Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malolatassa

Malowanie kreski na powiece

Polecane posty

Gość malolatassa

eyeliner odpada bo próbowałam wiele razy i mi nie wychodzi. Mam też kredke i nie zbyt ładnie to wygląda. Dolna umie pomalowac ale z górna mam straszne problemy. Co mi doradzicie? Tak żebym sie szybko nauczyła.

Gość mmmmm...mmmmm.....mmmmm
ja to maluje jiż kilka lat i zdoswiadczenia to moge Ci doradzic - dobrze natęperuj kredke - wybierz raczej miękka kredke a jeśli sie uczysz to łatwiej jest malowac na powierzchni powieki bardziej sliskiej, np. tuż po zastosowaniu kremu albo podkładu (swoja drogą że jest to mniej trwałe... :( ) - rób to w skupieniu i ciagłym, nieprzerywanym pociagnieciem Nonie wiem co jeszcze......

Gość fdfdfdfd
Ja nie miałam nigdy problemów. Najlepszy jest eyeliner, moim zdaniem kredką wygląda wstrętnie. Nie rozumiem dlaczego eyelinerem Ci nie wychodzi? Jak? Nie chodzi o to że chcę być złośliwa, ale nie rozumiem co jest trudnego w obrysowaniu górnej powieki linią. Maluj na zamknięty oku, opierając pędzelek częściowo na rzęsach, poprawki rób na otwartym oku.

Gość malolatassa
no dzis jeszcze popróbuje z waszymi radami. Nie wiem czy cos z tego wyjdzie.

Gość kup se
kredke twardą.

albo taki eyeliner w postaci pisaka. NIE pędzelek z tuszem, tylko taki \"cienkopis\". Jest łatwiejszy w użyciu i chyba wygląda bardziej naturalnie niż taki klasyczny jest (w każdym razie był) taki w Avon, ale mało wydajny Jest z Maybeline i jestem na razie zadowolona

jeżeli jest mało wprawiona to może jej sprawiac trudnośc użycie również eyelinera w pisaku jedyne co pozostaje to cwiczyc... ale mam inną propozycje - kup czarny cień do powiek i nałóż go jak kredkę cienką pacynką tuż przy rzęsach - daje naturalny efekt i jest dużo łatwiejsze.

na samym poczatku..ucz sie punktujac miejsca w ktorych wyrastaja rzesy,punkt przy punkcie,cieniutkim eyelinerem,potem dojdziesz do wprawy,nie musisz malowac powieki,wtedy oko jest optycznie wieksze...