Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Extraordinary00

Koślawa stopa ... pomocy!

Polecane posty

Mam taki otóż problem... (tylko proszę się nie śmiać :D) Na lewej nodze wyrosła mi kość (taka nadprogramowa :D)... Wygląda jak haluks, ale jest nie z prawej strony stopy, tylko z lewej... Jest czerwony, boli i przeszkadza w noszeniu butów... To też haluks? Czy nie? Bo nie wiem, co z tym robić... Podejrzewam, że to od tego, że ja ogólnie dużo chodzę na palcach (nie wiem czemu, takie przyzwyczajenie). Muszę też zaznaczyć, że jakieś 5-6 lat temu miałam to samo, i to na obu nogach, i zeszło,jak zmieniłam buty, a haluksy podobno same nie schodzą.. No, pomoocy potrzebuję, bo nie wiem, czy leczyć to jak haluks, czy to jakie inne ustrojstwo???

Gość lenka778
Jeśli chodzisz na palcach powinnaś iść do specjalisty.Ja też chodziłam na palcach i nie chcę cię straszyć tym.być może masz płaskostopie poprzeczne wtedy też nacisk jest na kości pod palcami.Zapewne nie zdajesz sobie sprawy jakoą wada jest chodzenie na palcach.Może tobie wygodnie,ale po latach to odczujesz ja też się nie przejmowałam,ale do czasu.Po dwóch ciązach moje stopy były tak obciązone,że zaczeły mi się robic odciski od spodu.Były tak bolesne,że nie dało się chodzić.Nie lekceważ tego,bo stopy potrzebne są całe życie.Idz do ortopedy na pewno coś doradzi -wkładki,które wkłada się w buty w niczym nie przeszkadzają,a ulga niesamowita.Ja obecnie jestem po operacji stopy,bo tak zrobiłam sobie na własne życzenie -lekceważenie to najgorsza głupota.Takie rzeczy jak guzy, uwypuklenia powstają na skutek wad stopy.Wybierz się do specjalisty - nic nie stracisz a możesz zyskać.Pozdrawiam

Gość marta2813
www.hallufix.pl