Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia12222222

Odkompleksianie bratanicy - pomóżcie

Polecane posty

Gość Monia12222222

Siemka! Mam nadzieje że mi pomożecie :) W ramach odkompleksiania puszystej 17 letniej bratanicy ide z nią jutro na zakupy ;) Chce jej zafundować jakieś fajne spodnie. Młoda ma spokojnie ponad 115 w bioderkach w pasie jest dosyć szczupła i pytanie brzmi do jekiego sklepu sie udać aby nie wyjść z odpowiedzią nie posiadamy takiego rozmiaru. Jakie sklepy mają bogata rozmiarówke? Nie chce załamać młodej ;)

Gość witaminkalalala
witam:) Sprawdz w C&A tam maja bogata rozmiarówkę. A jaki rozmiar nosi młoda?

Gość gnm
pfff, 115 to niezly pasztet, wez lepiej idz z nia na silownie albo basen, po co jej wciskac kit ze wyglada ladnie, i tak we wszystkim bedzie paskudna i tlusta!!

Gość Monia12222222
Nie wymierzyłam jej jeszcze konkretnie i rozmiaru jeszcze nie znam ale wiem że ma coś w biodrach 110-115 ;) Jak pasztet to ona nie wyglada bo jest dość wysoka około albo i wiecej 170 cm i ogólnie dosyć ładna z niej dziewczyna ale ten wiek ma swoje wady czyli wobrzymianie wad ;)

Gość mysle ze moze
cos se znajdzie w h&m, camaieu tez powinien miec cos spodniowego w rozmiarze 46 :)

Gość Monia12222222
Witaminkalalala dziekuje gorąco za pomoc :* Czekam na dalsze rady ;]

Gość witaminkalalala
dokladnie zapomnialam o camieu :) sama na wlasne oczy widzialam rozmiar i 44 i 46 :)

Gość Monia12222222
Coś sie znajdzie w sensie że bedzie to na bocznej półce pod sterta łachów czy pójdziemy wybierzemy i bedzie mmm normalnie ? ;] Nie chce jej stresować i dołować tylko pokazać że nie jest wcale nadprzeciętna :)

Gość mysle ze moze
w camaieu normalnie wśród innych spodni, w h&m też- u mnie jeśli chodzi o ten pierwszy sklep, to spodnie z każdego kroju są na różnych półkach, wieszakach i tam kolejno sa ulozone rozmiary, w h&m u mnie na wieszakach wiszą- tez krojami kolejno rozmiary

Gość witaminkalalala
w camieu znajdzie normalnie na wieszaczku wsrod innych rozmiarów. W C&A rowniez. Do H&M nie chadzam wiec nie wiem :)

fajna z Ciebie ciotka!:D oby więcej takich! myślę ż mogłabyś jej nawet pomóc zrzucić parę kilo, ze wsparciem i Twoim optymistycznym podejściem łatwiej by jej poszło:)

Gość gnm
w H&M sama widzialam dzial "duze rozmiary" :) dobrze ze go wyodrebnili zeby pasztety nie wybieraly sobie ubran z normalnymi ludzmi, mowisz ze z rozmiarem 46 wyglada ladnie? :O jak w tym wieku jest taka tlusta to przy 30 bedzie wazyc 150 jak nic a ty jej jeszcze chcesz wmowic ze jest super i w ogole, jakbys ja lubial to bys ja wziela na basen czy silownie!!!

Gość Monia12222222
Jej nie wiem jak Wam dziekować :* A sie jeszcze zapytam może wiecie bo ja powiedzmy że jestem w nie w temacie tuniki optycznie podkreslaja czy raczej niweluja bioderka ? Bo z jedenej strony zakrywaja a z drugiej pozioma linia znajduje sie na lini bioder wiec by podkresały ? Chce ją jakoś fajnie ubrać jutro :)

Gość witaminkalalala
moim zdaniem tuniki sa wskazane przy szerokich biodrach :) Mozna np w talii spiąc ładnym paskiem (a te sa bardzo modne) i w ten sposob odciagnac uwage od newralgicznych miejsc. Takze fajnie dobrana bizuteria bardzo dobrze wyglada i urozmaica stroj :)

Gość Monia12222222
Ona próbuje sie odchudzić i widze to dlatego ze mnie fajna ciotka ;] Nie musze jej w żaden sposób pomagac bo ja sie jak narazie boje żeby nie popadła w jakies cholerstwo typu anoreksja :/ Wspieram ją na ten moment wyłącznie psychicznie... Gnm skąd masz takie nastawienie? Ja sama jestem szczupła i nie pawam jadem do grubszych :/ Ale wiesz powiem Ci że w ten sposób jaki Ty to robisz przejawiaja sie kompleksy :] Pozdrawiam Monia

hmm wiem, ze tunika ładnie maskuje brzuszek co do bioder to nie wiem, ale chyba będzie ok, o ile nie wybierzecie jakiegoś wora, bo wtedy straci talię;)

Gość witaminkalalala
Monia - ja na takie wypowiedzi nie zwracam uwagi i Tobie rownież radzę - w kazdym topiku znajdzie sie ktos taki. To jej sprawa - jak zyje jak wyglada a ludziom nic do tego. I owszem w kazdym rozmiarze mozna dobrze wygladac, jesli odpowiednio sie czlowiek ubierze. Wazniejsze od rozmiaru sa proporcje sylwetki. Daj znac jak sie udaly zakupy :)

w porządku, właśnie o to mi chodzi żebyś ją pilnowała, bo w brew pozorom łatwo jest wpaść w zaburzenia odżywiania. życzę udanych zakupów:)

Gość gnm
mam takie bo po prostu grubasy mnie obrzydzaja, fuj :O i nie rozumiem po co owijac w bawelne i wmawiac jej ze wyglada super jak kazdy wie i widzi ze jest tlusta i paskudna, rozmiar 46 to poracha :O i to w wieku 17 lat, nizle ja rodzinka zatuczyla :O

Gość Monia12222222
Co do proporcji sylwetki młoda jest typową klepsydra duży biust talia śliczna i duże biodra jednym słowem kobiece kształty :) Ja tylko taki słupek jestem w naszej rodzince :P Mam ochotę znaleźć taki strój że obie bedziemy wyć z zachwytu a jak sie upre to znajde ;) Napewno zdam relacje z zakupów :) Pozdrawiam cieplutko Monia

Gość gnm
jednym slowem wielka zwalista locha w typie liszowskiej :O

Gość Monia12222222
Gnm ahhhh bym coś powiedziała ale sie powstrzymam :P A poradnym nickom ślicznie dziekuje :* :*

Gość hmmm komentarze
zakomleksionych dziewuch 0kocham to ;) zapewne szczuple pasztety z krzywymi mogami, garbatm nosem i zezem a probuja odreagowac na czyjejs sylwetce :o klepsydra - super, chyba najlaptwiejsza do ubrania slwetka. moze byc problem ze spodniami, tzn jak beda dobre w biodrach to moga odstawac w szczuplejszej talii :( o spodniach bylo ostatniou trinny i susanah (w ogole jak amsz czas to poogladaj, "jak dobrze wygladac nago?" rowniez ;) ) - polecaly tusukanie spodni z szeerokim pasem (tzn "wsyokim"). jak ma fajna wystajaa pupe to zwracac uwge na tyl, zebybyl wysoki. chba nie chce swieci cztrema literami gdy np usiadzie ;) zwracajcie tez uwage na to by nie zaburzyc proporcji, np poszerzajaca gora. warto podkreslic tez talie, paskiem,odcinan bluzka - bron boze jakies bezksztaltnme wory!!! ze sklepow to w hous jest do 46, ale nie wiem jak to sie przeklada na rzeczywisty rozmiar, bo nie lubie tej sieciowki z ataku klonow, w orsay chyba do 44, ale spodnie duze wypadaja z tego co pamietam sprzed lat, KONIECZNIE H&M - w normalnej kolecji damskiej do 46 (nie wszezie ejst dzial BB, tam sa rozm,. do 56 chyba), świetne modne ciuchy, nie klony jak w innyh sieciowkach, gdyz h&m ma projektantow ktorzy pracuja na wylacznosc a nie kupuje gotowe wzory (np. w new yorker i orsay sprzedaja czesc IDENTYCZNYCH ubran), poza tym sa ciekawsze niz w innych sieciowkach, wsrod tych, ktore uwielbiaja mode h&M to swiatynia :D

Gość hmmm komentarze
jeszcze kappah (czy jakos tak) ;)

Gość hmmm komentarze
jesli ejszcze nie dowiedzala to polecam: biusciaste.prv.pl jak dobrze dobierze stanik to zmieni sie sylwetka, cycki w gore, kilogramy optycznie w dol (jak wymienilam staniki to sie ludie pytali non stop ile schudlam: )

Gość hmmm komentarze
aaaaaaaaaaa... niech zaglada na allegro, nalezy tylko zwrocic uwage na to by wymiary ubran porownywac z tymi posiadanymi w szafie a nie z wymiarami ciała :D no i second handy, za granica pelna romzirowka to norma. mimo, ze wiekszosc ciuchow pochodzi tez z sieciowek to odnosze wrazenie, ze wiekszoscjest lepsza jakosciowo od tego w polsce. szczegolnie polecam marks&spencer oraz next. z atmosphere ladne ale szmelc :) tam na pewno znajdzie od groma ubran xxl ;)

Gość ciocia kote
Jc Penney, jezieli jest w Pl

Gość bellissima ragazza
KappAhl - to najlepszy sklep dla dużych:) znajdziesz tam wszystko - od bielizny, po super dżinsy i sukienki :) powodzenia!:) Mnie się ostatnio udało schudnąć z rozmiaru 44 do 42:) mam 26 lat i zaburzenia hormonalne - to przez nie tak utyłam:( Całe zycie miałam 36 - 38, a tu dwa lata temu klops - błyskawicznie utyłam... całe szczęście, w moim otoczeniu ludzie mają zdrowe podejście:) nikt mnie nie krzywdził, wszyscy wspierali:) teraz powoli chudnę, kosztuje mnie to mnóstwo wysiłku, ale daję radę:) a takie sklepy jak KappAhl, Esprit, H&M - bardzo pomagaja:) mozna się poczuć mimo wszystko bardzo, bardzo atrakcyjnie:) aha, też mam figurę klepsydry - obłędne cycki, proporcjonalne biodra... (wym. 102 - 73 - 102) Mój facet wielbi mój biust:) szczerze mówiąc, przed utyciem nie miałam tak ładnych piersi, więc jednak przybranie na wadze może mieć swoje plusy;) i faktycznie, całkiem łatwo się przy takiej figurze ubrać - stawiaj na dekolty (u 17latki to raczej stonowane, ale jednak;) ), jesli tuniki - to koniecznie z paskiem w talii, na spodnie z podwyższonym stanem, które ładnie eksponują pupę i na wszelkiego typu kobiece sukienki - opływające biodra, uwypuklające górę:)