Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragnąca dziecka jak najszybci

prośba o pomoc

Polecane posty

Gość pragnąca dziecka jak najszybci

wiem, że po odstawieniu tabletek należy odczekać 3 okresy. Ale nie wiem, czy ten pierwszy okres to ten zaraz po skończonym opakowaniu, czy może ten po miesiącu. Chcemy z mężem jak najszybciej starać się o dziecko, ale podobno musimy czekać te 3 okresy. Ile to?

Gość dziewicomaniak
chodz do mnie ja ci zrobie

Gość calvados2426
ten pierwszy okres zaraz po skonczeniu tabletek się nie liczy, bo to jest kwawienie z odstawienia, a nie okres. Czyli 3 cykle po zakończeniu przyjmowania tabsów. Poza tym z tymi 3 miesiacami to jest różnie, spytaj swojego gina najlepiej, niektorzy twierdzą, że trzeba czekac inni nie - ja tez uwazam, ze nie. To, ze trzeba czekać jest zwiazane z tym, że istnieje \"ryzyko\" ciazy bliznieczej. Natomiast niektórzy twierdzą, że trzeba czekac bo organizm jest zatruty hormonami to jest kmpletna bzdura, gdyż hormony zawarte w tabletkach bardzo szybko się wydalaja z organizamu. Mozesz dla pewnosci spytac lekarza, mi moj gin powiedział, że o dzidzię można się starać od razu :). ale to jak napisalm na poczatku sa różne opinie. Moja siostra zaszła w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu i ma zdrowe dziecko. poza tym, czasmi jak kobieta nie może zajsc w ciaze lekarza zalecja przez kilka cykli branie tabletek anty, gdyz po ich odstawieniu latwiej zajsc w ciaze pozdrawiam

Gość pragnąca dzeicka jak najszybci
a ta bliźniacza ciąża, to na ie procent się zdaża? wie ktoś? może ktoś zna wyniki takich bdań?

Gość calvados2426
na ile % to nie wiem, trzeba by poszukac na stronach medycznych lub spytać specjalisty, a związane jest to z tym, że podczas brania tabletek jajniki są uśpione, nie pracują. w momencie odstawienia pigułek jajniki zaczynają |"pracować ze zdwojoną mocą" , mogą zostać uwolnione np.dwa jajeczka i stąd to ryzyko ciąży bliźniaczej, dlatego też lekarza czasami zalecają parom,które mają problem z zajsciem w ciążę tabletki anty, ale jeśli masz wątpliwości to porozmawiaj ze swoim ginem on Ci wszystko dokładnie wytłumaczy... zaraz pewnie zostanę zjechana przez fanatyczki metody naturalnych i przeciwniczek tabletek, ale prawda jest taka, że jeśli kobieta zachodzi w ciążę zaraz po odstawieniu tbletek nie ma to wpływu na zdrowie dzidziusia - słyszałam to osobiście od kilu lekrzy poza tym, zdarzają się przypadki , że dziewczyny zachodzą w ciąże podczas brania tabletek i też rodzą zdrowe dzieci Pozdrawiam

Gość pragnąca dzeicka jak najszybci
dzięki za pomoc