Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_blaszczyk

Opuchlizna w ciąży??

Polecane posty

Gość Ola_blaszczyk

Witam! Jestem w 31 tc. Od kilku dni drętwieją mi ręce, a do tego łapią mnie skurcze w prawym kciuku i cała prawa dłoń mi puchnie. Dzieje się to szczególnie w nocy i nie mogę przez to spac. Na początku pomagało schładzanie ręki zimną wodą, ale dzisiejszej nocy to niewiele dało. Wy też tak miałyście?? Co wtedy robiłyście?? Pomożcie!!! Pozdrawiam :)

ja miałam podobnie, opuchlizna skurcze, po nocy mi tak drętwiał lewa dłoń ze nie mogłam nią ruszac pół dnia, a pod koniec ciązy mi unieruchomiło jedenkn palec, taki przykurcz dostałam ze go nie mogłam wyprostowac dokąd nie urodziłam tak miałam kilka dobrych tygodni. Skurcze łydek i drętwienie nogi a na koniec jeszcze ból w boku straszny , nie do zniesienia nie wiem czy nie był gorszy niz skurcze porodowe. Ciąza przebiegała idealnie a to wszystko było spowodowane tym ze jakos dziecko uciskało na jakis nerw i wszystko przeszło jak ręka odiął dopiero w połowie porodu jak mi wody odeszły. Takie uroki ciązy niestety. zaden lekarz nie nył mi w stanie nic na te przykurcze i opuchlizne poradzić.

a robiłas sobie poziom magnezu?? Bo u mnie lekarka mi mówiła ze to niby od niskiego poziomu magnezu chociaz zarzywałam go w duzych ilosciach przez cała ciąze.

Gość mamaFilipka
Miałam podobnie. Lekarka kazała zażywać magnez z witaminą B6. Trochę pomogło :)