Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmm..............

CZY KOLCZYK W WIEKU 14 LAT JEST TO NORMALNE ??

Polecane posty

Gość hmm..............

Witam !! Jestem Matka 14-letniej Córki i nie wiem czy dobrze ze jej pozwalam nosic kolczyk w nosie ... na dodatek chce mnie jeszcze namowic do kolczyka w jezyky nie wiem jaka podjac decyzje ... w tych czasach wiele nastolatek w wieku 14 lat pozwala sobie na takie rzczy. Chce Sie zgodzic ale nie wiem czy to bedzie odpowiednia decyzja ... Pomozcie jezeli wiecie cos na ten temat ;) Dziekuje !!

Gość hmm..............
prosze o pomoc ;(

Mam 25 lat i nigdy nie nosiłam kolczyków w innych miejscach niż uszy:) Z perspektywy nastoletniej dziewczyny chciałam mieć zawsze kolczyk w nosie i pępku ale moi rodzice się nie zgadzali. Dziękuje im za to dzisiaj bo była bym podziurawiona:) A moda na kolczyki szybko mi przeszła:P Jeśli Ty się z Tym dobrze czujesz to ok pozwól córce. Nie ważne jest zdanie innych! Są jednak zawody w których takie kolczykowanie jest zabronione. Ktoś zaraz napisze można wyjąć kolczyk. Zgadzam się! A co z dziurą?

Gość sziura zarośnie
...spoko luz! Poza tym nie jet to dziura o metrowej srednicy :P nie histeryzujmy ;)

Gość Dziura zarosnie mialo byc
;)

Gość ja w jej wieku zrobilam
kolczyk w pepku i uwazam, ze nie byla to zla decyzja. poczatkowo mama sie nie zgadzala, ale pozniej jakos sama sie przekonala. jednak uwazam, ze kolczyk w jezyku to troche co innego, bo nie jest to ani ladne ani zdrowe. jedzenie dostaje sie pod kolczyk moze powodowac to rozne stany zapalne, ciezko sie goi(czasem przeklocie moze uszkodzic nerw), a do tego niszczy zeby. dlatego dobrze bym sie zastanowila czy sie zgodzic. na uszy, nos bym sie bez problemu zgodzila, ale nie na brew, warge czy jezyk. sa rzeczy, ladne i brzydkie oraz niebezpieczne dla zdrowia.

Ja w wieku 14 lat przebiłam sobie pępek i nos a w wieku 15 język :) Moja mama też na początku była bardzo temu przeciwna ale się do tego przekonała i w sumie sama by sobie w pępku zrobiła gdyby nie to że panicznie boi się igieł:) Ale inna sprawa jak reagują na kolczyki nauczyciele w szkole córki?? Mi niestety niektórzy nauczyciele wytykali kolczyk w nosie a zakryć się go nie da...