Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaaaaaaaaaaaa

żenada!!!!!!!!

Polecane posty

Gość olaaaaaaaaaaaaa

tipsy- większej wiochy nie ma!!!!!!!!!!

Gość toomasz123
kobiety z klasa wiedzą, że paznokieć nie może wystawać poza opuszek palca

ja się zastanawiam jak z czymś takim można w ogóle cokolwiek zrobić? umyć się, skarpetki założyć, jabłko obrać, cokolwiek....:O

Gość spi
Podłubać w zębie można:D

Gość ONA SZALONAAA30
raz zrobolam z ciekawosci i wiecej tego nie powtorze jak wtemacie ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hitman
zgadzam sie, obciach maxymalny te tipsy:) Wiekszość kobitek cio je ma to lapucery i blachary.

Gość paznokcie żenada
Nie wiedziałam że długie paznokcie to wstyd.

Gość ONA SZALONAAA30
nie dlugie paznokcie, tlko paznokcie doczepane- tipsy!!!!!!!!!!!!!1

Gość paznokcie żenada
A co to za różnica? Chyba zależy jak wygląda a nie czy sztuczne czy prawdziwe.

Gość toomasz123
nie chodzi tylko o tipsy, kazde paznokcie, nawet wlasne, wystajace poza opuszek palca sa faux pas

Gość paznokcie żenada
to raczej niewłaściwe określenie dla paznokci ;)

Zgadzam się z Tomaszem ;))) Dłuższe są niesmaczne i nieeleganckie :)) W dzisiejszych czasach kobieta z klasą nosi raczej krótsze niż dłuższe paznokcie.

Gość sssssadom
mieszkam w Londynie,tutaj Polki kochaja tipsy...kwas

Gość dziiiwneee
a ja nosze tipsy i uwielbiam je! ale nie sadze zebym byla z tego powodu lampucera albo bllachara!!! wole nosic ladne delikatne ale zadbane paznokcie niż poobgryzane iwiecznie polamane że sie tak wyraze pałki!!!!!!!!!!!! to dopiero pieknie wyglada prawda.....?

Gość paznokcie wysatajace
"Paznokcie wystające poza opuszek palca to faux pas" tylko dla tych, co mają małe, króciutkie paznokietki. Ja mam tak długą blaszkę paznokcia, że blaszka kończy mi się równo w opuszkiem palca i dopiero tam zaczyna rosnąć "białe" :P Jakbym miała nosić równo z opuszkiem, musiałabym ścinać do krwi:P no ale wiem, że takie jak moje się rzadko zdarzają :P

Gość też mam takie długie
znaczy długie do końca opuszka a białe już poza palcem. Więc nie zapuszczam specjalnie, najwyżej ze 2-3 mm bo własne szpony mnie denerwują i przeszkadzają. Ale dłuższe paznokcie pomalowane na jednolity kolor albo french bez diamentów i pierdół bardzo mi się podobają u innych kobiet.

Gość macie problemy
to fajna nowosc a wy napewno wiwsniary (bez pieniedzy ktorych nie stacie na cos takiego:P) i pojecia nie macie

dlugie, lopatowate tipsy ala Jola Rutowicz sa ohydne, ale mozna zrobic krotkie, bez ozdob albo z minimalnymi i wtedy wygladaja ladnie. Mam brzydkie wlasne paznokcie i na slub na pewno zrobie sobie ladne, krotkie tipsy albo zele. Na codzien ich nie zakladam bo raz zrobilam i po pierwsze byly niewygodne, po drugie bolesne (oklejaly sie same z siebie po 3 tyg), po trzecie nawet pol roku pozniej moje wlasne paznokcie byly slabe i gietkie. Shao Lin - kwestia przyzwyczajenia, mi tipsy (choc bardzo krotkie) strasznie przeszkadzaly, najbardziej w prowadzeniu samochodu. Pewnie gdybym je ponosila z pare miesiecy to calkiem bym przywykla.

Gość lilaaa
achajka 27 ale czy nie rozumiesz, ze nie wazne jak dlugie, bardzo, czy troche- nie mozna nosic dlugich paznokci, tak jak to ktos wyzej napisal- nie moze wystwac poza opuszek palca! wystarczy pojsc na manicure i juz ma sie piekne paznokcie. swoja droga ciesze sie, ze nie tylko ja wiem o tej zasadzie:-) widze, ze jednak istnieja eleganckie kobiety..

Gość dziiiiwneee
ale nie każde tipsy wygladaja jak te ktore nosi Jola Rutowicz! ładne z delikatnym francuskim sa przesliczne!!! ale stwierdzenie ze dziewczyny noszace tipsy to blachary poprostu mnie rozwalilo!!!!!! do hitman znasz znaczenie slowa blachara? bo nie rozumiem co ma jedno do drugiego? moze mnie oswiecisz!!!

Gość lilaaa
moim zdaniem, to nie swiadczy o tym, ze ktos jest blachara, ale ze nie wie, co to elegancja. i powodzenia, jesli znajziesz tipsy nie wystajace poza opuszek.

Gość dziiiiwneee
ale co wy z tymi opuszkami? oszaleliście? kto powiedziial ze dlugie paznokcie sa brzydkie? od kiedy? nie mowie o szponach ale bez przesady!!! no po prostu smiech na sali!!!!!!!!!!!!!

naturalne, dlugie i zadbane paznokcie sa piekne i eleganckie. Skad ta zasada z opuszkiem? Lila: manicure niewiele daje jak masz lopatowata plytke i lamliwe paznkocie, bylam pare razy i w moim przypadku efekty nie sa zbyt wielkie, tipsy byly ladniejsze. Mam paznokcie jakie mam z mojej wlasnej winy (w dziecinstwie namietnie je obgryzalam) no i trudno.

tonie chodzi o to zeby nie byle za opuszek.chyba ze ktos ma ladna naturalna dluga plytke. moga byc za opuszek ale delikatnie. bo dlugie szpony ktorymi komus krzywde mozna zrobic to wiocha. ale tipsy looo to juz zapyziala wiocha. no i zawsze musza byc zadbane

Gość dziiiiwneee
princessssa ty jestes zapyziała wiocha!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dziiiiwneee
a czemu tipsy to zapyziala wiocha? bo ich nie nosisz?

dla mnie tipsy to zenada.nawet u kogos kto nie ma zdrowej plytki swojje.widzialam u znajomej ktora zaklada tipsy (bo nie chcialo jej sie wyleczyc panokci swoich) jak wygladaly po 9 miesiacac noszenia. malo sie nie pozygalam.

Gość lolka ta od bolka
bez przesady ze paznokcie wystające poza opuszek sa beznadziejne, ja mam ktorka płytke paznokcia i gdybym miala nie miec poza opuszek to paznokcie wygladałyby komicznie.