Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panienka z okienkka

Dwa koty zostają same na 2 dni swiat, co im przygotowac ?

Polecane posty

Gość panienka z okienkka

jedziemy do tesciow na Wigilię, nie mozemy ich zabrac neistety bo maja duzego psa i byla by straszna awantura i po swietach.. zostana wiec same na te 2 dni czy ktos zostawial juz z was koty na dluzej i wie o co musze zadbac? wiem ze jedzenie i picie pierwszy raz zostawiam je same na tyle

Gość daj klucz sąsiadom
przecież ktoś musi posprzątać kuwetę, zmienić wodę, dać świeże jedzonko no i się pobawić z nimi :)

Gość llkjhgfdsa
Hej. Ja zostawilam dwa koty na 3 dni - kilka kuwet, bardzo duzo wody z piciem, zimna szybko w mieszkaniu paruje i sporo jedzenia. Troche z puszki - tak zeby zjadly w ciagu pierwszych godzin a pozniej duzo suchego. Smiac mi sie chcialo bo jeden kot patrzyl na moje przygotowania z widocznym obrzydzeniem. W zyciu chyba tyle suchego nie widzial. Wedlugo oczekiwan 7 kuwet zapelnione przez 2 kocury niemozliwie ;-) Duzo wody wpypitej a jedzenie - o dziwo sporo spaly i tylko torche poskubaly. UWazam, ze to co wazne to woda i kuwety. Koty bardzo czyste, beda sie meczyc jesli kuweta bedzie juz brudna. Pozdrawiam :)

Gość panienka z okienkka
az siedem kuwet? hmm ja wymieniam moim raz na dwa dni ale mam piasek:)

Gość panienka z okienkka
moi sasiedzi neistety sa beznadziejni nie lubimy sie wiec nie przyjda:( sama msuze sobie dac rade tylko problem mam z tym ze drugi kot jest tymczasowy i pol dziki znalazlam go i musze mu picie pod pychol przynosic inaczej nie wypije myslicie ze jak nikogo nie bedzie to pojdzie do kuchni i sie napije ? czy miski zostawic mu w pokoju ?

Gość llkjhgfdsa
No coz moje 2 kocury sporo razy odwiedzaja w ciagu dnia swoje toaletki, dlatego doszlam do wniosku jak wyjezdzalam ze zostawie im kilka misek wypelnionych piaskiem, zeby sie nie meczyly. Misi pozniej hop siup wyrzucilam. A te wiecej niz 2 'kuwetki' na czas mojego przyjazdu bardzo sie im przydaly. Koty sa bardzo czystymi zwierzakami i mecza sie jesli kuweta nie jest sprzatnieta.

Gość llkjhgfdsa
Jesli masz problem z kotem bo sie boi, to lepiej porozkladac wode w kilku miesjach, najlepiej po dwie miseczki w kazdym pomieszczeniu. Po co ma sie kociak meczyc.

Gość daj klucz sąsiadom
skoro sasiedzi odpadają, to porozstawiaj parę miseczek z wodą w całym mieszkaniu, koty lubią same "znajdować" wodę w terenie, suche źarło obowiązkowo no i co istotne zamiast piasku kup zbrylający żewirek i nasyp go dosyć duzo co najmniej do dwóch kuwet, nie radzę na tym oszczędzać, bo załatwią się np. w łóżku, no i włącz im cichutko radio najlepiej jakieś z muzyką klasyczną :)

Gość panienka z okienkka
tak zrobie:) ta moja stala kicia wie ze w kuchni woda ale jeszcze miski uloze w pokoju i w przedpokoju:)

Gość panienka z okienkka
wiecie boje sie ze cos sie stanie mam zamair powykrecac korki w ogole:) wiec muzyka odpada ale beda mialy siebie nawzajem wiec sie ebda bawily bo to mlodziaki jeszcze:)

Gość panienka z okienkka
jaki żwirek? moze byc benek??

Gość daj klucz sąsiadom
może być :)

mój kot ma zawsze miske z woda ale chętniej korzysta z dzbanka, stojącego n ablacie, jest w nim zwykła odstana woda do kwiatków, moj a kocica wybrała dla siebie włsnie to naczynie :) Bez przesady zta muzyka :D:D może jeszcze tv i zostaw albo włącz kompa niech na kAFE siedzą :P :D:D

Gość _Lucja___________
7 kuwet na 3 dni??? o matko to te koty rozwolnienie mialy??? Juz bez przesady ;)

Gość llkjhgfdsa
Ja uzywam zwyklego piasku aro, bez zapachu, zbrylajacy. Uwazam, ze jest bardzo dobry. Jesli to dwa mlodw kotki, ktore sie bawia ze soba to tym lepiej zostawic wiecej misek z woda, bo pewnie w ktorys wpadna podczas gonitwy.

Gość panienka z okienkka
z piaskownicy :D ale musz ekupic ten zwir koty mams tosunkowo niedawno :)

Gość panienka z okienkka
jak ja pisze:o na pewno rozleja wode bo bija sie jak glupia po calym domu:D

Gość _Lucja___________
Z PIASKOWNICY piasek??? Rany toz to kradziez w bialy dzien!!!! Nie chce cie martwic ale w piaskownicy najgorszy syf bo tam laza bezpanskie koty sie zalatwiac - czesto z chorobami.

Gość panienka z okienkka
to mnie nastraszylyscie :o jutro kupie dzisiaj juz zamkneli zoologiczny:)

Gość _Lucja___________
TOKSOKAROZA - mniammmmmm ;)

Gość _Lucja___________
btw. wiecie ze taka licha moze zagniezdzic sie nawet w oku ludzkim??

Gość panienka z okienkka
wlasnie odrobaczalamw czoraj oby dwa:) no cooo to moje 1 koty nie wiedzialam o tym piasku:) wiem ze sasiadka zakocona zawsze brala piach z piaskownicy to myslalam ze to nic zlego ech