Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AWSK

Ja katolik Ona Jehowy

Polecane posty

ps. znam tych ludzi którzy odeszli,w okolicy dużo mieszka ŚJ ponieważ budują świątynie i z tego co wiem to będzie jedna z największych w polscę i mają inwestora z USA

Gość Dobra_rada_
Zgadzam się z kasią1250 czy jakoś tak. Świadkowe Jehowy to sekta założona przez chorego psychicznie Żyda. Guru tej sekty żyje w Ameryce i nazywa się Don Adams (chyba, że wybrali innego guru)

Gość dobra rada 1233464
a skąd Ty masz takie informacje :D?

Gość dobra rada 1233464
z radia maryja czy jak ?

Gość Dobra_rada_
Przeczytałam kiedyś na ten temat wiele książek. Świadkowie Jehowy to sekta. Polecam książki, można się nieźle uśmiać.

Gość dobra rada 1233464
a katolicy mają guru hitlerowca nazywa sie Ratzinger :O

Gość dobra rada 1233464
wiesz kiedys przeczytałam w ksiązce katolickiej na temat SJ ze nie mogą grac w szachy , to dopiero jest śmieszne :O ja nie wiem jakim prawem ktos pisze wymyslone przez siebie głupoty a ludzie to czytają i niestety wierzą :O

Gość Dobra_rada_
Wiesz co, nie będę z Tobą toczyć walki czy chrześcijaństwo jest lepsze od sekty. Swojego czasu przeczytałam o tym naprawdę dużo i jak wiadomo w każdej sekcie chodzi o kasę.

Podał bym ci nazwę miejscowości w której stawiają ten kościół ale nie chcę podawać żeby nie było,że ona może się gdzieś tutaj kręci,a wtedy bym się spalił.W internecie trochę jest informacji na temat tego kościoła i zwłaszcza na ich stronach internetowych .

Gość dobra rada 1233464
no i jeszcze jedno kiedys jede facet napisłą ksiązke o kosmitach , przedstawił tam mnóstwo dowodów na ich istnienie , bardzo duzo ludzi w to uwierzyło , po tym jak ksiązka osiągneła sukces m przyznał ze wszystkie je wymyslił :O Nie zawsze to ze jest napisane znaczy ze jest to prawda .

Gość dobra rada 1233464
tak a ksieza to za darmo wszystko robią , to dopiero sekta , nad sektami :O

Gość Dobra_rada_
Denerwują mnie ich natręctwo.

Gość Dobra_rada_
Słuchaj, nie myl podstawowych pojęć. Świadkowie Jehowi to sekta, chrześcijaństwo nie! A dla twojej informacji: katolicyzm to wyznanie, a nie wiara.

Gość Dobra_rada_
Miałam "przyjmność" poznać ŚJ i wydajesz mi się być jednym z nich. Oni też ciągle tak jak ty naskakują na katolików.

Co do gry w szachy to prawda i tak samo jest z wieloma grami,a jeśli chodzi o kasę to może nie do końca też o to ale moim zdaniem bardziej chodzi tam o to żeby wykorzystać ludzi do prac takich jak między innymi chodzenie i głoszenie po domach lub budowanie kościołów i kościólków .Ich wiara nakazuje przepracować minimum 70 godzin miesięcznie na rzecz ich pseudo religii ale wiadomo nie wszyscy ŚJ się tego trzymają.

Gość dobra rada 1233464
nie kochana ,to Ty nie myl pojec śJ to nie sekta . I nie jestem jednym z nich po prostu nie nawidze pierdolonych katolików którzy uwarzają sie za pępek swiata :O

Gość Dobra_rada_
AWSK Tam panuje hierarachia i właściciele "Królestw" mają naprawdę odwalone chaty za pieniądze pionków, którzy chodzą po domach.

Gość dobra rada 1233464
AWSK - miałam przyjemnośc grac w szachy ze Swiatkiem Jechowy :D wiec nie jest to prawda .

Gość Dobra_rada_
Wiesz co, na studiach psychologicznych poruszany był ten temat i jakoś bardziej ufam profesorowi niż tobie. Ona nam opowiadał o różnych wiarach, wyjaśnił różnicę między sektą a wiarą. Nie wiem czemu naskakujesz na mnie, ja tylko wyrażam swój pogląd.

Gość Dobra_rada_
AWSK ciebie nie, tylko kogoś z podobnym nikiem do mojego.

Gość dobra rada 1233464
jak mozna byc tak zasciankowym :O Masz na to dowody ? ze mają odwalone chaty ? albo ze muszą przepracowac 70 godzin ? porazka . Ludzie to mają wyobraznie :O

dobra rada 1233464 mogłaś grać nie zaprzeczam.To jest jak u nas jest fanatyk katolik który ma bzika i jest taki co ma wyjebane na wszystko.To sam jest u nich.Najgorsi są ci co wstąpili w wieku iluś tam lat,a ci co są od urodzenia to z reguły nie są takimi fanatykami.

Gość Dobra_rada_
Tak, mam dowody.

Gość dobra rada 1233464
wiesz wyrazanie swojego zdania , a oczernianie innych to dwie rózne rzeczy. Kiedys kolega profesor stwierdził ze dla niego sekta to kazda wiara nie uznająca Jezusa . Z jego teori wynika wiec ze SJ nie sa sektą za to żydzi tak . A tak na prawde wiesz jaka jest definicja sekty ?

Gość Dobra_rada_
Wkurzają mnie popierdoleńcy, którzy uważają, że ŚJ to jakaś super grupa ludzi.

Gość dobra rada 1233464
AWSK znam wielu śJ i wiem ze wsród ich zasad nie ma zakazu grania w szachy - to smieszne jest co piszesz :D a to ja poprosze o dowody :)

Gość Dobra_rada_
A Ty wiesz jaka jest definicja wiary?

dobra rada 1233464 poszukaj na necie sobie ich najważniejsze przykazania z ich księgi to tam znajdziesz,że powinni przepracować 70 godzin miesięcznie minimum.