Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj piesek

mój piesek budzi się co 2 godziny w nocy!

Polecane posty

Gość moj piesek

Mam roczną suczkę. Nigdy nie było z nią problemu. Ostatni spacer 22h, pierwszy pomiędzy 6-7h rano :) Budzil nas mój budzik i wychodziłyśmy na dwór. W lecie zostawiałam jej uchylony balkon jak wychodziliśmy do pracy - bardzo lubi tam siedziec i obserwować co się dzieje na ulicy. Teraz jednak robi się już zimno i balkon trzeba było zamknąć. Piesek zostaje w domu, spokojnie wytrzymuje ze swoimi potrzebami do naszego powrotu, jest grzeczny. Tylko jest jedna sprawa, chyba za długo śpi w dzień :( Bo kładziemy się pomiedzy 22-23h, to pierwsza pobudka ok. 1h w nocy, przez charakterystyczne bicie łapą w kołdrę, druga ok. 3h - wiem, że nie chodzi o załatwienie się, bo raz z nia wyszłam na dwór ok. 4h i zaraz wróciła do klatki... Może chce się bawić i denerwuje ją to, że my śpimy.... Jak miał balkon, to nie spala w dzien prawie w ogole i w nocy był święty spokoj...a teraz? Denerwuja mnie te pobudki co chwila :)

a moze sie piesek czuje samotny??? moze nalezy przestac reagowac??? Moze za malo uwagi jej poswiecacie? pracujecie dlugo? Moze nie ma co robic w domu jak was nie ma calymi dniami np? wszystko zalezy od tego jak wyglada wasze codzienne zycie Moze piesek ma trudny charakter i trzeba go wytresowac chodzic na dlugie spacery zeby sie wybiegal ?? w jakim wieku piesek jest i jaki jest duzy badz jaka to rasa? moze warto poznac ??

Gość demonstrate
wymęcz ją za dnia, to cię przestanie budzić w nocy. chyba możesz jej poświęcić godzinę czasu na zabawę albo na dłuższy spacer połączony z zabawą? :o

Gość adaskost
witaj ach te nasze zwierzaczki...ja mam kotka... przygarnolem maluszka budzi sie codziennie kolo godziny 3 i do 5 szaleje po domu (codziennie procz wekeendów bo malo spi jak jestem to spi w nocy )

Gość interwencja
"Jak miał balkon, to nie spala w dzien prawie w ogole i w nocy był święty spokoj...a teraz? " sama masz odpowiedź. jeśli nie poświęcasz psu czasu za dnia i maluch jest zmuszony do spania dwanaście godzin na dobę, no to sorry, nie dziw się, że nie możesz spać po nocach. trzeba było o tym myśleć zanim wzięłaś psa :o :o

Mam podobnie :), co prawda, nie co 2 godziny, ale od 4tej już jest czujny. :) Wysypia się w dzień, jest sam przez 6 godzin, pewnie chrapie wtedy. Mam nadzieję, że niebawem to się zmieni, jak dorośnie, będzie głównie spał. I to nie jest kwestia tego, że się za mało czasu poświęca. Wychodzi 4 razy dziennie na spacer. 3 razy, to spacer 30-40 minut, ostatnie wyjście jest 23-24 i wtedy biega, do upadłego, ledwo wraca. Plus cały czas jest w centrum zainteresowania. Myślę, że to kwestia wieku, maluszek jeszcze, niebawem będzie pewnie inaczej.

Gość moje piesek
"..... trzeba było o tym myśleć zanim wzięłaś psa " wiesz co, nie oceniaj sytuacji, jak jej nie znasz ok? Gdybym jej nie wzięła, to jako 4 miesięczne szczenię, zostałaby uśpiona! Nie ma nas ok. 9h w domu, niestety musimy pracować. Jak jesteśmy to staramy sie jak najwięcej czasu poświęcać pieskowi. W sumie na dobę jest wyprowadzana ok. 6 razy i goni do upadłego. Jak jest sama to zostawiam jej gryzaki, jedzenie, konga - więc teoretycznie ma się czym zająć. No ale myślenie, że jak ją to znuży, to po prostu śpi. Niestety żyjemy w takich czasach, że nie jestem w stanie poświęcić psu całego dnia, chociaż kocham go nad życie. Może faktycznie spróbuje ją bardziej wymęczyć na spacerach :)

Gość ggkgk
trzymasz psa w klatce? dlaczego? to nie wskazane! wyraznie pies jest wypoczety i szuka towarzystwa hmm może zostawiaj mu wiecej pobudzaczy typu zabawki pilki by mial w czasie dnia zajecie przed snech wychodz na dlugi spacer i zmecz psa pobaw sie z nim, moja sunia to leniuszek i śpi kiedy może w nocy tez zdarza jej sie wstawac ale to w czasie cieczki bo chyba żle sie czuje wtedy sa nocne spacery a tak zdarzy jej sie wstac w nocy bo w czasie dnia kima brak zabawy i budzi sie nocny marek na szczescie na komende "spać" wraca do oponki i zasypia :)

Gość mój piesek jak nas nie ma
w domu to też śpi cały dzień ale w nocy jak widzi że my sie kładziemy to też idzie spać i na szczęście nie budzi się w nocy. Może wieczorem wychodź z nim na dłuższy spacer? Korzystne dla Ciebie i dla pieska :-)

Gość i zaraz wróciła do klatki ...
... byc moze schodowej? ludzie, nie nadinterpretujcie :O

Gość moj piesek
Nie trzymam psa w klatce !!! Bron Boze ! Pies chodzi po całym mieszkaniu z wyjątkiem jednego pokoju, ktory jest zamknęty. Ma do woli gryzaków i zabawek. Jedna z Was pisała o cieczce...Hmmm chodzi o to, ze moja jeszcze jej nie miała ... wiec ta nocna nadpobudliwość to może być to.... :(

Gość no moj tez sie budzi w nocy
ale na sczescie nas nie budzi ;) A Twoja sunia chce sie po prostu bawic, nudzi jej sie ;) Nie martw sie, to przejdzie ;)

Gość A ja mysle ze
A moja sunia spi jak susel i....chrapie.Snia jej sie rozne rzeczy,szczeka przez sen,przebiera lapkami (pewnie goni kotka sasiadki),robiac przy tym rozne smieszne miny.Och te nasze psiaczki kochane!