Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasłonkaaa

ANTYKONCEPCJA OD 7 DNIA CYKLU ?? POMOCY!!

Polecane posty

Gość zasłonkaaa

cześć dziewczyny czy któraś z was zaczynała brac pigułki od 7 dnia cyklu,na ulotce jest napisane,że można do 7 dnia zacząć tylko póżniej jeszcze dodatkowo sie zabezpieczać.Czy któraś z was to przerabiała?? Proszę poradżcie.

Gość zasłonkaaa
czyli jak łykne pierwszy raz i to będzie 7 dzień(o dzisiaj mi chodzi) to muszę sie jeszcze dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni? i to wystarczy??

siódmy dizeń cyklu to troche dalej niż ten piąty... ja bym nie eksperymentowała, zeby później jak przestaniesz sie dodatkowo zabespieczac ze zaciążyłaś. nie lepiej poczekać miesiąć i od następnego okresu zacząć brac prawidlowo tabletki i byc spokojnym ze beda dzialac normalnie ?

Gość zasłonkaaa
niby masz rację tylko,że troche zależało mi na małym luziku bo teraz jest troche wolnych dni,rozumiesz? tylko,że jakie to wolne dni ze stresem,byle co,co??

tylko pomysl za jak tak zaczniesz ni z gruszki ni z pietruszki brac tabsy to te wolne dno mogą zaowocować i za 9 miesiecy bedzie dzidzia. chyba w jakims celu ulotki okreslaja od kiedy mozna zaczac brac tabletki, od tak sobie tego nie pisza...

przecież jak zaczniesz teraz brać tabsy to i tak te wolne dni nie poszalejesz bez np gumki (zwłaszcza, że ja dla pewności używałabym jej dłużej niż te 7 dni) .... więc czy jest sens ryzykować ciążę gdy okaże się, że tabsy nie zadziałały??? jeżeli doszło do owulacji to możesz sobie łykać co tylko chcesz a i tak prawdopodobnie zajdziesz - tu tylko gumka może cokolwiek pomóc...

Gość zasłonkaaa
Bez gumki nawet nie pomyslałabym,a zawsze hormony tez swoje zrobilyby,nie?

Gość ws
a ja bym na twoim miejscu bralka je teraz, zapewne i tak przez pierwszy miesiac bedziesz miala plamienie, wiec i tak sie nie nabzykasz i tak... lepiej wziac teraz i przyszly miesiac miec spokojny.

Gość zasłonkaaa
Zrteszta właśnie w ulotce jest napisane,że można rozpocząć branie nawet 7 dnia tylko póżniej zabezpieczać się gumką,czyli wy poczekałybyście do kolejnego okresu,tak?

Gość zasłonkaaa

Gość bo jesteś
poczekaj do następnego okresu i zacznij brac od pierwszego dnia cyklu, nie będziesz się musiała dodatkowo z gumkami bawić, tak jak teraz, nie dośc że gumki, to jeszcze hormony będziesz bez sensu łykać, odczekaj do następnej miesiączki i będziesz normalnie zabezpieczona od pierwszego dnia

Gość bo jesteś
ws -> to są hormony, nie landrynki, nie wolno ich brac ot tak według własnego widzimisię :O

Gość zasłonkaaa
właśnie czekam do nowego okresu,chyba macie racje dzięki za podpowiedz.