Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opuszczony kociak

biedny zwierzak

Polecane posty

Gość opuszczony kociak

mamy juz jednego kota, i jeden etat w piwnicy,jeden spi na piecu :( ostatnio jakis drugi sie przywlókł i kaszlal,spi pod schodami na workach,i sie chowa przed obcymi,zjadl ziemniaka na sucho w sekunde ,nawet kromke chleba:( tez na sucho dokarmiam go od kilku dni i sie zadomowil,ale w tajemnicy przed rodzicami bo ojciec sobie nie zyczy schroniska,zwierze dzis wyszlo z ukrycia i glosno domagalo sie jesc,w tajemincy przed ojcem wynioslam mu ziemniaki,nic wiecej nie dam,bo nie mam.ma okolo pol roku i jest bialo-buro-czarno-rudy:)

Gość jak szylkret to kotka
dokarmiaj bidulkę, niekoniecznie kartoflami, przecież możesz zawsze coś z lodówki podebrać :) najlepiej kup jakąś suchą karmę, tylko nie zapomnij kotkowi dać wody :)

Gość opuszczony kociak
tyle to ja wiem,ze jak ma pare kolorow to kotka:D:D:D zreszta nie da sie wyniesc miski z mlekiem tak zeby rodzice nie widzieli,a zakazali mi surowo,latwiej chleb czy cos,zreszta nei ma sensu szynki nosic,bo zwierze lepiej niech zje slabiej a czesciej,caly garniec rosolu dostal:P ale przeraza mnie te zimno i ten kaszel,moze mu przejdzie,do schroniska nie zaniose,bieda z nedza,moze sie przyzwyczai i zostanie,moze Milus mu pół pieca ustąpi kiedys mielismy trzy kotki,ale to dawno bylo

Gość mleka akurat nie musi pić
może mieć po nim biegunkę, lepsza woda, chyba że kupisz mu mleko dla kotów Klara ok.2 zł za mały kartonik :)

Gość opuszczony kociak
no ja sie na specjalnym zarciu nie znam,grunt zeby nie byl glodny,wtedy moze zime przetrzyma.nie pracuje i delicji kupowac nie bede,bo mnie nie stac,internet mam,ale to o niczym nie swiadczy,:) mame dzis przekonalam,ze trzeba dokarmiac,bo jeszcze bedzie z kotem starosc spedzac,ostatnie 15 lat zycia,wiec niech lepiej sie wysluguje innym,bo nią inny bedzie sie na starosc zajmowac:D

Gość szkoda kotka
taki biedny.Kaszlący i śpi na dworze pod schodami.Noce są juz chłodne.Pomyśl,moze znajdziesz dla niego jakies inne miejsce.

Gość opuszczony kociak
zreszta w tym tygodniu odszedl ode mnie chlopak i ta sytuacja pomaga mi sie odciąc,zajelam sobie kim innym glowe,w dodatku nie narzeka a dziekuje:)

woda mu wystarczy, możesz mu dawać np. chleb z pasztetem, ale pokrojony w kosteczkę, zresztą masz już jednego kota, to po prostu pomnóż to co dajesz jednemu razy dwa i będzie ok.

no ale ciepły kącik w piwnicy mu zapewnij, choćby jakiś karton ze szmatami obok pieca :) a ojca przekonaj, w końcu na pewno macie myszy w piwnicy, to koty się nimi zaopiekują :)

Gość też mialam kotka
ale gdzies zaginął.Może zabłądził.Zawsze wracal do domu wieczorem,gdy robilo się ciemno.Od miesiąca nie przychodzi.Szukaliśmy w okolicy ,bez efektu.

Gość opuszczony kociak
nie wiem co zrobic,ojciec jest drastyczny,ale tez mu szkoda,jak se postanowi to koniec:( moze jakos sie uda,ale nei wiem,a ten karton to jutro pomysle podschodami-to pojecie szerokie,mamy drzwiczki i tam pomieszczenie z gratami,drzwiczki sie zamykaja i kot sobie siedzi na karimacie

Gość ale mimo wszystko
to nie są najlepsze warunki.Musi mu byc chłodno.Myślę ,że ogrzewana piwnica i jakieś przytulne poslanie to właściwe warunki dla tego zwierzątka.Może ojciec z czasem sie przekona i pozwoli kotkowi zamieszkac w domu?

Gość opuszczony kociak
moze sie przekona...bylam teraz chyba spi gdzie indziej,ale jutro wroci,bo zglodnieje,ma niespodzianke,cala kosc z miesem

Gość tez mialam kotka
może wyskoczył na łowy,na myszki.Jesli polowanie się uda,nie będzie chciał kości,nawet z mięsem.

Gość opuszczony kociak
dzis pogoda na grype...pada i zimno.nie wychodzi spod schodów.wspolczuje mu

Gość żal kotka
trzeba go przygarnąć ,niech zamieszka w domu.Na pewno znajdzie sie jakiś przytulny kącik.Przeciez to tylko mały kotek..

Gość opuszczony kociak
na razie siedzi i chyba mu cieplo.ochrzcilam ja Zenia:P

Gość żal kotka
dobrze,że mu ciepło..kotek tez powinien byc szczęśliwy. Zenia ? ale śmiesznie :)

Gość opuszczony kociak
no jakos tak.ale ladny jest.ma pol roku,czarno-bure laty,caly jakby bialy,ale ma te laty i troche pomarancza na nogach.slepia ma piekne i tak fajnie mruczy.dostal jesc i spi w swoim kartonie.

Gość żal kotka
masz dobre serce..Nie każdy potrafiłby tak zatroszczyć sie o kotka.ktory sie przybłąkal.

Gość opuszczony kociak
eh narazie nie bede chodzic.ale jaki madry jest(Zenia kotka),ja do domu a ona do siebie.hehe.rozumie doskonale.dzis ją w ten karton na chama wkladalam,bo sie bala troche,ale nie podrapala mnie,teraz juz sie da poglaskac,na poczatku uciekala,rodzice wiedza,ojciec nie wyrzuci go z kartonu,spod tych schodow,ale kazal oddac ciotce,a ja powiedzialam ze ciotka nie wezmie kota do piwnicy tylko na dworzu bedzie trzymac,a ona albo ucieknie albo zmarznie,to juz lepiej jak u mnie zostanie.bo pod schodami w kartonie.matka krzyczala ze nie mozna zwierzecia bez jedzenia zostawic na ojca i ze niech siedzi dopoki wiosny nie ma,potem pojdzie.ojciec klął kogos kto go wyrzucil:( on lubi zwierzeta ale nie chce schroniska

Gość opuszczony kociak
mazury i warmia-moge oddac.ale paczka go nei wysle a zawiezc nie mam czym.czy dobre serce? mysle,ze pozwolil mi zapomniec o Kims,poza tym mam dlug wdziecznosci za starosc,która razem ze mna spedzi(oczywiscie nie on,ale pewnie jakis inny zwierz:P

Gość opuszczony kociak
do schroniska nie oddam!!!!juz wzielam na wiosne,chorego (zachorowal na oczy na drugi dzien po przygarnieciu,oddalam,bo nie mam na leczenie,a koszty okolo 300zl,a smiertelnosc podobno na te chorobe ponad 80procent i tak,bo maly),tego nie oddam bo tam to juz lepiej zeby tu byl niz tam.bieda,choroby i glod.

Gość żal kotka
biedny zwierzak ! ale dobrze,że trafil właśnie na Ciebie..

Gość opiekuj sie nim taki zwierzak
porafi sie niewyobrazalnie odwdzieczyc:) swojego czasu dzialalam w strazy dla zwierzat i pomagalam chorym porzuconym zwierzetom, prowadzilam dla nich domy tymczasowe, zeby nie musialy czekac w schronisku na nowy dom. Wiesz jak najczesciej udawalo mi sie znalezc dom dla zwierzaka? wsytawialam go na allegro:D za symboliczna zlotowke. Sprobuj moze ktos tak kupi kotka.

Gość opuszczony kociak
na razie niech siedzi tu,moze kolezanka go wezmie.na wies...moze zostanie.byle zdrowy byl

Gość opiekuj sie nim taki zwierzak
no tak, a moge wiedziec z jakich okolic jestes?

Gość nie oddasz go
im dłużej będzie u Ciebie,tym bardziej się przywiążesz i będzie Ci żal rozstać sie z nim.Ale przecież to milo mieć takie zwierzątko.

Gość opuszczony kociak
okolice olsztyna(warmia i mazury) no niewiem oczywiscie jak mu znalezc lepsze warunki,czasami ludzie potrafia sie zajac lepiej i dac mu cieply kąt,ja bez zgody rodzicow nie moge zrobic nic