Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość często zmęczona i śpiąca

Czy znacie jakieś badanie które wykrywa braki w organiźmie ?

Polecane posty

Czy ktoś słyszał o badaniu które mogłoby wykryć jakich brakuje mi najbardziej witamin i minerałów ? Nie chce łykać wszystkich tabletek witaminowych jakie mi wpadną w ręce. Chciałabym się najpierw dowiedzieć gdzie popełniam błąd zywieniowy że tak często nie mam na nic siły. Chciałabym się poddać jakiemuś badaniu ale czy takowe w ogóle istnieje ?

Gość krolik87
nie ma jednego uniwersalnego badania ktore by ci wskazalo jakich witamin i mineralow ci brakuje...proponuje zrobic morfologie krwi na poczatek. jesli czesro jestes zmeczona moze tez warto by zbadac TSH..ja tez bylam vzesto zmeczona apatyczna okazalo sie ze ma niedoczynnosc tarczycy

Naprawde lekarz pierwszego kontaktu tylko tyle jest w stanie zaproponowac ? Obawiam sie nawet wizyty u lekarza bo z doswiadczenia widze ze olewaja wszystko, bagatelizuja i patrza tylko jakby tu jak najszybciej splawic. Obawiam sie ze lekarz doradzi tylko zeby brac witaminy i splawi. Wiec myslalam ze moze istnieje jakies prywatne badanie pokazujace jakies konkrety.

Gość może badania są niekonieczne
proponuję na początek poczytać jakie objawy daje niedobór określonej witaminy.Internet to kopalnia wiedzy:).Może sama się zorientujesz jaki popełniasz błąd żywieniowy

Gość kwshdfwiudw8udow

Dziękuję za linka