Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na to przepisy

mozna wozic fotelik na przednim siedzeniu?

Polecane posty

Gość co na to przepisy

Gość yubgiubg
jesli nie ma poduszxki powietrznej lub mozna ja wylaczyc to tak

Ja woziłam na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy , oczywiscie nie mam poduszki powietrznej od strony pasażera, ale szczerze powiem że było dla mnie stresujace jak wyjezdzałam na skrzyzowaniach ze ktos uderzy mnie z tej strony od małego, zaczełam wozic go z tyłu za siedzeniem kierowcy pnoc najbezpieczniej i jakos bardziej konfortowo sie czuje mimo ze go nie widze ale i tak zazwyczaj mały spi jak podrózuje

Gość Zupkowa mama małej zosi
A ja uważam,że najbezpieczniejszym miejscem na fotelik jest środek tylnej kanapy.Tak woże zawsze swoje dzieci.nawet w trakcie wypadku który mielismy pare lat temu moje dziecko nie odniosło żadnych obrażeń siedząc z tyłu na środku a samochód nadawał sie do kasacji. Polecam mądry artykuł,ludzi którzy sie na tym doskonale znają. "Najbezpieczniej dziecko będzie podróżować w foteliku na tylnym siedzeniu, ale fotelik dla niemowląt, jeśli to konieczne, można też zamontować z przodu. Oczywiście pod warunkiem, że nie ma tam poduszki powietrznej, lub została wyłączona. Uderzenie poduszki w tył fotelika może skończyć się tragicznie. Na tylnym siedzeniu najbezpieczniejsze miejsce to środek - w razie uderzenia bocznego dziecko jest bezpieczniejsze. Niestety, na środku tylnego siedzenia zwykle jest pas biodrowy, należy się upewnić czy nasz fotelik jest do takiego pasa przystosowany. Drugie pod względem bezpieczeństwa miejsce do zamontowania fotelika, to siedzenie za kierowcą. W razie potrzeby nie jest konieczne przechodzenie na drugą stronę auta, aby wyjąć dziecko."