Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mamuska

Wysokie OB

Polecane posty

Gość samotna mamuska

Witam u mojego dwulwetniego dziecka utrzymuje sie wysokie OB jkuz dwa tygodnie. Co to mnoze znaczyc a dodam ze byl w szpitalu na dowadnianiu z powodu niezytu

Gość stan zapalny np

Gość samotna mamuska
no tak ale bylam z dzieckiem w tym tygodniu po powtorne skierowanie na To OB i przy okazji zbadala dziekco mowiazze jest zdrowe. Co teraz?? Musze sie do niej dobic z wynikiem i zobaczyc co dalej ale juz sie boje!!!!!!

Gość Opad Biernackiego
wejdź do tematu "Morfologia krwi, opad..." na www.vademecum.zdrowia.prv.pl tam dowiesz się szegółów

Gość DobryDzień
mocz,morfologię zrób

Gość samotna mamuska
byl razem z morfologia robione i morfologia wydaje sie byc ok! i ocz tez byl ok wiec samo OB jest podwyzszone. Od momentu wyjscia ze szpitala zmalalo tylko o 2

Gość Opad Biernackiego
ODCZYN BIERNACKIEGO (OB., OPAD) Jest miarą szybkości opadania krwinekwe krwi ,do której dodano odczynnikzapobiegający krzepnięciu, wyrażonąw milimetrach Norma Ponad normę Kobiety:3-15mm/1 h Mężczyźni:1-8mm/1 h Choroby zakaźne, stany zapalne, choroby reumatoidalne i nowotwory

Gość diamencik20
u mnie wysokie OB oznaczało gronkowca złocistego- w sumie jedynym objawem była temperatura ok 37,5. Warto zrobić badanie moczu

Gość samotna mamuska
dziekuje za posty, dzieciatko mialo robione badanie moczu i krwi tez w szpitalu i wszystko bylo ok oprocz wlasnie tego OB:(

Gość samotna mamuska
nie wiem czy mam sie martwic czy to poprostu pozostalosci po ostatnim niezycie. orientuje sie ktos w jakim czasie po chorobie OB wraca do normy? Dodam ze byl badany ostatnio przez l\ekarza i niby zdrowy osluchowo i ogladowo

Gość samotna mamuska
up up

Ja myślę, że to OB może jeszcze po prostu nie wróciło do normy. Ale po Świętach powtórzyłabym je czy dalej nie spadło.