Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słonko21

Farba do włosów Loreal Excell10 co o niej myślicie?

Polecane posty

Gość samotna mamuska
casting creme gloss loreal polecam

casting jest fajna ale się szybko zmywa a w dodatku zostają po niej odrosty :o Jeśli chodzi o Loreal Excell10 to sama jestem ciekawa opini innych :) Ale z drugiej strony to chyba nowość i nie wiem czy ktoś już zdążył przetestować ?

Gość samotna mamuska
powiem tak ejstto farba tyle, ze ebz amoniaku no i splukuje sie ale biorac pod uwage inne trwale farby ktore cuchna i tekaze splukuja sie z moich wlosow to zdecydowanie wole casting. Procz tego wlosy maja sliczny blask dosyc dlugo sie farba utrzymuje. niektorym rpzeciez nawet szamponetki nie schodza do konca. Przynajmniej odrostownie ma !!!!

Gość samotna mamuska
taka jedna kobitka to sie casting splukuje czy ma odrosty, zastanow sie co napiszesz o jedno wyklucza drugie. Skor sie splukuje to nie ma odrostow. Jesli sie nie splukuje to odrosty powstaja. To z trwala farba Ci sie pomieszala gdzie zawsze masz te odrosty!!!

Nie pomieszało po prostu pisząc \"spłukuje\" chodziło mi o to że kolor szybko się wymywa i po pewnym czasie jest po prostu nijaki, a wręcz wypłowiały . Farbowałam już dwoma kolorami i za każdym razem efekt końcowy jest taki sam... Odrosty są minimalne ale jednak widać różnicę. Nawet fryzjer mi poradził że jeśli nie chcę mieć śladów koloryzacji mam używać tzw. szamponetek bo casting do końca się nie wypłukuje .

Gość samotna mamuska
zadna farba nie daje swietnosci koloru na dlugi czas, ja mam te farbe juz ponad miesiac na glowie i mam dalej lsniace wlosy. Byc moze nie dbalas o nie odpowiednio.

Gość samotna mamuska
ja farbuje na hebanowa czern i takze myje codziennie te wlosy. W sumie kazdy ma inne wlosy i dla jednych jedno bedzei dobre a dla drugich drugie wiec nie ma sie co spzeczac . Ja jestem ogromnie zadowolona na castiongu z racji tego iz nienawidze smierdzacych farb bo robilo mi sie slabo, po tygodniu wlosy juz byly płowe a castin pachnie i pokrywa siwe wlosy, ktore niestety tez posiadam:) pozdrawiam

ja mam naturalne wloski sredni blond i chce je przyciemnic na taki jasny bronz, badz ciemny blond, boje sie tylko zeby rude nie wyszly

Gość nie znacie się
by kolor nie płowiał trzeba stosować odpowiednie kosmetyki do włosów farbowanych, także te dostosowane do koloru włosów (brąz, blond, rude) szampony, maski, odżywki kolor płowieje od chloru i słońca, więc latem chusteczka na głowę na plaży lub kosmetyki z filtrami UV co do farby o której mowa, podejrzewam że farba która ma zadziałać w 10 minut (podczas gdy inne potrzebują średnio 25-30 minut) ma bardzo silną wodę utlenioną w aktywatorze i przez to bardzo niszczy włosy.... włosy tracą kolor bo zmienia się ich struktura podczas koloryzowania, środek utleniający otwiera łuski włosów, potem takie włosy zarówno szybko i intensynie wchłaniają barwnik (dlatego często zdarza sie że zamiast ciemnego blondu lub jasnego brązu na włosach wychodzi czarny) jak i równei szybko go tracą by temu zapobiec stosujemy odpowiednie odżywki, zimną wodę do płukania po myciu

Gość nie znacie się
osobiście wolałabym nie sprawdzać jak silną ma wodę utlenioną i czy po niej wypadną mi włosy... ale z drugiej strony jeśli ktoś lubi eksperymenty i nie lubi tracić pół godziny na farbowanie.....

Gość samotna mamuska
wlasciwie jaka farbe teraz oczerniacie??

Gość bakakahgssdf
:{ :[

Witam :) Już dwa razy użyłam tej farby i jestem nią zachwycona Moim wyjściowym kolorem włosów był ciemny blond z jasnymi (rozjaśnianymi) pasemkami. Najpierw użyłam koloru nr 9.13 czyli bardzo jasny lodowy blond i kolor wyszedł naprawdę śliczny i naturalny mimo iż o wiele ciemniejszy niż na opakowaniu. Wyszedł raczej taki średni blond w zimnej tonacji. Wczoraj zafarbowałam włosy kolorem nr 7.13 czyli ciemny lodowy blond i znowu jestem zachwycona kolorem Mam na głowie śliczny ciemny blond w zimnej tonacji. Włosy po tej farbie są bardzo błyszczące i miękkie. Odżywka dołączona do farby jest rewelacyjna. Wielkim plusem jest krótki czas farbowania - 10 min naprawdę wystarczy aby uzyskać ładny kolor. Z czystm sumieniem mogę polecić farbę Excell 10 :)