważniejsze jednak to używać prezerwatyw (szczególnie jeżeli seksicie się z kimś kogo dopiero poznałyście).

Gość Zielona Agnieszka
No właśnie - o hiv się nie myśli. Kojarzy się on nadal, pomimo dużego rozgłosu - tylko z narkomanami, homoseksualistami, "puszczalskimi"..a tak na serio wystarczy jeden pechowy raz w łóżku i koniec..... Nawet jeśli stosuje sie gumki, to bywają jakieś chwile szleństwa, albo...sami wiecie jak to bywa...więc dlatego pewnei warto zrobić test przynajmniej przed kolejnym powaznym związkiem i o to samo poprosić parntera. Słyszalam o tym że za niedługo mają wejść testy do zrobienia samodzielnie w domu, do kupienia w aptece....to na pewno zmniejszyłoby rozprzestrzenianie się tej choroby!

Gość Okrąglinek
Przecież testy do użytku domowego są dostępne już od dawna. Ale po co kupowac test skoro przebadać można się za darmo. Ja robiłąm test,bo mój chłopak (teraz juz były) jest nosicielem.