Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska20/

glupie pytanie ale jak wyglada odprawa na lotnisku?

Polecane posty

Gość goska20/

pierwszy raz bede podrozowac samolotem na lotnisku nigdy nie bylam i jade tam sama.nie mam kompletnie pojecia gdzie isc i co robic.jak nie przegapic lotu i trafic tam gdzie musze?boje sie prosze sie nie smiac ja potrzebuje by mi ktos przedstawil procedury odprawy co z bagazem gdzie zostawiam itd

Gość goska20/
prosze pomozcie

1) wchodzisz na lotnisko 2) gdzies na lotnisku sa stanowiska z tasmami, gdzie na te tasmy kladziesz bagaz, oni go waza przyklejaja naklejki gdzioe co idzie, sprawdzaja paszporty i bilety. Bagaz jedzie juz do samolotu 3) pozniej idziesz w miejsce odpraw, znajdziesz na lotnisku mape gdzie to jest, na bilecie masz napisane do kotrego msc odpraw idziesz 4) przylatuje samolot, drzwi sie otwieraja, tam rowniez spardzaja ci bilety i paszporty i do samolotu. Nie pamietam tylko gdzie cie przeszukuja:P

Gość goska20/
z okecia

Gość goska20/
a na ta tasme klade walizke nic nie robiac? przygoda z bagazem sie konczy tam?potem nie biore bagazu z soba?a podreczny

Gość nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudy
aha, to nie wiem :D konkretnie ci nie powiem ale zwroc uwage na ograniczeia w bagazu - zwaz go przed odprawa, zebys nie musiala niczego wyrzucac jak bedzie za duzy albo za cezki (za nadbagaz sie placi, nie wiem ile w innych iniach, w ryanairze 30 euro za kg_. i tak jak ktos naisal ci wyzej: idziesz najpierw na odprawe bagazu, gdzie zostawiasz bagaz glowny potem na odprawe celna, gdzie beda ci kazali wyjac wszystkie metaowe elementy - paski buty czasem jak bedziesz im piszczec na bramce. potem kierujesz sie do odpowiedniego gate'u - bedziesz je miala wypisane na wywietlaczach. sluchaj, czego mowia, bo czasem gate'y sie zmieniaja. i juz :)

Gość goska20/
ah jezeli jade do londynu paszport nie musze miec tylko dowod tak?

glowny zostawiasz na tasmie, podreczny zabierasz ze soba do samolotu

Gość goska20/
ja sie poprostu boje ze sie tam pogubie.nie trafie do miejsca gdzie sa te gaty i nie uslusze informacji gdzie mam sie udac itd.

tak

Gość szokcoterazwyrasta
o boże czytać umiesz, chyba wszystko jest napisane co gdzie jak, gdzie ty się uchowałąs na wsi jakiejś, telewizji nie oglądasz, filmów

o matko, to czytaj, sluchaj, pytaj. dasz rade! te bylam przerazona za pierwszym razem

Gość półświataprzeleciałam
nie znając angielskiego ani zachodniego języka, z paroma przesiadkami sama i nie zginęłam..koniec języka za przewodnika

Gość goska20/
nie jestem ze wsi i znam angielski plynnie.poprostu to moj pierwszy raz i sie boje takie dziwne?moze dla ciebie norma latanie a dla mnie nie