Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afroditaka

Co na swedzaca skore glowy..??

Polecane posty

Gość afroditaka

Ciagle swedzi mnie skora glowy i sie drapie, i zsotaja mi czerwone plamy po zadrapaniach.. to okropne.. Uzywam szamponow przeciwlupiezowych dziala, ale jak wracam do zwyklego znow powraca.. Prosze pomozcie...

Gość csDgdeghbfdr
Niestety też mam ten problem. Często mam łupież, swędzi mnie głowa i się drapię. Włosy myję często. Niestety wiele szamponów mnie uczula i mój problem się nasila. Pomaga mi jako jeden z nielicznych szampon firmy Barwa, ziołowy z czarnej rzepy. Oni mają taką serię różnych np. rumiankowy, brzozowy itd Po nim mi łupież schodzi i głowa mnie nie swędzi. Szampon kosztuje ok. 2,5-3 zł, zielony kolor, prosty skład. Można kupić np. w Tesco.

Gość afroditaka
oh dziekuje ci za rade, na pewno go wyprobuje, tylko ze obawiam sie czy te tanie szampony nie spowoduje u mnie jeszcze bardziej lupiezu??? Bo jedyny jaki mi pomaga to vichy ale fakt ze powinnam go uzywac takze profilaktycznie np raz na 3 tyg zeby lupiez nie powrocil a ja niestety nigdy tak nie robilam.. to moj blad.

Kup szampon w aptece - Selsun Blue. Pomaga ekspresowo. Może nie pachnie bratkami, ale używa się go tylko raz lub dwa razy w tygodniu, więc to nie jest problem ;)

Gość csDgdeghbfdr
Jeszcze raz ja. Myślę, że Ci ten szampon nie zaszkodzi. Mi pomaga, a mam bardzo wrażliwą skórę głowy. Z kosmetycznych szamponów na łupież i swędzenie mogę używać tylko Head&Shoulders albo z Ziaji Biosulfo chyba i te ziołowe Barwy, oprócz czarnej rzepy miałam rumiankowy i też nie szkodził, acha i kiedyś też myłam szamponem Bambi dla dzieci, delikatny był i też było ok. Używałam też specjalistycznych szamponów, leczniczych, mało chemicznych z apteki za ok 40 zł i trochę mi pomagały, Nizoral też itd. Wszystkie inne szampony np. Dove, Shauma (nawet te na łupież!), Avonowe, nawet z Oriflame taki dla dzieci sobie kupiłam, Z Yves Rocher jakiś miał być bardzo delikatny ziołowy, itd. itp. uczulają mnie :((((((