Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

debrahhh

gdzie kupić mniejszą dawkę ketonalu?

Polecane posty

mam bardzo silne bóle kiedy zaczyna mi się okres, do tej pory brałam ketonal, ale ostatnio babka w aptece powiedziała mi, że teraz sprzedają go w większych opakowaniach, a ja mam receptę na 20 tabletek, nie wiecie czy nie można jakoś gdzieś kupić tyle? nie chce mi się drugi raz do lekarza zapisywać, bo będę musiała czekać i wydać znów na wizytę

Gość po kwiatach
Zamiast tego weź bi-profenid.

Gość ale on jest drogi
i jeszcze gorzej wyjdzie, poza tym wydaje mi sie, ze jest na recepte

Gość po kwiatach
No cóż. Nie jest możliwe wykupienie większej dawki leku na mniejszą receptę. Musisz albo iść znów do lekarza albo kupić coś bez recepty.

Gość ja farmaceuta
Tak, to prawda Ketonal 100 x 20 tabl. jest wycofany z rynku, jest teraz tylko w opakowaniach razy 30 tabl. Jeżeli na recepcie jest napisane "jedno opakowanie " lub " 20 tabl." to wedle obowiązujących przepisów na taką receptę można wydać każdy odpowiednik Ketonalu w ilości 20 tabl., czyli np. Refastin lub Ketores, dziwne, że farmaceutka ci tego nie zaproponowała. Następnym razem zwróć uwagę lekarzowi, że wypisując receptę na Ketonal 100 musi określić konkretnie ilość tabletek, pisząc "30 tabl. " lub wielokrotność "30". Pamiętaj, że Ketonal bardzo szkodzi na żołądek, a może za pomocą dobrego ginekologa udałoby się stwierdzić bezpośrednią przyczynę tych bolesnych miesiączek i ją usunąć ?

Gość Racja..
refastin jest też z ketoprofenem, a sprzedają po 20 tabletek i można wziąć zamiast ketonalu, chyba jeszcze nawet taniej wychodzi.

leki bez recepty są słabsze i mi nie pomagają, zapytam w aptece o ten refastin czy mogą mi wydać zamiast tego

Gość kasiuuuula
nooooo.... a nie probowalas spytac gina co moze byc przyczyna????? moze warto o to zadbac, bo moze masz jakies choroby czy cos i to dlatego tak cie boli przy tych okresach

Gość gość
Sprzedam ketonal 797 143 065