Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bianccco

zaparcia - co wam pomaga??

Polecane posty

Gość bianccco

macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?? ja ostatnio mam z tym okropny problem i strasznie ciężko się czuję. pomocy!

Gość pppppppp
codziennie siemię lniane mielone 2 łyżeczki zalc zimna labo gorąca woda jak kto lubi ja wolę zimna po kilku dniach będziesz codziennie rano miała efekt ziół nie polecam mają efekt przeczyszczajacy, po sliwkach wzdęcia a siemie działa delikatnie wypełnia jelita pobudza perystaltyke, wpływa na porawę flory jelitowej i jest naturalny efekt wypróznienia mozna dodatkowo kilka dni połykać bakterie probiotyczne typy trillac i pić, duzo pić wody efekt murowany

Gość czarna13254365
potwierdzam, siemię. ja zalewam na wieczór dwie łyżki pół szklanką wody (zimnej) i wypijam tę paciajkę.. na rano jak znalazł.. a męczę się z tym od kilku lat

Gość kanapka z pasta BHP
podobno mydlo :D🖐️

Gość czarna13254365
wypijam to wieczorem, nie rano. smak nawet znośny

Gość adaskot
4 piwka wieczorem rano jak znalazl :)

Gość czarna13254365
i kac przy okazji? to nie dla mnie

Siemię lniane jak najbardziej, ja dodaję całe ziarna do jogurtu, sałatek. Zjadam ok 2 łyżki dziennie. Otręby, dodaje też do jogurtu, ew. zjadam po prostu rano, 2 łyżki popijając wodą. Kiszonki, zwłaszcza sok spod kiszonych ogórków, kapusty, buraków. Dużo warzyw w codziennej diecie. Pieczywo pełnoziarniste. Ok 2 litrów wody dziennie, ale nie wlicza sie w ten bilans herbat, kawy. Staosując te metody pozbyłam się uporczywych zaparć z którymi borykałam sie od dzieciństwa.

Gość weronicze
Prace jelit świetnie wspomaga błonnik pokarmowy. Ale w jedzeniu niestety mamy go raczej mało. Zamiast rycyny, śliwek i siemienia, można kupić sobie błonnik jako suplement diety. Są rózne firmy, ktore to produkują. Ja bralam xeneę, rozpuszczalna w wodzie! I plus ma takie, z enie jest obrzydlistwem, smak jabłuszkowy :)

Gość zadnych suplementów
tylko naturalne siemie polecam tanie i skuteczne a ponadto ma lecznicze substancje , witaminy i kwasy omega ( można to kupic jako kilka odzielnych suplementów produkowanych z siemienia) ale po co faszerowac się chemia, kazdy suplement ma dodatki i środkich chemiczne chroniące przed psuciem się

Gość urodkaa23
w warzywach właśnie niewiele tego błonnika, w każdym razie jak na moje jelita za mało. też się wspomagałam błonnikiem pokarmowym Xenea - brałam po 1 łyżeczce wieczorem do jogurtu, przy tym piłam dużo wody - efekty super :P

Gość gość
Jak ja mam zaparcia to najczęściej zakładam sobie czopka glicerynowego. Nie są to jakieś częste epizody, więc... Dietę mam ok, jem dużo warzyw, owoców. A jak czasem się zdarzy to czopek w tyłek i po 15 minutach ląduję w łazience:)

Gość gwóźć
jeliton - saszetki do kupienia w Tesco na dziale z kosmetykami -to nie szkodzi i jest naturalne i bardzo bardzo skuteczne

Gość gość
czy tylko siemie mielone pomaga? piję nie mielone no i jakoś efektów zero

Gość gość
kubek maslanki lub zsiadłego mleka na ex , i po chwili jest po sprawie

Gość gość
kurde piję siemie pije kefiry i nic :( jedynie dulcobis pomaga ehhhh

Gość gość
Kupcie sobie Zdrowy Błonnik firmy Granex, nie zawiera cukru. Mozna jesc sam albo z jogurtem lub kefirem.

Gość gość
pięć suszonych śliwek dziennie i gitara !! :) :D

Gość gość
suszone śliwki też nie pomagają w dodatku są obrzydliwe te ze sklepu moja babcia suszyła kiedyś sama te to smakowały super

Gość gość
garść suszonych śliwek + szklanka przegotowanej wody z miodem i cytryną z rana + czopki eva/qu, bez recepty, niedrogie i bardzo szybko działające, do 15 min - i jesteś w domu :-)

Gość niisaa
Oglądałam ostatnio jakiś program a propo suszonych owoców i najlepiej kupować w tzw eko sklepach, bo te z masowo produkowane mają więcej chemii niż witalnych właściwości, dlatego nie pomagają przy zaparciach, moja babcia jak suszyła śliwki czy morele, gruszki, jabłka to wystarczyło zjeść kilka sztuk i po kilku godzinach było po problemie, ale teraz niestety muszę radzić sobie sama, więc albo kupuje bio suszone śliwki, albo sięgam po czopki evaqu, zwłaszcza jak szybko chce pozbyć się problemu i te czopki towarzyszą mi w każdej podróży, bo wtedy mam zawsze zaparcia.

Gość gość
@nissa A może te suszonki Twojej babci nie były ta sterylne jak teraz sprzedają w sklepach, stąd ten murowany efekt? :-) szczerze mówiąc, to w moim przypadku te wszystkie babcine sposoby zawiodły. Ja właśnie od kilku miesięcy aplikuję te eva/qu. Lubię to niemal błyskawiczne działanie :-)

Gość kejti69
mi pomagają tabletki Debutir. Połykam dziennie dwie sztuki i dzięki nim moje jelita działają odpowiednio. Wcześniej były zaparcia, biegunki, a odkąd stosuję Debutir to wszystko działa jak należy.