Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszka3

Swędzenie pochwy w ostatnim miesiącu ciąży

Polecane posty

Witam, proszę o jakąś poradę. Za tydzień termin porodu, a mnie od mniej więcej 2 tygodni do szału doprowadza swędzenie w okolicy pochwy. Mam też zwiększoną wydzielinę z pochwy o kolorze przejrzysto-biało-żołtawym, bez zapachu. W poniedziałek byłam w gina i mówiłam mi o tym, to kazał mi się tłustym kremem smarować i leżeć, bo nogi i ręce mi puchną. Ja jednak szaleję z powodu tego swędzenia, a już trochę za późno na zmianę gina. Nie pomaga częste podmywanie, ani smarowanie kremem dla dzieci. W poniedziałek znowu idę do mojego gina. Może mi coś doradzicie, co mam mu powiedzieć, albo czym się smarować? Jak mu będę za dużo marudzić to mnie na święta do szpitala weźmie i będę leżeć zamiast być z rodziną. W czasie pierwszej ciąży nie przypominam sobie takich przypadłości, a teraz dotknąć się nie mogę, bo już zaczyna swędzieć. Pomocy!!!

Gość jahaga
jak dla mnie to jest infekcja i nie rozumiem dlaczego lekarz nie dał ci jakis globulek i kremu do smarowania:o tymbardziej przed porodem:o

Gość Elilka 28
Ja bym poszła do innego lekarza, choćby prywatnie, po co się męczyć.

to peweni grzybica a dziwne że leakrz nie dał globulek jak masz grzyba to nie pozwola ci rodzic natualnie ja tęż to cholersto miałm i wyleczyłam bo mi babka powiedział jak nie wylece to bede miałm cc

Idź do lekarza i niech ci coś da, to pewnie grzybica. Ja użuwałam Krem bez recepty za niecałe 3 zł Clotrimazolum. Wylecz to przed porodem.