Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mama....

Gdzie zglosic,ze dluznik aliment. jest juz w Polsce?

Polecane posty

Gość samotna mama....

Moj eks, ojciec dziecka uciekl za granice. Sad zasadzil mu aliemnty, ktorych on oczywiscie nie placi. Pieniadze wyplaca mi Fundusz Aliemntacyjny..jednakze,wiem, ze na swieta wroci do kraju na 2 tygodnie.. Gdzie moge zglosic ten fakt,ze dluznik alimentacyjny jest osiagalny ? Dodam,ze celowo wyprosil od sadu ,aby placic alimenty po 15-tym kazdego miesiaca, bo wiedzial,ze juz przed 15-tym go nie bedzie w kraju.. Zachowal sie podle.. zero kontaktu ze mna..zero kasy..nic!!!! A dziecko niebawem skonczy rok..a on pije i wciaz imprezuje za granica... Chcialabym aby w koncu zaczal odpowiadac za swoje czyny.. Dodam,ze raz do mnie zadzwonil..a po co?! By sie spytac czy jak wroci do kraju,to nasle na niego policje! Beszczelny typ.. w ogole nie intersowalo go dziecko :/

Gość tylko
na policję

Gość aga 2008
jesli zakładałaś mu sprawe karną w prokuraturze lub na policji i sprawa jest zawieszona z uwagi na to że dłużnik był za granicą, zgłos to w Prokuraturze, jesli sprawa aktualnie prowadzona jest na policji to zgłoś sie do prowadzacego postepowanie. A jesli nie zgłaszałas o tym organom ścigania zrób to jak najprędzej art 209 par1 kk

A po co się tym idiotą przejmujesz. Fundusz wypłaca ci pieniądze. A jemu dług wobec funduszu rośnie, i to bez przedawnienia. W końcu wróci do kraju i będzie musiał to spłacić. Mój wujek też się tak migał. Myślał że nic mu nie zrobią. I co? I teraz w dalszym czasie spłaca swoje długi wobec państwa, które co miesiąc zabiera mu 50% emerytury. Możesz oczywiście zawiadomić policję, komornika. Niech sprawdzą na granicy czy się pojawił:)

Gość lentilka
jak czytam o takich kolesiach to mnie kur*** bierze, zycze Ci powodzenia z calego serca!

Gość vedffff
to trzeba było sobie z imprezowiczem nie robić dziecka, trzeba patrzeć na oczy z kim się idzie do łózka

Gość lentilka
tak??? taka madra jestes??? moze widocznie nie posiadla tak 'powszechnie' obecnego daru przewidywania

Prawda jest taka że największy imprezowicz może się okazać lepszym, i bardziej odpowiedzialnym ojcem, niż taki przykładny, poukładany chłopak. A ty kochana również nie wiesz na kogo trafisz.

Gość takmysleee
każdy jest kowalem swego losu, a tłumaczenie, że nie wiadomo się na kogo trafi to tylko winne osoby się tak tłumaczą. Szkoda, że raptem teraz imprezuje a wcześniej nie. Widocznie razem imprezowali, a, że była wpadka, no to mamuśce nic innego nie wypadło jak zając się dzieckiem i ją widocznie teraz trafia, ze nie moze dalej imprezowac.

Ja kiedyś na odprawie jak przyleciałam do kraju widziałam taka sytuacje, ze gościu dal dowód facet w okienku coś tam wstukał do kompa i wyszło, ze ma jakieś zadłużenia zabrali mu dowód i powiedzieli, ze oddadzą jak go spłaci. Wiec możne jak zgłosisz to na policje to będzie podobnie .

Gość lentilka
a ile jest takich co przebieraja wybieraja, wychodza za te swoje idealy i tez sie nie uklada, przynajmniej nie musi go znosic codziennie moj tata nigdy nie poznal swojego ojca, bo ich zostawil.Jak moj tata mial 30lat i juz swoja rodzine, to chcial sie z nim spotkac, ale moj tata nie chcial juz sobie wyobrazam jak napietnowana musiala byc moja babcia bo urodzila nieslubne dziecko w katolickiej Polsce, to dopiero byly czasy, na pewno bylo im nieraz ciezkoAle mam wspanialego tate!!!

Gość niemogeeeeee
widac z kim się babcia zadawała i jaka to ona była 'porzadna", przynajmniej byś nie wspominała, że to katoliczka, bo proszę bardzo jakich mamy katolików.