Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotknięta bezpłodnością

Ustawa o refundacji in vitro.

Polecane posty

Projekty nowej ustawy budzą wiele kontrowersji. Tyle czekaliśmy na jej powstanie, a tymczasem może się okazać, że tak naprawdę ustawa ta będzie znacznie ograniczać nasze szanse na uzyskanie tak upragnionej ciąży. Powstał list z apelem do naszego premiera z prośbą o zwrócenie uwagi na jakże ważne dla nas aspekty nowej ustawy. Proszę Was, jeśli zgadzacie się z treścią tego listu to podpiszcie się pod nim. Jego treść można znaleźć na: http://wyborcza.pl/0,96562.html Tam też można się pod nim podpisać.

Widzę, że link nie opublikował się poprawnie. Należy usunąć spację po "0"

Gość to ja usun
to sie wiecej osob wpisze

Nie mogę usunąć.:( W edycji wiadomości jest poprawny adres. W trakcie publikowania, nie wiedzieć czemu, pojawia się spacja.

I co jeszcze? :O:O:O Jeśli dołączą wpis, że refundacja dotyczy tylko osób przed 30, to podpiszę rękami i nogami.

Może w ten sposób(choć nie wiem czy się uda): http://wyborcza.pl/1,75478,6082049,List_do_premiera__stworzmy_nowoczesne___prawo_reprodukcyjne__.html Pod tytułem artykułu jest przekierunkowanie do strony, na której można złożyć podpis.

Persymona, nie bardzo rozumiem co chcesz przez to powiedzieć. Według Ciebie pary powinny mieć ograniczony dostęp do in vitro? :o

Jakie są Twoje argumenty ku temu?

no ja postaram sie pomoc, moze teraz ten link wejdzie http://wyborcza.pl/0,96562,6086521.html juz sie wpisalam!!!trzymam kciuki, dopiero zaczelam starani, ale rozumiem i mocno trzymam kciuki

Lentilko, dziekuję.

Udało Ci się:)

Gość popieram ale
jestem za ,ale tylko dla młodych kobiet.

To z http są problemy jak widać:o

Gość cooolowadzieffczynka
studiuje na kul i tu pewna pani prof na kazdym niemal wykladzie kategorycznie krytykuje refundacje in vitro mówi ze niedlugo bedziemy sponsorowac operacje nosa i piersi

no faktycznie cos tu nie chce sie pojawic ten adres...trzeba wpisac tak ja podalas u gory, tylko bez spacji po 0 nic sie nie martw!!! Ja popieram w 100%!

Wrzuccie to moze na tnij.to Co do ograniczonego dostępu do in vitro, to sądzę, kobieta powinna rodzic dzieci maksymalnie do 30 roku życia, może 35. Potem to już tylko jej fanaberia, wybrała co innego. Poza tym, rodzenie dziecka w wieku 40 lat to czysty egoizm, nie chciałabym miec babci za mamę. Nie wspomnę o chorobach. Każda karierowiczka/imprezowiczka, która budzi się z reka w nocniku koło 30 i krzyczy: CHCE MIEC DZIECKO, to dokonała tego wyboru wcześniej.

Gość popieram ale
coool... przesada,każda kobieta powinna mieć szansę,ale młoda.

sory, ale KUL jaki jest to kazdy wie a tak na marginesie w anglii z tego co mi wiadomo in vitro jest za darmo, moze tam bys sprobowala, bo to w Polsce nie maly wydatek

Gość przecieko refundacji
a z jakiej racji in vitro ma być refundowane??...to niech tabletki antykoncepcyjne też będą za darmo...no tak ale za mały przyrost naturalny jest :O:O:O

Dlatego, że nie wszyscy mogą mieć dzieci w naturalny sposób, a nie każdego stać na to by płacić po kilkanaście tysięcy złotych za każde podejście.

Gość popieram ale
do założycielki a ile masz lat?jezeli można wiedzieć

a co mnie obchodzi czy ktoś nie może mieć dzieci...nie może to nie,mówi się trudno....a z jakiej paki ty masz mieć refudnowane in vitro a inne muszą płacić za tabsy anty...bo nie kazdy chce miec dzieci...

Jeśli chodzi o kościół to uważam, że nie powinien mieć w tej kwestii nic do powiedzenia. O ewentualnym zabiegu in vitro powinno decydować sumienie każdego z nas. Jeśli czyjeś poglądy religijne nie pozwalają na to-nie podejdzie.

Gość refundacja tak
ale nie rozdawana na prawo i lewo każdemu. Myślę, że każdy wniosek o refundacje powinien być rozpatrywany indywidualnie, ale moje założenia są takie wiek kobiety-do 35 lat. tylko związki formalne (żeby się przypadkiem tatusiowi nie odwidziało) ze stażem małżeńskim min. rocznym. Tylko za zgodą obu przyszłych rodziców. Tylko po rzetelnych badaniach kilku lekarzy, którzy potwierdzą, że jest to jedyny sposób. Tylko dla osób pracujących, których dochód na osobę w rodzinie przekracza 500 zł. Myślę, ze tak byłoby uczciwie.

Mam 26 lat. Przeciwko refundacji, co Ty wiesz o życiu? Oby nigdy nie spotkał Cię równie wielki dramat.

to nie jest wymysl ludzi w POlsce, ze nagle zachcialo im sie in vitro za darmo, jakbys znala temat to bys wiedziala, ze w innych krajach jest to zabieg bezplatny kto wie moze tabsy tez beda za darmo, od czegos trzeba zaczac, za tabsami tez jestem, zeby byly za darmo

a co ja wiem o życiu?...może więcej niż ty....nie możesz miec dzieci,nie stać cię na in vitro to daj sobie spokój....bez dzieci idzie żyć....mnie taki ''dramat'' nie dotknie bo ja nigdy nie zamierzam mieć dzieci...