Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 PowazneProsze o odpbardzo

PODZIAL MAJATKU 15 lat po rozwodzie

Polecane posty

Opisze w skrocie jak to wyglada u moich rodzicow. Sa 15 lat po rozwodzie,ojciec zrezkl sie mieszkania i zostal splacony przez mame(wszystko jest na pismie)Nie placil alimentow przez wszystkie te lata(3 dzieci)Wreszcie mama zlozyla pozew u komornika.Alimenty placilo panstwo..ojciec byl szukany przez policje kilka lat,nie ma meldunku,jest alkoholikiem,kazda prace jaka znalazl..tracil przez pijanstwo..skrajna nieodpowiedzialnosc!!Ostatnio zostal zlapany przez policje,byla sprawa o te alimenty,i ojciec zarzadla podzialu majatku,tlumaczyl,ze jesli dostanie to mieszkanie to sie zamelduje,znajdzie prace i bedzie splacal dlug wobec panstwa!!smiech mnie ogarnal,poniewaz ten czlowiek,on sie nie zmieni..jego ojciec a moj dziadek przepisal swoje mieszkanie na mnie(kiedy ojciec dowiedzial sie ,ze nie na niego jest przepisane powiedzial,ze zrobi mi sprawe o to mieszkanie)kiedy zorientowal sie,ze nic z tego nie bedzie,zarzadal podzialu majatku z mama.W tym mieszkaniu mieszka moja mama i 17 letni brat..jak to jest??czy moga oddac mu to mieszkanie(ojcu??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja ona 79
Jesli zrzek艂 sie (zak艂adam, 偶e u notariusza) i wg tych warunk贸w z katu notarialnego mama go sp艂膮ci艂a to nic nie mo偶e zrobi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kejtlin
nie ma prawa nic zadac!!!! zostal splacony, wiec gdzie ma kase??? pewnie przepil!! Nie martw sie, nic mu sie nie nalezy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja ona 79
to nie takie proste, jesli na pi艣mie jak napisa艂a艣 oznacza w wyroku lub aktem notarialnym to nie ma problemu, jesli na jakies karteczce w domku, to jest i to spory.

Udost臋pnij ten post

Jest to kartka a4 z tekstem ,ze on saie zrzeka i ze dostal za to pieniadze,sa podposy rodzicow,i [podpis prezesa spoldzielni i jego pieczatka..byl swiadkiem tej umowy..boje sie troche bo taka meda teraz sie upomina o niewiadomo o co !!!!Tyle lat o nas nie pamietal..a na sprawie powiedzial jeszcze,ze on nie placil alimentow bo on nie chcial dzieci..hehe baran jakich malo,mam nadzieje,ze sedzia zorientuje sie,ze on zamiats mozgu ma mase gabczasta..picie mu wyzarlo moz.leczyl sie kilka razy..po kilka dni byl w aa..i tylke,wychodzil i dalej tankowal..nie cierpie tego kajsgfwsgvbwoaqugqFUODBN ;z

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lamella
co to za mieszkanie? komunalne, sp贸艂dzielcze? domy艣lam si臋 偶e lokatorskie, bo gdyby by艂o sp贸艂dzielcze - musia艂by nast膮pi膰 podzia艂 notarialny/s膮dowy maj膮tku. je艣li by艂o to mieszkanie lokatorskie i zosta艂 podzielony wk艂ad budowlany (a na to mo偶e wskazywa膰 艣wistek z podpisem) - to zapewne mama jest obecnie g艂贸wnym i jedynym lokatorem ? powinna mie膰 jakie艣 dodatkowe dokumenty ze sp贸艂dzielni kt贸re to potwierdz膮. najlepiej by艂oby gdyby艣cie poszli do prawnika razem ze wszystkimi dokumentami - niekt贸re instytucje prowadz膮 daromowe porady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stull
呕eby czegokolwiek dochodzi膰, musi za艂o偶y膰 spraw臋 s膮dow膮, a to wi膮偶e si臋 ze sporym wpisem s膮dowym. A skoro nie ma meldunku, nie ma kasy i m贸zgu od alkoholu, to pewnie takiej sprawy nigdy nie za艂ozy. Nic si臋 nie obawiaj. Pewnie na straszeniu si臋 sko艅czy.

Udost臋pnij ten post