Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hilaaqqq

Co skutecznego na afty??

Polecane posty

Gość hilaaqqq

Cos co skutkuje na afty, nie na recepte.

witamina b2: doustnie i jako maść. rozgnieć tabletę wit. b na drobny proszek, wymieszaj z kremem nivea i smaruj zmianę co kilka godzin.

Gość fdhbfdhnfgjg
Shao_Lin > tym leczysz skutek, a nie przyczyne. Smarujesz juz powstale afty, a chyba chodzi o to, zeby afty nie powstawaly. Ja mialem afty 10 lat, pomogla mi radykalna zmiana diety.

owszem, podałam metodę na pozbycie się zmiany. w pytaniu nie było określone, czy chodzi o zapobieganie czy o leczenie. afty mogą powstawać nawet w wyniku uszkodzeń mechanicznych, nawet od szczoteczki do zębów, stresu, zaburzeń hormonalnych. wzmaga to osłabienie immunologiczne i braki witamin z grupy b i żelaza.

Gość fdhbfdhnfgjg
Tak, zgoda. Przyczyn powstawania jest sporo.

Gość gość
Mi pomógla pozbyć sie aft kuracja witaminą B complex (zjadłam 3 opakowania), 2 opakowania probiotyku (ale nie pamietam jak sie nazywał), wprowadzenie do diety dużo jogurtów naturalnych albo kefirów (min. jeden dziennie), unikanie słodkiego mleka (zmienia pH w ustach na zasadowy i dlatego grzybki sie namnażają)...Dodatkowo oduczyłam sie wkładania palców do buzi i koncówek dlugopisów.Aha..owoce i warzywa jedz tylko po dokaldnym umyciu

Gość gość
a doraznie do smarowania stosowałam Dentosept A - jest swietny, bo znieczula miejscowo. Aftin na mnie nie działała. Podobno Aftin jest w stanie pomóc, jak zaczynasz nim smarowac, jak tylko czujesz że wyskoczy Ci afta....potem już bedzie za pozno.No...ja dzieku temu, co napisalam nie mam ani jednej afty od przeszło pol roku.;)

Ja leczę afty plasterkami After- są bez recepty:) Nakleja się je bezpośrednio na aftę i uśnieża ból i pieczenie a po jakimś czasie się sam rozpuszcza.

Ja leczę afty plasterkami After- są bez recepty:) Nakleja się je bezpośrednio na aftę i uśnieża ból i pieczenie a po jakimś czasie się sam rozpuszcza.