Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmz

dlaczego polska muzyka to takie gówno?

Polecane posty

Gość zmz

dlaczego nie mozemy sprostac artystom z innych państw? nie mówie tu o funduszach, tylko o talentach - czy to co prezentujemy to sa własnie nasze krajowe talenty?:O owszem, mamy piekne piosenki, ale one były wyprodukowane kilkanascie lat temu:O dżem, republika, t.love...oni juz nie powróca (a t.love chyba sie wypalił) a zastapili ich artysci typu Feel (o których kazdy zapomni za jakis czas) i Doda (która jest sławna przede wszystkim przez swoja osobowosc medialną) a eurowizja?? przeciez to kpiny kogog wysyłamy!

zależy jaka muzyka. hip hop np w polsce jest coraz lepszy :classic_cool: ale mówię o gościach o których zwykli śmiertelnicy słuchający muzyki w radiu czy tv nie wiedzą, więc na tym zakończę moją wypowiedź.

polska muzyka odpowiada poziomowi i gustom wyrafinowanej [jak cukier w cukrowni] i wyrobionej rzeszy polskich słuchaczy.

Gość zmz
szejset- jak dla mnie polski hh jest ponizej nawet naszego poziomu muzycznego:O i nie bierz mnie za totalnego laika, bo interesuje sie muzyka, bardzo, tak bardzo ze próbuje swoich sił w dziennikarstwi muzycznym, a do tegpo potrzeba wiedzy:D

zgadzam się z józiem ;-) gównem jest ta muzyka, której słucha ogół społeczeństwa, jakieś dody, mandaryny (to dawniej), itp. A jak dobrze sie poszuka w tej troche starszej muzyce to wcale nie jesteśmy tacy źli, a wprost świetni ;)

to w takim razie jakich polskich raperów słuchałeś, że tak twierdzisz? co uważasz za dno w polskim hh ? mają w chooj mądrzejsze txty niż 100% całego tego tałatajstwa w stylu doda, gosia andrzejewicz, cerekwica itd.

Gość nie jestesmy narodem tak
muzykalnym jak np Włosi, Hiszpanie, Francuzi , nie mamy tylu Murzynow, co Amerykanie , nie mamy sensownych menadzerow (np Rosjanie sa b muzykalni, a tez im sie trudno przebic z tego powodu)

Gość pewnie cie nie zlapia
poszukaj w muzyce niekomercyjnej albo alternatywnej napewno cos znajdziesz.

Gość ufhiwo
Ech hiphop to gówno dla gówniarzy (choć nie cały, są wyjątki). Generalnie Polska muzyka jest chujowa (oczywiście nie cała) bo panuje moda na pustaki typu doda sroda, im ktoś głupszy tym lepiej, społeczeństwo jest coraz głupsze z roku na rok, i telewizje i radja wykorzystują okazję i promują dody srody czy inne file, dotego dochodzą programy typu gwiazdy robią kupę na wietrze i mamy to co mamy, ale wina leży po stronie społeczeństwa, bo gdyby nie było zainteresowania pseudo artystami to ci by nie istnieli

Gość zmz
noir_elle - ale własnie mi chodzi o nasza dzisiejsza muzyke, ktora nic nie reprezentujemy...bo chyba nie chodzi o to, aby przez kolejnych dwadziesia lat słuchac starych piosenek, sprzed dwudziestu lat:D raz na wiiiiiiieeeeelki czas pojawia sie ktos kto wypusci w miare fajna piosenke, a potem nic, postój, zatrzymanie, korek:D pewnie cie nie zlapia - ok, czasem gdzies sie znajdzei baaardzo komercyjnyuch, swietnych wykonawcóc, którymi i tak nie zaintersuje sie społeczeństwo:O i własnie to jest przerazajace szejset - ale nie wiem czy wiesz co to jest muzyka. niech pisza ksiazki, wszyscy ci 'raperzy' skoro tacy elokwentni i wygadani, ale nie biora sie za MUZYKE, która powinna byc przede wszystkim balsamem i odpoczynkim dla zmysłów, a dopiero potem moze zawierac w sobie cudowny tekst. A polski jj ograniczna sie do tekstów o tym samym (wszystkie te setki pseudo-raperów mozna wrzucic do jednego worka, bo ich teksty sa prawie ze identyczne), a tło myzyczne (czyli to o balsami dla zmysłów) nie istnieje:O i nie mów ze ktos jest z 'letka (:D)' ograniczony, skoro z 'letka' uwaza tak prawie kazdy, bardziej myslacy od nastolaty człowiek. wiesz ilu znam ludzi z branzy, ilu dziennikarzy i krytyków muzycznych? wiesz co oni mysla o całym tym twoim hip hopie? chyba jednak nie chcesz wiedziec:O ale daj mi jakis przykład, moze to wywoła na mnie takie wrazenie, ze zmienie zdanie:D:D

nie generalizujmy. oczywiscie, najbardziej widoczne jest to, co nam podaja media. jest tez mnostwo undergroundowych zespolow ze swietnymi tekstami i muzyka, ktore nie sa promowane, bo zwyczajnie sie nie sprzedadza szerszej publice. wiekszosc ludzi, niestety, nie slucha tekstow. jedynie wpadajace w ucho piosenki sa popularyzowane... wiekszosci nie chce sie myslec sluchajac. uwazaja, ze muzyka sama w sobie sluzy rozrywce... dlatego wlasnie mamy to, co mamy. spojrzmy na gusta spoleczenstwa brytyjskiego chociazby. bez porownania z gustami naszego... jak napisal ktos wyzej- poszukajcie wsrod alternatywnych, offowych zespolow, grajacych tylko w klubach. jesli ktos chce, znajdzie ambitna muzyke :) tylko trzeba sie troche wysilic...

Gość qrfweq
"czasem gdzies sie znajdzei baaardzo komercyjnyuch, swietnych wykonawcóc, którymi i tak nie zaintersuje sie społeczeństwo " ale co z tego że bedzie umiał śpiewać jeśli nie bedzie miał czerwonych włosów? dziś umiejetności śpiewania zeszły na drugi plan, liczą się czerwone włosy albo śmiech jak kurwa u konia i żekomo wysokie iq

aha, chcialam podac pare zespolow, ktore maja swietne teksty i muzyke i jednak sie wybily: Hey, Myslovitz, eM, Negatyw... to tylko kilka w nurcie, ktory mnie akurat interesuje.

gdyby chciano by mlodziez byla wyedukowana muzycznie rowniez artystycznie to by organizowano w szkołach wyjazdy do muzeum , filharmonii , jazzu zamiast wysmiewać by sluchano uczono słuchać. by potem mlodzięz mogla sobie wybrać co ja kręci. ale tak nie trzeba by Kobzdzidraki czy inne Sutki Buflera zarabiały na swoich ryczytałach. a takze z importu te gwiazdki jednego wydania teleexpresu. czy mlodzież np. wie , ze w Poznaniu istnieje biblioteka muzyczna , w ktorej sa zbiory muzyki barokowej i renesansowej - tance renesansowe, z których wywodzi się np. metal i rock n droll?

pop jest do dupy hip hop tez bo to nie hip hop tylko jakies dupstwo.. Rock, blues, metal jest swietny, poprock, punk.. to jest muzyka godna podziwu jest coraz wiecej dobrych naprawde dobrych zespołow ( polskich oczywiscie) oo jeszcze reagge tez mamy dobre nawet :)