Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasteczko bez pieniedzy

Ciasteczkowy problem

Polecane posty

Tak wyszło, że jestem kompletnie spłukana przed świętami. Miałam niespodziewany duzy wydatek, który pochlonął wszelkie oszczędności. Chciałabym ofiarowac bliskim chociąz symboliczne prezenty. Myślałam o upieczeniu jakiś ciasteczek świątecznych, ladnie ozdobionych i zapakowanych ;) Problem jednak w tym, że w ogole nie znam sie na pieczeniu... PRosiłabym o jakiś prosty, sprawdzony przepis. Dobrze by było, aby ciasteczk "trzymały się"kilka dni ;) Do obdarowania bedzie 8 osób.

Gość ja kupilam
mysle ze pierniki byly by super prezentem fajnie ozdobione i zapakowane napewnoi sprawia radosc bliskim.nie mam przepisu ale wpisz w gogle tam na pewno bedzie jakis fajny przepis:)

Gość jakajaka
ja proponowałabym zrobic krówki i pokroic jak wystygną i włożyć d torebeczek przepis: skondensowane mleko wlac do garnka, połamać na tafelki czekolade mleczną lub gorzką, dodać 2 łyżki masła, troche orzechów jesli masz w zapasie i podgrzewac to, jak sie juz podgrzeje i wyjdzie z tego jednolita masa to przelać do formy i odstawic do lodówki, jak juz stężeje to pokroić.

A pierniki to nie jest "wyzsza szkola jazdy"? Moje doswiadczenie kulinarne naprawde ogranicza sie do jajecznicy :) robaczku , poproszę ;)

jakajaka, brzmi smakowicie :D robaczku, dziekuje, juz przegladam :)

Gość ja kupilam
ten 2 przepis jest bardzo prosty i pierniki to nie jest jakis skomplikowany wytwor hehe

moMożliwe,ja się nie znam :P Ramka oraz mydła wydają się świetne, ciekawe tylko czy wyjdą tak jak na obrazku ;)

ten folder jest boski, ale ja nie mam aż takich zdolności :D zrobiłam te mydła, wyszły całkiem w porządku ;)

u mnie sie okaze czy mam zdolnosci :P Jak porobie prezenty to wkleje zdjecia :)