Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna sprawa

dziwna sprawa

Polecane posty

Gość dziwna sprawa

Witam! Pierwszego listopada dostałam miesiączke i tego samego dnia zaczęłam używać plastrów antykoncepcyjnych. W trakcie używania plastrów kochałam się raz ze swoim chłopakiem i on skończył w środku. Plastry odstawiłam ok. 14 listopada a kolejną miesiączke dostałam niespodziewanie już 18 listopada (po 18 dniach od ostatniej). Miesiączka trwała normalnie czyli 5 dni i była bardzo obfita. Od tamtej pory czekam już 35 dni na kolejną i nie wiem dlaczego nie nadchodzi. Moje cykle miały zazwyczaj 32-33 dni. Nie mam pojęcia dlaczego teraz się spóźnia. Czy to może być skutek stosunku z wytryskiem we mnie ?? Dodam, że zawsze przed okresem ok. 1,5 tygodnia przed miewam bóle przedmiesiączkowe jajników i teraz też tak było lecz okresu nie widać. Prosze doradźcie mi coś. Pozdrawiam

Gość xOxLxCxIxAxK
Nie rozumiem dlaczego odstawiłaś plastry po 14 dniach ... Te krawienie jets normalne w pierwszych miesiącach hormonalnej Antykoncepcji...

Namieszałaś zdrowo w organizmie stąd teraz masz problemy.Dostałaś szybciej bo odkleiłaś plaster, a teraz nie masz, bo masz totalną rewolucję hormonalną w organiźmie.Nie ma to nic wspólnego z seksem, a tym bardziej z wytryskiem.radzę udac się do lekarza, bo trzeba będzie wyregulować cykl, bo zupełnie go rozregulowałaś.

Gość tak to jest po tabletkach
hormony rozwalaja zupelnie organizm...

Nie ma różnicy czy plastry czy tabletki, działają tak samo, tylko droga wchłaniania jest inna.i to nie hormony rozwalają organizm, lecz nieprawidłowe ich stosowanie.Nie można przez dwa tygodnie aplikować a potem tak sobie przerwać.to jest poważna sprawa i należy do tego podchodzić odpowiedzialnie.

Gość dziwna sprawa
Plastry odstawiłam ponieważ odklejały mi się i nie czułam się komfortowo. Nie wiedziałam, że przedwczesne odstawienie może spowodować rozregulowanie cyklu i burze hormonów. Chłopak mi doradzał, że to nie jest normalne miesiaczka po 18 dniach i sugerował iść do ginekologa ale jakoś nie byłam przekonana myśląc że wszystko bedzie wporzadku i kolejna miesiączke dostane normalnie czyli 32-33 dni