Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerere232

Czy dorsz to chuda czy tłusta ryba?

Polecane posty

Gość rerere232

i wogóle jest to dobra ryba Waszym zdaniem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To dość chuda morska ryba o bardzo smacznym mięsie. Polecam. Jest o wiele lepsza niż panga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panga to przeciez
pędzona sztucznie w zbiornikach ryba cholera wie czym karmiona w zyciu bym tego nie zjadła ,dorsz to jest to najlepsza rybka moim skromnym zdaniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość od kiedy to
dorsz jest tłusta rybą?! własnie ze chuda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość własnie ze chuda
Najpopularniejsze gatunki ryb Dorsz - jedna z najmniej kalorycznych ryb; nadaje się do gotowania, smażenia i grillowania, duszenia w warzywach, a wędzona do past i sałatek. Halibut - najsmaczniejszy duszony w białym winie, pieczony na ruszcie i wędzony. Makrela - ma zdecydowany smak; smaży się ją i grilluje, ale najpopularniejsza jest wędzona. Grenadier - doskonały smażony, duszony i gotowany. Śledź - bardzo popularna tłusta ryba, nadaje się do smażenia, grillowania i marynowania. Morszczuk - dobry smażony lub pieczony. Flądra - do smażenia na maśle w całości ze skórą, filety są dobre smażone, gotowane, zwłaszcza na parze z warzywami. Sola - delikatna, ceniona ryba, doskonale nadaje się do gotowania, faszerowania, duszenia (np. w postaci roladek) lub smażenia. Tuńczyk - tłusta ryba, szczególnie bogata w witaminę PP; świetna do pieczenia na ruszcie. Mintaj - jedna z najchudszych ryb; nadaje się do smażenia i pieczenia. Sardynka - tłusta ryba, dobra z grilla i pikantnie marynowana. Turbot - wyjątkowo smaczna ryba, piecze się ją w całości w piekarniku, a filety gotuje. Panga - do smażenia, gotowania, pieczenia, grillowania. Łosoś - tłusta ryba; do smażenia, grillowania, do zupy rybnej, nadaje się też na musy i nadzienia. '' ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 100g ryby tłustej (łosoś, halibut) jeśli tłusta ryba'' '' lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) '' '' Dorsz – zawiera niewiele kwasów tłuszczowych (0,2 g na 100 g ryby).'' to wszytsko z netu- dorsz jest chyda rybą gamoniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość własnie ze chuda
i jeszcze to 'chude ryby gotowane (np. sandacz, dorsz) '' podaje link na te strone, jest tam tabelka gdzie jest wyraznie napisane ze jets chuda ryba ' http://medprakt.pl/~labmed/dieta/ibs_diet.htm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jarek jaka gleba z ciebie
oo jarek ale sie zglebiłes idz wez sie schowaj bo wstyd :P :P :P zenua :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość własnie ze chuda
i jeszcze to cyt'' W zależności od jego ilości rozróżnia się ryby: - chude, zawierające do 1% tłuszczu (dorsz, kleń, okoń, miętus, sandacz, jazgarz, szczupak), - średnio tłuste, zawierające od l do 5% tłuszczu (amur biały, boleń, brzana, jelec, karaś, karp, leszcz, lin, płoć, pstrąg, sieja, sielawa, świnka), ze strony http://www.karp.pl/karp_na_stole.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co to Jarus
zamilkł,,,znawca, hehehehehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze to
cyt''Chudymi rybami są flądry, szczupaki i dorsze, które zawierają 0,1-0,4% tłuszczu, średnio tłustą rybą jest karp (5-7% tłuszczu), itdddddddd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze to
podaj link Jarek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze to
juz mam ten link co zacytowales''Oprócz walorów smakowych podkreśla się to, że jest bogata w witaminy i wielonienasycone'' to ten link http://ww2.tvp.pl/6211,20040405193340.strona hahaha najpierw przeczytaj uwaznie a nie wyrywasz z kontekstu jakies zdanie, wyrazie tam pisze ze jest chyda rybą!!!!!1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze to
i ten cytat co wpisales to dotyczy watroby dorsza , zacytuje to co napisales, ale w calosci ''Wątroba dorsza jest smaczna i spożywa się ją jako specjał dodawany do ziemniaków albo zmieloną – jako pastę do chleba. Jest szczególnie ceniona w Rosji. Oprócz walorów smakowych podkreśla się to, że jest bogata w witaminy i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. '' buahaaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alez ty jarek
głupi jestes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już dawno dowiedziono
głupoty i jeszcze arogancji Jarka , teraz się tylko potwierdza :) "...Zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: tłuste , średnio tłuste i chude (...) ryby chude zawierające do 1% tłuszczu to np. dorsz " Kończ waść wstydu oszczędź !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze to
''Wątroba dorsza jest smaczna również spożywa się ją jak specjał dodawany do ziemniaków ewentualnie jak pastę do chleba. Jest w szczególności ceniona wewnątrz Rosji. Oprócz walorów smakowych podkreśla się to, że jest bogata wewnątrz witaminy także wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera 65% tłuszczu, z którego wyrabia się tran, stosowany jak farmaceutyk (np. wewnątrz leczeniu dny moczanowej bądź do wnętrza zapobieganiu cukrzycy).'' hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jarek zbaraniał
i teraz mu głupio, i probuje za wszelka cene udowodnic ze ma racje...ale niestety nie ma na to dowodow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już dawno dowiedziono
"Jarek zbaraniał" ---------- a to już mu się dawno przytrafiło :) patrzcie na jego na jego wpisy na kafe , baran ot co

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jarek zbaraniał
to nie idiotki zaliczyły dorsza do chudych ryb, wszedzie na stronach o rybach pisze wyraznie ze jest chuda rybą!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jarek zbaraniał
i wpisuje wyrwane z konteksty zdania, hahahaaaaaaa, ale z niego matoł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już dawno dowiedziono
chłopczyku - zanim zaczniesz kogoś obrażać to doucz się , bądź doczytaj w jakimś wiarygodnym źródle - szukaj "Kryterium podziału ryb na tłuste/chude stanowi zawartość tłuszczu w mięśniach" i skończ wreszcie swoje wywody ... bo i wiedzy brak i kultury w rozmowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jarek zbaraniał
bo Jarek nigdy dorsza nie jadł- ona jada tylko szprotki...w całosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jarek zbaraniał
Jarek to GENIUSZ KULINARNY-buahahaaaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jarek zbaraniał
to ty jestes znawca, wiec sam ocen jakie sa te szprotki, hahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już dawno dowiedziono
nie prowokuj - doskonale wiesz , że się ośmieszasz zabierając głos w tematach , o których jak się okazuje nie masz zielonego pojęcia Trochę ambicji i poczytaj może coś na temat .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahaha ale dobre
Jaarek został zgaszony, jego wywyody poległyyyyyyyy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×